Wat zijn de populairste aandelen op de NYSE?

Home » Wat zijn de populairste aandelen op de NYSE?

NYSE staat voor New York Stock Exchange. Het hoofdkantoor staat aan de Board Street in New York. Maar het handelshuis zelf bevindt zich aan het wereldberoemde Wall Street. De NYSE is het grootste beursbedrijf van de wereld. In totaal worden er op de NYSE aandelen van 2200 verschillende ondernemingen verhandeld. Gezamenlijk hebben die bedrijven een waarde van meer dan 30 biljoen. 

aandelen op de NYSE

De meest aantrekkelijke aandelen op de NYSE

In de NYSE zijn dus 2200 bedrijven opgenomen. Het spreekt voor zich dat er sprake is van enorm veel keuze. Niet alleen tussen bedrijven, maar ook tussen sectoren. Voor beleggers is het positief dat er zoveel opties zijn. Maar het is helaas niet zo eenvoudig om een beslissing te maken. Onder andere omdat een enorm aantal factoren in overweging wordt genomen.

Nog zwaarwegender is dat de toekomst niet te voorspellen is. Dat betekent niet dat er geen conclusies getrokken kunnen worden. Want door te kijken naar het recente verleden, de koers van de sector in het algemeen en de staat van dienst te kijken is het wel degelijk mogelijk om een selectie te maken. In dit artikel bespreken we eerste welke aandelen op de NYSE in 2022 het meest aantrekkelijk zijn voor de doorsnee belegger. Daarna bespreken we enkele unieke en interessante eigenschappen van de New York Stock Exchange.

Twilio: beleggen in moderne vormen van communicatie

twilio aandeel nyse

In Silicon Valley zijn allerlei technische bedrijven gevestigd. Een daarvan is Twilio, een aanbieder van een platform voor communicatie. Het idee is dat bedrijven een overzichtelijke interface hebben om rechtstreeks contact op te nemen met klanten en partners. Dat is compleet schaalbaar zodat ondernemingen precies de diensten gebruiken die ze nodig hebben. Met een druk op de knop bel je iemand, stuur je een app, deel je een document of kijk je samen naar een plan of ontwerp voor een project. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Inmiddels heeft Twilio talloze bedrijven in hun portfolio staan. Het is geen verrassing dat de coronacrisis het nut van de diensten alleen maar versterkt heeft.

Snelle groei, speculatie en overmatig optimisme hebben geleid tot een zeer schommelende koers van Twilio over het laatste jaar. Dus het juiste moment kiezen om in te stappen is essentieel om winst te maximaliseren. De toekomst van Twilio lijkt relatief zeker, waardoor beleggers in de komende jaren op winst kunnen rekenen. Digitale kanalen voor communiceren worden steeds belangrijker, ook in de professionele setting. Thuiswerken begint steeds normaler te worden, waardoor de rol van dienstverleners zoals Twilio steeds groter wordt. Twilio is een gevestigde naam en een bedrijf dat nog steeds aan het groeien is in een sector die alleen maar toeneemt in omvang. Wat dat betreft lijkt beleggen in het aandeel een veilige en verstandige zet.

Shopify: een gigant met mogelijkheden om door te groeien

shopify aandeel nyse

De meeste mensen hebben inmiddels weleens van Shopify gehoord. Het is een van origine Canadees bedrijf dat betaalservices aanbiedt voor online retail. Inmiddels is de functionaliteit van de software enorm uitgebreid. Hierdoor voert een webwinkel niet alleen betalingen uit via Shopify. Het is eveneens mogelijk om advertentiecampagnes te starten, bestellingen te transporteren en een complete online shop te runnen. De opties nemen steeds toe waardoor afnemers op termijn weinig anders nodig hebben dan Shopify om zaken te doen. Dat potentieel is uiterst interessant. Hoewel er concurrentie is, heeft Shopify een aanzienlijk marktaandeel in handen.

De pandemie heeft een grote bijdrage geleverd aan de snel stijgende koers sinds de start van de coronacrisis. Door speculatie is de koers enorm opgedreven, om later weer te kelderen. Daarom is voorzichtigheid geboden wanneer je voor Shopify kiest. Volg de koers eerst nauwkeurig en ga niet halsoverkop over tot aankoop. Op de lange termijn is Shopify voorbestemd om te groeien. Voor kleine online shops is de software al helemaal ingeburgerd. Bovendien gaat online retail de komende jaren alleen maar toenemen. Shopify is een van de partijen die hiervan gaat profiteren.

Een interessante ontwikkeling is het partnership van Shopify met JD.com. Hierdoor zijn ze ook in staat om zaken te doen in China. Lang niet alle concurrenten hebben het privilege om deze gigantische en groeiende markt aan te boren. Shopify is nu al een marktleider op het gebied van e-commerce voor kleine tot middelgrote online shops. Daarbovenop heeft het bedrijf alle troeven in handen om door te groeien.

Walmart: onmisbaar in de Amerikaanse samenleving

walmart aandeel nyse

Er zijn maar weinig bedrijven zo Amerikaans als Walmart. Het bedrijf komt oorspronkelijk uit Arkansas, en heeft inmiddels ruim 10.000 winkels over de hele wereld. Bijna de helft daarvan staat in de Verenigde Staten. Het hele concept is eigenlijk typerend voor het land. De winkels zijn gigantisch en je kunt er zo’n beetje alles krijgen.

Tenminste, dat geldt voor de meeste kenmerkende vestigingen van Walmart. Ze worden hypermarkets of supercenters genoemd. Daarnaast bestaan er ook kleinere filialen die meer op een supermarkt lijken. De zogenaamde hypermarkets verkopen vrijwel alles dat je kunt verzinnen. In de schappen vindt je etenswaren, kleding, verzorgingsproducten en tuinartikelen. Maar je koopt er net zo makkelijk tuingereedschap, elektronica of een vuurwapen.

Walmart is niet meer weg te denken uit de Amerikaanse samenleving. Om een vergelijking te trekken is het een soort combinatie tussen Albert Heijn en Ikea in Nederland, en dan supersized. Daarom is Walmart een gestage groeier op de NYSE. Als belegger is het zeer onwaarschijnlijk dat je op korte termijn veel winst behaald. Maar je bent wel redelijk zeker dat je beleggingen veilig zijn. Amerikanen kunnen niet meer zonder Walmart. Daar profiteer je in Nederland van zonder ook maar ooit een voet in een van hun winkels gezet te hebben.

Sea Limited: een opkomende gigant op 3 fronten

sea limited

Het bedrijf Sea Limited is gigantisch in Zuidoost-Azië. Opvallend genoeg richt de onderneming zich op drie verschillende sectoren, onder drie verschillende namen. Sea Limited is het moederbedrijf achter Garena, Shopee en SeaMoney. De eerste is gericht op digitale entertainment, met name games. In Europa is Garena nog niet zo bekend, maar wereldwijd heeft het platform meer dan 700 miljoen gebruikers. Shopee is in feite een soort Shopify. Het verzorgt betalingen en ondersteunende diensten voor online shops. SeaMoney richt zich op voornamelijk consumenten en biedt eveneens financiële services aan.

Zuidoost-Azië is een opkomende markt. Sea Limited heeft een aantal diensten in handen die eveneens voorbestemd zijn om de komende periode door te groeien. De naam is onder het grote publiek in Nederland waarschijnlijk niet zo bekend. Maar insiders in de beleggerswereld hebben Sea Limited waarschijnlijk al langer op de korrel. In Azië zijn ze al marktleider binnen hun specialisatiegebieden. Het is natuurlijk afwachten of ze in de rest van de wereld ook een aanzienlijke rol gaan spelen. Maar zelfs als dat laatste niet lukt, is het aannemelijk dat het bedrijf doorgroeit wanneer het de Aziatische markt in drie sectoren gaat domineren.

General Electric Company: een hoeksteen van de Amerikaanse technieksector

general electric

Beleggen in technologie is over het algemeen een goed idee. We worden er steeds afhankelijker van en het veld blijft onverminderd hard doorgroeien. Uiteraard moet je nog wel de juiste bedrijven uitkiezen om aandelen op de NYSE van te kopen. Het in Boston gevestigde General Electric is een voortreffelijke kandidaat. Dit enorme bedrijf richt zich op verscheidene subsectoren binnen de techniek. Dat zijn voornamelijk energie, de gezondheidszorg, luchtvaart en softwarepakketten voor ondernemingen.

General Electric is al in 1892 opgericht. Sinds het bestaan heeft het bedrijf zich altijd weten te innoveren. Tijdens de coronacrisis wist General Electric snel te schakelen. Daarnaast is het bedrijf in het bezit van veel lucratieve en langlopende contracten met grote ondernemingen. Hierdoor is de toekomst op de korte termijn veiliggesteld. General Electric is bovendien maatschappelijk betrokken. Zo zijn ze tijdens hun bestaan gestopt met het produceren van wapens en milieuvervuilende technologie. Dat levert niet rechtstreeks financiële voordelen op voor beleggers. Maar het kan wel een reden zijn om juist voor General Electric te kiezen.

De geschiedenis van de NYSE

De New York Stock Exchange bestaat al meer dan 200 jaar. Het aandelenhuis is op 17 mei 1792 opgericht. Feitelijk was dat een vrij eenvoudige procedure. De oprichting bestond namelijk uit het ondertekenen van een contract door 24 handelaren in aandelen. In deze overeenkomst stonden bepaalde regels en tarieven voor het verhandelen van beleggingsinstrumenten. In 1817 werd het allemaal nog een stukje professioneler. Het handelshuis kreeg de naam de New York Stock & Exchange Board. In 1863 is dit aangepast naar de huidige benaming.

Een hybride model voor trades

Opvallend aan de aandelen op de NYSE is dat er nog steeds fysiek handel wordt gedreven op de beurs zelf. De meeste andere handelshuizen zijn compleet overgestapt naar een digitaal systeem. Digitaal kopen en verkopen is ook gewoon mogelijk bij de NYSE. Maar sommigen ouderwetse handelaren gaan nog steeds naar Wall Street om daar al schreeuwend aandelen te traden. Daarnaast zijn de openingstijden, voor zowel fysieke als digitale handel, relatief kort. Je koopt en verkoopt maandag tot en met vrijdag tussen 09:30 en 16:00. Denk eraan dat dit de tijd in New York is. Het tijdsverschil met Nederland is 6 uur. Hierdoor heb je de gelegenheid om vanaf laat in de middag tot ‘s avonds te handelen. Denk er wel aan dat de beurs op Amerikaanse feestdagen dicht is. Dat is onder andere met kerst en goede vrijdag, maar ook op 4 juli. De inmiddels wereldberoemde bel van de NYSE luidt 2 keer per dag. De eerste keer om de handelsdag te openen, en aan het einde van de dag nog een keer om de sluiting aan te kondigen.

Welke bedrijven zijn opgenomen in de NYSE?

Er zijn een aantal voorwaarden waar bedrijven aan moeten voldoen voordat ze een beursnotering krijgen op de New York Stock Exchange. Uit de regels valt direct op te maken dat je niet zomaar even op de NYSE begint. Je moet je als bedrijf eerst al bewezen hebben op een andere aandelenmarkt.

  • Op de NYSE zijn alleen grote bedrijven te vinden. Dat heeft te maken met de onderstaande regels. Als onderneming dien je in ieder geval aan een van de twee te voldoen om te worden overwogen.
    • De wereldwijde marktkapitalisatie bedraagt minstens $45 miljoen.
    • Er moet een winst zijn geboekt van $10 miljoen over de laatste 3 jaar. Over de 2 jaar daarvoor moet minstens $2 miljoen winst per jaar zijn verdiend. Bij beide bedragen betreft het de winst voordat de belastingen afgetrokken zijn.
  • De totale waarde van de aandelen op de NYSE die worden verhandeld dient minimaal $1,25 miljoen te bedragen.
  • Er moet sprake zijn van een groep van 400 beleggers die individueel minstens 100 aandelen van het betreffende bedrijf bezitten.
  • De waarde van een aandeel moet tenminste $4,- bedragen.
  • Er moet sprake zijn van $2,5 miljoen aan uitstaande aandelen.
  • Het bedrijf heeft tenminste 5.000 publieke aandeelhouders.

Wanneer een bedrijf aan al deze criteria voldoet, volgt er na aanmelding een uitvoerige keuring door de NYSE.

Waarom heet de NYSE ook wel “Big Board”

Je hebt de bijnaam Big Board waarschijnlijk weleens voorbij horen komen. Het is een bekende bijnaam voor de NYSE. Daar is een logische verklaring voor. De NYSE was al vrij snel een enorm handelshuis. Beleggingsinstrumenten staan traditioneel op een bord geschreven. Door de omvang was die bord in de NYSE indrukwekkend groot, vandaar de bijnaam Big Board.

Waarom bedrijven graag op de NYSE genoteerd staan

Voor bedrijven is het aantrekkelijk om op de NYSE genoteerd te staan. Het is tenslotte het grootste handelshuis van de wereld. Daarom is er een groot publiek met handelaren die potentieel geïnteresseerd zijn om te beleggen. Op de lijst staan is al een bepaalde vorm van marketing. Het betekent dat je een serieuze speler bent op het wereldtoneel. Bovendien overlegt het gemakkelijker met grote kapitaalverstrekkers wanneer je als bedrijf in de NYSE bent opgenomen.

Voordelen voor Nederlanders die kiezen voor aandelen met dividenduitkering

Aandelen op de Amerikaanse beurs die dividend uitkeren zijn populair onder Nederlandse beleggers. Daar is een duidelijke reden voor. Aangezien je over het dividend veel minder belasting betaalt dan in de Verenigde Staten gebruikelijk is. Amerikaanse burgers betalen 30% belasting in hun eigen land. Terwijl Nederlanders maar 15% betalen. Daarom is het extra interessant om te kijken naar aandelen op de NYSE die dividend uitkeren.

Wil je beginnen met beleggen?

Stap voor stap ontdekken hoe je geld kunt verdienen op de beurs

30 winstgevende aandelen in 5 minuten

Gerelateerde artikelen

Meestgestelde vragen

Wat zijn de aantrekkelijkste aandelen op de NYSE?

In de NYSE zijn dus 2200 bedrijven opgenomen. Het spreekt voor zich dat er sprake is van enorm veel keuze. Niet alleen tussen bedrijven, maar ook tussen sectoren. Voor beleggers is het positief dat er zoveel opties zijn. Maar het is helaas niet zo eenvoudig om een beslissing te maken. Onder andere omdat een enorm aantal factoren in overweging wordt genomen.

Dit zijn de aantrekkelijkste aandelen op de NYSE:
– Twilio
– Shopify
– Walmart
– Sea Limited
– General Electric Compagny

Klik hier voor meer informatie

Welke bedrijven zijn opgenomen in de NYSE?

Er zijn een aantal voorwaarden waar bedrijven aan moeten voldoen voordat ze een beursnotering krijgen op de New York Stock Exchange. Uit de regels valt direct op te maken dat je niet zomaar even op de NYSE begint. Je moet je als bedrijf eerst al bewezen hebben op een andere aandelenmarkt.

Op de NYSE zijn alleen grote bedrijven te vinden. Dat heeft te maken met de onderstaande regels. Als onderneming dien je in ieder geval aan onderstaande voorwaarden te voldoen om te worden overwogen.
– De wereldwijde marktkapitalisatie bedraagt minstens $45 miljoen.
– Er moet een winst zijn geboekt van $10 miljoen over de laatste 3 jaar. Over de 2 jaar daarvoor moet minstens $2 miljoen winst per jaar zijn verdiend. Bij beide bedragen betreft het de winst voordat de belastingen afgetrokken zijn.
– De totale waarde van de aandelen die worden verhandeld dient minimaal $1,25 miljoen te bedragen.
– Er moet sprake zijn van een groep van 400 beleggers die individueel minstens 100 aandelen van het betreffende bedrijf bezitten.
– De waarde van een aandeel op de NYSE moet tenminste $4,- bedragen.
– Er moet sprake zijn van $2,5 miljoen aan uitstaande aandelen.
– Het bedrijf heeft tenminste 5.000 publieke aandeelhouders.

Klik hier voor meer informatie

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *