Crypto Masterclass van AllesOverCrypto Review

Home » Crypto Masterclass van AllesOverCrypto Review

Op het internet vind je talloze cursussen die je proberen te leren om cryptocurrencies verantwoord en winstgevend te traden. In onze reviews beoordelen we hoe goed zo’n cursus je voorbereid op het echte werk. In dit artikel reviewen we de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto. Het is een project van Derek Westra en Patrick Suiker. Deze cursus bestaat uit twee verschillende modules met elk een aantal hoofdstukken.

Dit is dus geen korte cursus waar je in een middagje doorheen racet. Vergeleken met andere cursussen wordt er veel aandacht besteed aan de onderliggende mechanismen. Volgens de oprichters is het veel makkelijker om uiteindelijk zelfstandig beslissingen te nemen als je weet hoe de onderliggende processen eruitzien.

Daar zijn wij het mee eens. Maar we zijn wel benieuwd hoe de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto dergelijke ingewikkelde materie helder en begrijpelijk uitlegt. In deze review lees je of deze cursus een mooie fundering vormt om te beginnen met het zelfstandig traden van cryptocurrencies.

allesovercrypto gratis training

Gratis Crypto Training AllesOverCrypto

Zo ziet deze review over de Crypto Masterclass eruit

In deze review gaan we onder andere in op de inhoud, de volledigheid, de oprechtheid en het vermogen van de cursus om complexe begrippen en theorieën uit te leggen. Uiteraard houden we ook rekening met de prijs. We beginnen met een korte introductie over de oprichters. Vervolgens bespreken we de onderdelen van de cursus individueel zodat je precies weet wat je gaat leren. We besteden aandacht aan de verhouding tussen prijs en kwaliteit en presenteren uiteindelijk ons eindoordeel.

Dit zijn de bedenkers van de Crypto Masterclass cursus

Derek Westra en Patrick Suiker zijn beide al jaren bezig met cryptocurrencies. In 2017 hebben ze samen AllesOverCrypto opgericht. Van daaruit is deze uitgebreide cursus ontstaan. Derek Westra heeft een Bachelor’s degree in economie en een Master’s degree in gedragseconomie op zak. Patrick Suiker heeft dezelfde titels in respectievelijk bedrijfsadministratie en entrepeneurship. Beide mannen hebben dus kennis over de economische aspecten van een munteenheid. Daarnaast zijn ze allebei al vrij snel geïnteresseerd geraakt in cryptocurrencies. Inmiddels zijn ze ongeveer 8 jaar bezig met het ontrafelen van de mysteries van cryptocurrencies. Kennis hebben ze dus in huis. In de rest van dit artikel lees je of ze het voor elkaar hebben gekregen om dit om te zetten in een duidelijke en allesomvattende cursus.

bedenkers cursus allesovercrypto
Patrick Suiker en Derek Westra

Voor wie het lesprogramma samengesteld?

Deze cursus behandelt ingewikkelde thema’s en materie. De bedenkers hebben er alles aan gedaan om het zo simpel mogelijk te houden. Het taalgebruik is daardoor erg prettig. Zelfs wanneer je niets over cryptocurrencies weet kun je vrij snel aanhaken. Tegelijkertijd is dit absoluut geen eenvoudige cursus. Met name aan de technische achtergronden wordt behoorlijk wat aandacht besteed. Wanneer je aanleg hebt voor dergelijke onderwerpen dan is het waarschijnlijk geen probleem om de cursus te volgen. Maar het is absoluut geen cursus die je af kunt ronden wanneer je er met je aandacht maar half bij bent.

De indeling van de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto

In totaal bestaat de hoofdcursus van de Crypto Masterclass AllesOverCrypto uit 12 modules. Die zijn ieder weer onderverdeeld in een aantal hoofdstukken, door de website ook wel lessen genoemd. Hieronder zie je de complete lijst. Daarna beoordelen we elke module individueel. Wat opviel is dat de website van de cursus nog niet optimaal functioneert. Menu’s die je uitvouwt verdwijnen bijvoorbeeld achter andere tekst waardoor ze niet te lezen zijn. Verder is er soms sprake van een tweedeling, of zelfs een driedeling, in de cursus en in andere gevallen niet. Grofweg valt de Crypto Masterclass op te delen in modules 1 t/m 8 en 9 t/m 12. Tijdens het doen van de cursus zelf zijn dergelijke problemen gelukkig niet aan de orde. Dit zijn de modules van de Crypto Masterclass:

 1. Welkom bij de Crypto Masterclass
 2. Je eerste cryptocurrency
 3. Maak een killer start!
 4. Bouw je onbreekbare kluis
 5. Je winst cashen!
 6. Wees de eerste investeerder
 7. Een passief crypto-inkomen
 8. De crypto-trends de baas
 9. The Winning Mindset
 10. Vrijheid dankzij crypto trading
 11. De beste tools & indicatoren
 12. Word Crypto Trading Master
crypto masterclass module 1

Module 1: Welkom bij de Crypto Masterclass

Het eerste hoofdstuk is een introductie, zowel voor de cursus als over cryptocurrencies. In onze ogen gaat het iets te veel over de cursus en iets te weinig over cryptocurrencies zelf.

 1. Welkom bij de Crypto Masterclass
 2. Zo haal je het meeste uit de Crypto Masterclass deel 1
 3. Zo haal je het meeste uit de Crypto Masterclass deel 2

Je leert de absolute basis van cryptocurrencies en bent voorbereid op de rest van de cursus. Het is meer een soort controle dat iedereen die aan de daadwerkelijke cursus begint tenminste weet wat een digitale munt is.

Module 2: Je eerste cryptocurrency

Bij Module 2 wordt het meteen interessant. Je gaat namelijk de markt op en koopt je eerste cryptocurrency. Eerst doe je dat via het gebruiksvriendelijke Bitvavo. Maar even later ga je aan de slag met het iets ingewikkeldere Binance.

 1. Je eerste cryptocurrency via Bitvavo
 2. Een hoger level in Binance
 3. Crypto bemachtigen in de laagste regionen via Tradeogre
 4. Decentrale exchanges zijn de toekomst

Je komt in aanraking met specifieke begrippen en opdrachten uit de beleggerswereld, zoals marge, leverages en limit orders. Het is slim van de makers van de Crypto Masterclass om cursisten meteen de praktijk te laten zien. Hierdoor wordt wat je leert tastbaar en zit je niet eerst uren naar theorie te luisteren zonder dat je je een voorstelling kunt maken van het doen van aankopen. Later in de cursus leer je meer over de achtergronden.

crypto training module 2

Module 3: Maak een killer start!

Deze module laat vooral zien hoe je niet moet beginnen, zodat je uiteindelijk dus een killer start maakt. Het is een zeer leerzame module omdat veel voorkomende fouten worden benoemd en besproken.

 1. Je grootste vijand ben jij
 2. Ontmasker iedere oplichter
 3. Deze fouten ga jij niet maken
 4. Hoe ontdek je een goede crypto

Deze module heeft een soort dubbelfunctie. Het is een waarschuwing voor de gevaren van cryptocurrencies. Daarnaast leer je ook hoe je juist wél profijtelijke deals herkent en de goede munten eruit pikt.

Module 4: Bouw je onbreekbare kluis

Het is goed om te zien dat de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto veel aandacht besteedt aan de veiligheid. Module 4 gaat uitsluitend over de veilige opslag van je digitale munten.

 1. Je papieren portomonnee
 2. De beste beveiliging
 3. Bewaar alles veilig met software
 4. Beveilig je crypto op een exchange

Dat er een speciale module aan wordt gewijd zegt wel genoeg. Je leert over alle vormen van wallets en wat de voor- en nadelen zijn. Daarnaast is de module doorspekt met waarschuwingen. Er wordt bijvoorbeeld verteld dat het onverstandig is om een cryptowallet van kleine brokers en exchanges te gebruiken. In het verleden is dat namelijk al vaak verkeerd gegaan.

Module 5: Je winst cashen!

Module 5 is wederom zeer praktisch. Het is een van de eenvoudigste hoofdstukken, maar wel een essentiële.

 1. Je winsten cashen via Bitvavo
 2. Binnen no-time je geld met Bitonic
 3. De hoogste winst dankzij Kraken

Je wordt bij de hand genomen en ziet hoe je cryptocurrencies inwisselt voor euro’s en omgekeerd. Via verschillende grote platformen wordt voorgedaan hoe dat proces verloopt. Bovendien bespreken de instructeurs achterliggende mechanismen voor de goedkeuring en veiligheid van dergelijke transacties.

allesovercrypto cursus module 5

Module 6: Wees de eerste investeerder

In module 6 leer je meer over Initial Coin Offering (ICO), Security Token Offering (STO) en Initial Exchange Offering (IEO). Dat zijn potentieel interessante mogelijkheden om in een (vroeg) stadium in cryptocurrencies te investeren.

 1. Wat is een ICO, STO, IEO?
 2. Wat is een Initial Defi Offering?
 3. Zo ontdek je de beste ICO’s
 4. Hoe doe je mee aan een ICO?
 5. Hoe doe je mee aan een IEO?
 6. Hoe doe je mee aan een IDO?

Het is goed om te zien dat de Crypto Masterclass hier een aparte module voor uittrekt. Want het zijn absoluut interessante begrippen. Tegelijkertijd brengen nieuwe munten de nodige risico’s met zich mee wanneer je de mechanismen niet goed begrijpt en daardoor onverantwoord gebruik.

Module 7: Een passief crypto-inkomen

Je hoeft niet te blijven kopen en verkopen om je winst met cryptocurrencies te optimaliseren. Daar zijn namelijk andere methodes voor. Daar wordt in Module 7 van deze cursus dieper op ingegaan.

 1. Gratis crypto met airdrops
 2. Passief inkomen dankzij staken
 3. Hoe kan je zelf crypto minen
 4. Een passief inkomen met masternodes
 5. Passief inkomen met yield farming

Staken en minen zijn verweven met cryptocurrencies. Het mooie aan staken is dat het voor iedereen met crypto’s beschikbaar is. Minen is een stukje ingewikkelder en vraagt om zware en dure hardware. In deze module leer je hier meer over en komen begrippen als masternodes en yield farming aan bod.

Module 8: De crypto-trends de baas

In module 8 horen we meer over de huidige trends in de wereld van cryptocurrencies. Onder andere Metamask en Uniswap komen aan bod.

 1. Hoe werkt Metamask?
 2. Hoe werkt Uniswap? Deel 1, swappen
 3. Hoe werkt Uniswap? Deel 2, liquiditeit providen

Een van de positieve punten van de Crypto Masterclass is dat de content veelvuldig wordt aangepast. Dat merk je onder andere in module 8. Die volgt trends en de inhoud verandert daarom regelmatig. Wanneer je de cursus aanschaft krijg je levenslang toegang en profiteer je dus ook van dergelijke updates.

Module 9: The Winning Mindset

Vanaf module 9 begint het tweede gedeelte van de cursus. De eerste module is een soort motivatie om te blijven traden en winst te maken.

 1. Je droom
 2. De gemiddelde crypto trader
 3. Jouw angsten
 4. Jouw duurste fouten
 5. Je emoties overwinnen
 6. De tegenstander

Voor sommigen cursisten is dit wellicht een welkome toevoeging aan de cursus. Terwijl anderen niet zitten te wachten op een soort veredelde motivatie preek. Het is op zich een leuk idee om ook aan de mentale kant van traden aandacht te besteden. Zelfs als je daar niet echt op zit te wachten laat deze module in ieder geval zien dat de makers van de cursus een uiterst volledig pakket aanbieden.

allesovercrypto cursus module 10

Module 10: Vrijheid dankzij crypto trading

Na de enigszins luchtige module 9 gaat 10 weer verder met waar het echt om draait: op een berekende en verantwoorde manier geld verdienen met cryptocurrencies.

 1. Investeren versus crypto trading
 2. De basis van trading: de crypto exchange
 3. Profiteer optimaal van bubbels
 4. Begrijp de koers dankzij candles
 5. Wordt trading expert met Tradingview
 6. De kern van trading: support en resistance
 7. Jouw eeuwige verzekering: de stop-loss
 8. Les A: Bescherm jouw trades met risico-management
  Les B: Uitleg million dollar template
 9. Doorzie het grotere plaatje
 10. Herken de belangrijkste patronen
 11. Trade mee met een professional op Binance

Je leert om risicoanalyses te maken en de juiste momenten op te sporen om een digitale munt te kopen of juist te verkopen. Het is een strategie waarmee je uiteindelijk financiële vrijheid kunt verdienen, aldus de makers van de Crypto Masterclass. Je krijgt deze vrijheid omdat je overal ter wereld kan traden. Wanneer dit lucratief genoeg is hoef je niet meer te werken en alleen je portfolio up to date te houden.

allesovercrypto module 11

Module 11: De beste tools & indicatoren

In module 11 wordt complexe materie besproken. Je leert hoe je grafieken en analyses leest en maakt en hoe je daaruit conclusies trekt. Hierdoor ben je uiteindelijk in staat om geheel zelfstandig de juiste beslissingen te nemen.

 1. Profiteer van de trend met moving average
 2. Voorspel elke reversal met RSI
 3. De elegantie van MACD
 4. Weet wat de prijs gaat doen met Bollinger Bands
 5. Ichimoku Clouds
 6. Fibonachi: het natuurwonder in trading
 7. Bemeester elke cyclus met Elliot Wave

In onze ogen is module 11 onmisbaar in een cursus over cryptocurrencies. Na het leren van de basis is het essentieel om de onderliggende mechanismen te begrijpen en koersen te kunnen inschatten. Via verschillende bewezen theorieën en technieken weet jij na het afronden van module 11 van de Crypto Masterclass hoe je dat voor elkaar krijgt.

allesovercrypto module 12

Module 12: Word Crypto Trading Master

Module 12 is in feite een verlengstuk van module 11. Je leert wederom van alles over analyses, en deze keer is er meer aandacht voor de praktijk. 

 1. Wordt een met de markt order flow dynamics
 2. Bitcoin is king
 3. Zeker van je zaak met confluence
 4. De beste strategieen dankzij prrice action en trading ranges
 5. The road to millions met je eigen tradings strategie
 6. The next level: futures, shorten en leverage
 7. Automatiseer je trading met crypto trading bots
 8. Bescherm je portfolio met hedging
 9. Profiteer van prijsverschillen met arbitrage trading

Het zijn twee redelijk complexe modules waarbij enige technische aanleg absoluut een voordeel is. Uiteraard is het geen toeval dat deze twee modules het einde van de cursus vormen. Om zelfstandig crypto’s te traden is het op zich niet noodzakelijk om al deze kennis te begrijpen. Maar het maakt het wel meteen een stuk veiliger en je bent niet afhankelijk van anderen bij het maken van beslissingen. In onze optiek zijn de laatste twee modules uiterst waardevol. Hiermee onderscheidt de Crypto Masterclass zich echt van de concurrentie.

Een uitgebreide quiz om je kennis te testen

Leuk en nuttig is dat er een quiz bij de cursus hoort. Die doe je aan het einde om je kennis te testen. Het is in feite een soort examen. In totaal zijn er 200 vragen. Die hoef je natuurlijk niet allemaal in één keer te beantwoorden. De toets is een mooie manier om te controleren of je daadwerkelijk iets hebt opgestoken en klaar bent voor het echte werk.

quiz cursus allesovercrypto

Extra onderdelen van deze uitgebreide cursus

Bij het aanschaffen van de cursus ontvang je mooie extra’s. Dat zijn bijvoorbeeld e-boeken over een specifiek onderwerp. Verder krijg je toegang tot de VIP Community The Zone zodat rechtstreeks in contact komt met anderen, waaronder deskundigen.

 • Crypto Portfolio 2022
 • E-boek: De Bitcoinbijbel
 • Het Ultieme Investerings-Handboek
 • E-boek pakket:
  • Een leven zonder zorgen dankzij Bitcoin (5 beste tips)
  • 12 waardevolle crypto tips voor beginners
  • Bitcoin & cryptocurrency begrippenlijst
 • VIP Community – The Zone
 • De Million Dollar Template
 • E-boek: De Crypto Belastinggids

De Crypto Belastinggids is een waardevol naslagwerk. Aangezien het voor veel mensen onduidelijk is of en hoe je belasting moet betalen over je digitale munten. Bovendien krijg je levenslang toegang tot de cursus. Deze wordt zeer regelmatig voorzien van updates zodat je altijd helemaal op de hoogte bent.

extra onderdelen masterclass crypto

Kosten en waarde van de Crypto Masterclass

De prijs van de Crypto Masterclass AllesOverCrypto fluctueert nogal. Er is met name sprake van prijsstijgingen. Maar daar is een logische verklaring voor. Want het pakket wordt steeds uitgebreider. De inhoud is eenvoudigweg veel groter dan één of twee jaar geleden. De Crypto Masterclass kost momenteel €1997,- euro. Dat is een behoorlijk bedrag, maar je leert wel direct alles over cryptocurrencies.

Goed om te weten is dat het mogelijk is om je geld terug te krijgen als je niet tevreden bent. Je krijgt na aanschaf namelijk 14 dagen bedenktijd.

Hoe volledig is de cursus van AllesOverCrypto?

Je kunt niet anders zeggen dan dat de cursus van AllesOverCrypto uitzonderlijk volledig is. Het is dan ook niet de goedkoopste cursus die online aangeboden wordt. Aan het einde weet je echt veel over cryptocurrencies, het maken van analyses en verantwoord traden. Interessante onderdelen die je niet bij elke cursus aantreft zijn bijvoorbeeld het identificeren van nieuwe crypto’s met potentieel, patroonherkenning en het automatiseren van trades. Met name module 10 tot en met 12 zijn qua inhoud diepgaand en maken de Crypto Masterclass uniek. Daar staat wel tegenover dat de cursus tegen het einde aan behoorlijk ingewikkeld is. Je moet er dus wel echt de tijd voor nemen en er rustig voor gaan zitten. Enige affiniteit met het onderwerp, analyses en technische onderwerpen is zeker niet weg.

Sterke en zwakke punten van de Crypto Masterclass cursus

Derek Westra en Patrick Suiker hebben een zeer uitgebreide en vrijwel allesomvattende cursus opgezet. Het begint relatief eenvoudig maar al vrij snel neemt de moeilijkheidsgraad toe.

De cursus schuwt ingewikkelde stof absoluut niet. Waardoor het een van de meest diepgaande lesprogramma’s over cryptocurrencies is. De extra’s zijn waardevolle toevoegingen in de vorm van naslagwerken, maar ook het continu updaten van lesmateriaal en de toegang tot een omvangrijk platform.

De eerste module was niet denderend, maar dat is verklaarbaar bij een introductie. Vanaf module twee ga je direct praktisch aan de slag. Een slim idee om direct de aandacht van cursisten te grijpen. Hierdoor weet je namelijk meteen waar je het uiteindelijk allemaal voor doet. Module 9 is een soort oppeppende toespraak voor een sportwedstrijd. Op zich leuk, maar waarschijnlijk niet meteen noodzakelijk voor iedere cursist.

Dit is geen makkelijke cursus, maar wel een waarbij je uiteindelijk bijna op het niveau van een expert kunt gaan traden. Voor echte crypto nerds is de diepgang van de Crypto Masterclass een grote aantrekkingskracht.

Eindoordeel over de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto

Zoals te lezen zijn wij enthousiast over de Crypto Masterclass AllesOverCrypto. De cursus kost €1997,-. Een behoorlijk bedrag, maar daar krijg je veel voor terug. De hoofdstukken volgen elkaar logisch op zodat je nooit het idee hebt helemaal verdwaald te zijn. In de latere gedeeltes worden complexe onderwerpen behandeld. De cursus probeert ook daarbij zo laagdrempelig mogelijk te zijn. Maar het is onoverkomelijk dat je hier wel echt even goed voor moet gaan zitten en wellicht een les op een later moment nog een keer terugkijkt om de stof in z’n volledigheid op te nemen. Wanneer je alles wat de Crypto Masterclass je leert onder de knie krijgt ben je wel echt helemaal klaar om cryptocurrencies te traden.

allesovercrypto gratis training

Gratis Crypto Training AllesOverCrypto

Gerelateerde artikelen

Veelgestelde vragen

Wat kost de cursus AllesOverCrypto?

De prijs van de Crypto Masterclass fluctueert nogal. Er is met name sprake van prijsstijgingen. Maar daar is een logische verklaring voor. Want het pakket wordt steeds uitgebreider. De inhoud is eenvoudigweg veel groter dan één of twee jaar geleden. De Crypto Masterclass AllesOverCrypto kost momenteel €1997,- euro. Dat is een behoorlijk bedrag, maar je leert wel direct alles over cryptocurrencies.

Goed om te weten is dat het mogelijk is om je geld terug te krijgen als je niet tevreden bent. Je krijgt na aanschaf namelijk 14 dagen bedenktijd.

Klik hier voor meer informatie

Uit welke modules bestaat de cursus AllesOverCrypto?

In totaal bestaat de hoofdcursus van de Crypto Masterclass AllesOverCrypto uit 12 modules. De modules zijn:
– Welkom bij de Crypto Masterclass
– Je eerste cryptocurrency
– Maak een killer start!
– Bouw je onbreekbare kluis
– Je winst cashen!
– Wees de eerste investeerder
– Een passief crypto-inkomen
– De crypto-trends de baas
– The Winning Mindset
– Vrijheid dankzij crypto trading
– De beste tools & indicatoren
– Word Crypto Trading Master

Klik hier voor meer informatie

Wie zijn de bedenkers van de cursus AllesOverCrypto?

Derek Westra en Patrick Suiker zijn beide al jaren bezig met cryptocurrencies. In 2017 hebben ze samen AllesOverCrypto opgericht. Van daaruit is deze uitgebreide cursus ontstaan. Derek Westra heeft een Bachelor’s degree in economie en een Master’s degree in gedragseconomie op zak. Patrick Suiker heeft dezelfde titels in respectievelijk bedrijfsadministratie en entrepeneurship. Beide mannen hebben dus kennis over de economische aspecten van een munteenheid. Daarnaast zijn ze allebei al vrij snel geïnteresseerd geraakt in cryptocurrencies. Inmiddels zijn ze ongeveer 8 jaar bezig met het ontrafelen van de mysteries van cryptocurrencies. Kennis hebben ze dus in huis.

Klik hier voor meer informatie

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met cryptomunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *