Populairste Auto Aandelen van dit moment

Home » Populairste Auto Aandelen van dit moment

De auto-industrie is gigantisch. Er gaan veel geld in rond en het zijn met name een aantal grote merken die de dienst uitmaken. Voor beleggers is de auto-industrie op het moment beslist interessant. Maar laten we eerlijk zijn: auto aandelen waren lange tijd behoorlijk saai voor beleggers. Het was een redelijk starre sector. De grote merken brengen om de zoveel tijd een nieuwe model uit. Afhankelijk van de ontvangst van dit nieuwe exemplaar steeg of daalde de koers een beetje. Op de lange termijn bleven veel automerken relatief stabiel. Op zich is daar niks mis mee, want over het algemeen namen de fabrikanten in opvang toe en maak je als belegger dus winst. Maar het leidde ook niet meteen tot sensationele winsten.

beste auto aandelen

Gelukkig is dat momenteel allemaal anders. Want elektrische en zelfrijdende auto’s zorgen voor een heuse revolutie binnen de automotive branche. Er is weer veel potentieel om te groeien en nieuwe merken krijgen de kans om hun waarde te bewijzen. In dit artikel proberen we je een zo compleet en helder mogelijk beeld te geven van de automotive sector. We bespreken eerst een aantal aantrekkelijke ondernemingen om auto aandelen in te kopen. Daarna volgt een korte analyse van de auto-industrie als geheel en wat dit betekent voor de toekomst en beleggers in het bijzonder.

Toyota: Innovatie en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit

auto aandeel toyota

Elektrisch rijden is onlosmakelijk verbonden met Toyota. De Prius was tenslotte de eerste hybride auto die in massaproductie ging. Toyota was de eerste die een model ontwierp en produceerde die aan de eisen van consumenten voldeed. Wat dat betreft zijn de verwachtingen hooggespannen. Toyota zet de koers richting elektrisch rijden gewoon door. De fabrikant heeft ambitieuze plannen, met name als het aankomt op elektrisch rijden. Het is de verwachting dat Toyota een behoorlijk marktaandeel zal opeisen.

Toyota heeft sowieso al een geweldige reputatie. Het is in 1937 opgericht en sinds die tijd is het eigenlijk niet meer weg te denken. Toyota bouwt betrouwbare auto’s die zeer duurzaam zijn en de vraagprijs ligt doorgaans lager dan concurrerende modellen. Als ze hiermee door weten te gaan wanneer hun complete lijn elektrisch is, zal de waarde van deze auto aandelen nog verder door stijgen.

Voor beleggers is Toyota daarom een zeer interessante kandidaat. Het merk heeft al een mooie reputatie, zowel op het gebied van de verhouding tussen prijs en kwaliteit als de drang om te innoveren. Toyota besteedt bovendien veel aandacht aan de vraag van de consument. Ze bouwen modellen met de eisen van de doorsnee burger in het achterhoofd. Dat is precies de doelgroep die ervoor gaat zorgen dat elektrisch rijden de nieuwe standaard wordt. Wanneer Toyota vergelijkbare modellen als de concurrentie aan weet te bieden, maar voor hun kenmerkende lage prijzen, dan zouden zij zomaar de markt kunnen gaan domineren.

Nio: een Chinese fabrikant met enorm potentieel

Het Chinese Nio is al een groot merk in eigen land. Daarnaast is het geen geheim dat de Chinese economie enorm aan het groeien is. De auto-industrie is een van de sectoren die daar het meest van profiteren. Nio focust zich volledig op elektrische auto’s. Dus ook wat dat betreft doet het mee met de opkomende trends. Bovendien zet de Chinese overheid in op het reduceren van de uitstoot van schadelijke gassen. Alles bij elkaar opgeteld is het geen wonder dat Nio een serieuze kandidaat is voor beleggers die op zoek zijn naar een stabiele onderneming met een enorm groeipotentieel.

Nio verkoopt momenteel met name auto’s in China en omliggende landen. Maar het is druk bezig om hun auto’s aan de rest van de wereld te verkopen. In Europa zijn ze nog niet bekend, maar de eerste auto’s worden al naar ons continent verscheept. Wanneer het aanboren van nieuwe markten een succes wordt gaat Nio de komende jaren enorm groeien. Bovendien investeert het bedrijf vrijwel alle winst waardoor het blijft innoveren. Het is duidelijk dat Nio van plan is om wereldwijd een van de grote spelers op het gebied van elektrische auto’s te worden. De auto’s van het merk worden in eigen land lovend ontvangen en de productie groeit in hoog tempo.

Nio is een bijzondere kandidaat omdat het al een gevestigd merk is en tegelijkertijd volop mogelijkheden heeft om door te groeien. Beleggers nemen hierdoor relatief weinig risico terwijl er veel potentieel is om winst te maken.

Volkswagen: gigantisch merk met veel ambitie

volkswagen

Het is onmogelijk om over de auto-industrie te praten en Volkswagen niet te noemen. Deze enorme fabrikant uit Duitsland is al decennialang een van de marktleiders. Het is geen wonder dat de Kever en de Golf, twee automodellen van Volkswagen, in de top 5 van beste verkochte modellen aller tijden staan. Iedereen kent Volkswagen en dat is uiteraard een groot pluspunt. Bovendien heeft het merk zichzelf mooie en ambitieuze doelen voorgelegd. Ze willen namelijk in 2033 louter emissievrije voertuigen op de markt brengen.

Volkswagen wint er geen doekjes om: ze geven duidelijk aan dat ze vanaf 2025 het automerk met de meest verkochte elektrische auto’s willen zijn. Daar zetten ze alle zeilen voor bij. De fabrikant investeert enorme bedragen in de ontwikkeling van accu’s. Het doel is om het productieproces goedkoper te maken, de oplaadtijden te verlagen en de capaciteit te verhogen. Compleet nieuwe fabrieken worden opgericht om dit te realiseren. Bovendien brengt Volkswagen momenteel al aantrekkelijke elektrische voertuigen op de markt.

Gezien de kennis, kunde en financiële macht van Volkswagen is het niet onwaarschijnlijk dat ze hun doelstellingen gaan halen. Wanneer dat lukt is het vanzelfsprekend een uitstekend idee om deze auto aandelen van het merk te kopen. Zelfs wanneer de resultaten enigszins achterblijven is Volkswagen een goede kandidaat om in te investeren. Het merk is niet weg te denken en is een cruciaal onderdeel van de Duitse economie. Volkswagen is al gigantisch en kan eigenlijk alleen maar groter worden.

Tesla: marktleider en een interessante kandidaat voor beleggers

tesla

Niemand zal verbaasd zijn dat Tesla in deze lijst staat. Het bedrijf is de laatste jaren gigantisch snel gegroeid. Oprichter Elon Musk is inmiddels een bekendheid op zich. In veel landen in Europa stonden de elektrische modellen van Tesla bovenaan de lijsten met verkoopaantallen. Dat wordt met name gedreven door een enorm succesvolle marketingcampagne. In de Verenigde Staten van Amerika denken veel consumenten bijvoorbeeld dat Tesla de enige is die elektrische auto’s aanbiedt en de eerste fabrikant is die een elektrische auto bouwt. Dat is uiteraard allemaal onzin, maar voor de belegger met auto aandelen van Tesla is het wel fijn dat een groot deel van de consumenten dit gelooft.

Tesla is al een gigantische onderneming. Maar hoe ziet het toekomstperspectief eruit? Bedenk in de eerste plaats dat geen ander merk van deze omvang zo afhankelijk is van speculatie als Tesla. Dat komt met name door de enorm succesvolle marketingstrategie. Desondanks gaan de auto’s vaker stuk dan die van andere merken, vergen ze veel onderhoud en eindigen ze dikwijls onderaan betrouwbaarheidsonderzoeken. Een pluspunt voor Tesla is dat ze op weg zijn om de eerste fabrikant te zijn die zelfrijdende auto’s gaat massa produceren. Het merk investeert daarbovenop veel geld om door te groeien. Ze zetten een infrastructuur op waarmee ze op termijn de markt proberen te domineren. Gezien de potentie van zelfrijdende en elektrische auto’s zou dat vanzelfsprekend een enorme slag zijn.

Investeren in een merk dat zo gehyped is als Tesla brengt altijd risico’s met zich mee. Aangezien speculatie een grote factor is. Wanneer je kiest voor Tesla is het verstandig om de koers een tijdje in de gaten te houden. Sla pas toe als deze een stukje onder het gemiddelde ligt. Voor de toekomst lijkt Tesla een mooie investering. De naamsbekendheid en de investeringen in de infrastructuur zorgen ervoor dat Tesla veel groeimogelijkheden heeft.

Honda: dit Japanse automerk zet vol in op elektrisch rijden

Sinds de oprichting in 1948 is Honda een bepalende speler die gestaag doorgroeit. Zowel in Japan als internationaal doet het merk goede zaken. Je moet lang zoeken om iemand te vinden die Honda niet kent. Naast auto’s maakt de fabrikant motorfietsen en off-road voertuigen. Die zijn eveneens populair. Kenmerkend aan Honda is dat ze altijd naar de toekomst kijken. Daarbij schuwen ze het niet om zichzelf harde eisen te stellen. Zoals de doelstelling dat in 2030 twee derde van de auto’s van Honda emissievrij moeten zijn. Daarom is het geen wonder dat Honda voorop loopt wat betreft de ontwikkeling van elektrische auto’s.

De meest interessante technologie van Honda met betrekking tot elektrische auto’s is de manier van laden. Dat gaat ongelooflijk snel. Binnen een half uur is een accu van een auto voor 80% opgeladen. De lange laadtijden zijn momenteel het grootste struikelblok voor elektrische auto’s. Honda lijkt daarom in een uitgelezen positie te verkeren. Ze zijn bezig met het lanceren van een complete lijn van elektrische auto’s voor consumenten.

Resultaten uit het recente verleden laten eveneens een positief beeld zien. Honda is de laatste jaren gestaag aan het groeien. Beleggers met auto aandelen van deze autofabrikant hebben al een mooie winst opgestreken. Gezien de recente ontwikkelingen zou het zomaar kunnen dat Honda zichzelf in de komende jaren gaat overtreffen.

Een automerk is per definitie groot

Bij beleggen wordt er een onderscheid gemaakt op basis van risico. Grote bedrijven die lang bestaan brengen over het algemeen weinig risico met zich mee. De kans dat ze failliet gaan is relatief klein. Daar staat een laag groeipotentieel tegenover. Het is niet waarschijnlijk dat een enorm bedrijf in een jaar twee tot drie keer zoveel waard wordt. Voor kleine, jonge en beloftevolle ondernemingen geldt het tegenovergestelde. Ze hebben een enorme potentie om door te groeien wanneer ze een succes worden. Maar daar staat tegenover dat ze meer kans hebben om failliet te gaan. Daarom zijn de auto aandelen risicovol. Autofabrikanten zijn eigenlijk zonder uitzondering gigantisch. Je ziet bovendien niet vaak een nieuw merk verschijnen. Daarom betreft het voornamelijk beleggingen met een laag risico.

De auto-industrie en de opkomst van elektrisch rijden

De automotive branche is enorm interessant voor beleggers. Want de gehele sector zit middenin een transitie. Met het doel om de klimaatcrisis het hoofd te bieden geldt dat ook voor veel andere industrieën. Eigenlijk doet de hele wereld mee. Ook de gewone consument wordt niet ontzien. Maar voor de auto-industrie is de omslag ongekend groot. Want auto’s hebben een slechte reputatie als het op negatieve consequenties van het klimaat aankomt. Het is daarom geen wonder dat er sprake is van een revolutie. Die is al even gaande, maar zal in de komende jaren zeker niet minder worden. Elektrische auto’s zijn de nieuwe hype. Waar ze nu nog met name gebruikt worden door mensen met hogere inkomens, is de verwachting dat elektrische auto’s steeds meer de standaard worden.

elektrische auto aandelen

Wat betekent de opkomst van de elektrische auto voor beleggers?

De overstap richting elektrisch rijden is absoluut iets om rekening mee te houden wanneer je gaat beleggen in de auto-industrie. Als bewijs hoef je alleen maar naar de enorme opmars van Tesla te kijken. Daarnaast zijn er veranderingen gaande in aan de auto-industrie gerelateerde sectoren. We zijn nog steeds in sterke mate afhankelijk van fossiele brandstoffen. Maar de druk om hier verandering in te brengen wordt steeds groter. In de plaats daarvan is er veel onderzoek gaande naar effectieve opslag van elektrische energie. Dat heeft z’n vruchten al afgeworpen. We beschikken inmiddels over krachtige accu’s die voorheen ondenkbaar waren.

Grote automerken leiden de revolutie

Er is sprake van een bepaalde shift binnen de auto-industrie. Maar die is niet zo allesomvattend als vaak aangenomen wordt. Het klopt dat elektrisch rijden de toekomst is. Maar bedenk ook dat de grote automerken naar alle waarschijnlijkheid ook deze auto’s gaan produceren. Zij leiden, al dan niet gedwongen, de revolutie richting schoner rijden. Enorme ondernemingen zoals Toyota en Volkswagen zijn druk met het ontwikkelen van elektrische modellen. Dat gezegd hebbende is er overduidelijk wel plek voor nieuwkomers, zoals het al genoemde Tesla. Alles bij elkaar is het een interessante tijd voor de auto-industrie en geïnteresseerde beleggers. Want het zou zomaar kunnen dat nieuwe of kleine merken de giganten gaan verdringen en hun plaats innemen.

Zelfrijdende auto’s en het effect op de industrie

Nieuwe technologische ontwikkelingen hebben het vermogen om een schifting binnen een sector te veroorzaken. Dat geldt onder andere voor de opkomst van zelfrijdende auto’s. Blijven de grote merken aan de macht of staan er nieuwe kandidaten op? Voor zelfrijdende auto’s geldt min of meer hetzelfde als voor elektrische auto’s. Tesla heeft laten zien dat het best mogelijk is om je als jong merk met de giganten van de auto-industrie te meten. Maar bedenk wel dat zoiets relatief onwaarschijnlijk is. Merken zoals General Motors, Mazda en Hyundai hebben veel geld om te investeren en mee te groeien met nieuwe trends. Bovendien hebben ze de kennis om kwalitatief hoogstaande auto’s te bouwen al in huis. Desondanks zijn nieuwe methodes van transport altijd een mooie gelegenheid om de markt nog een keer onder de loep te nemen. Je weet tenslotte maar nooit of er een uitgelezen kans tussenzit om veel geld te verdienen.

zelfrijdende auto's

Wat valt er precies onder de auto-industrie?

De auto-industrie is gigantisch. De grootste merken zijn wereldwijd bekend en het zijn enorme bedrijven die een vaak een gedeelte van een landelijke economie dragen. Vanzelfsprekend zijn er daarom allerlei bedrijven uit andere sectoren die nauw verwant zijn aan de auto-industrie. Een aantal daarvan hebben eveneens een enorme omvang. Denk bijvoorbeeld aan producten van autobanden zoals Bridgestone, Michelin en Continental.

Sectoren met wederzijdse afhankelijkheid

Een auto bestaat uit heel wat materialen. De staalindustrie is bijvoorbeeld nauw verweven met automotive. Maar denk ook aan benodigdheden om autorijden mogelijk te maken, zoals wegen en stoplichten. Bovendien is een auto veel meer dan een chassis met een motor en vier wielen. Er zit allerlei technologie in verwerkt. Denk onder andere aan computers, een besturingssysteem, navigatie en speakers. Inmiddels is er sprake van een heuse revolutie binnen de auto-industrie. Die beweegt steeds meer in de richting van elektrische en zelfrijdende auto’s. Computerchips zijn hierdoor erg in trek. Auto’s vragen om steeds meer rekenkracht. Hetzelfde geldt voor accu’s om elektrische auto’s van power te voorzien. Door de vraag vanuit automotive is de ontwikkeling van efficiëntere batterijen in een stroomversnelling terechtgekomen.

In dit artikel richten we ons met name op auto’s

De auto-industrie is dus enorm divers en heeft een grote invloed op andere sectoren. Tegelijkertijd is er sprake van afhankelijkheid. In dit artikel richten we ons met name op bedrijven die zelf auto’s produceren. Aangezien het veld zo uitgebreid is dat het anders lastig wordt om te bepalen waar de grens ligt. Als belegger ben je vrij om in branches te investeren die meegroeien met de ontwikkeling van elektrische en zelfrijdende auto’s. Dat zijn eveneens interessante kandidaten om geld in te investeren.

Wil je beginnen met beleggen?

Stap voor stap ontdekken hoe je geld kunt verdienen op de beurs

30 winstgevende aandelen in 5 minuten

Gerelateerde artikelen

Meestgestelde vragen

Wat zijn de populairste auto aandelen?

De populairste auto aandelen van dit moment zijn:

– Toyota
– Nio
– Volkswagen
– Tesla
– Honda

Klik hier voor meer informatie

Wat betekent de opkomst van elektrische auto voor auto aandelen?

De overstap richting elektrisch rijden is absoluut iets om rekening mee te houden wanneer je gaat beleggen in auto aandelen. Als bewijs hoef je alleen maar naar de enorme opmars van Tesla te kijken. Daarnaast zijn er veranderingen gaande in aan de auto-industrie gerelateerde sectoren. We zijn nog steeds in sterke mate afhankelijk van fossiele brandstoffen. Maar de druk om hier verandering in te brengen wordt steeds groter. In de plaats daarvan is er veel onderzoek gaande naar effectieve opslag van elektrische energie. Dat heeft z’n vruchten al afgeworpen. We beschikken inmiddels over krachtige accu’s die voorheen ondenkbaar waren.

Klik hier voor meer informatie

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *