Bitcoin Meester Review: Nederlandse Crypto Exchange

Home » Bitcoin Meester Review: Nederlandse Crypto Exchange

Op het internet vind je talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kunt verhandelen. De vraag is alleen welke de beste voor jou is. De belangrijkste factoren zijn objectief. Denk bijvoorbeeld aan de tarieven, het aanbod en de veiligheid. Anderen zijn deels afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en ervaringen. In deze review beoordelen we Bitcoin Meester op de belangrijkste eigenschappen van een cryptocurrency exchange. Aan het einde weet je of Bitcoin Meester het juiste platform voor jou is. Uiteraard bespreken we ook de bijzonderheden van Bitcoin Meester die invloed hebben op de gebruikservaring.

Een korte introductie van Bitcoin Meester

Zoals de naam al doet vermoeden is Bitcoin Meester een Nederlandse exchange. De focus is dan ook op Nederlanders, hoewel alles ook in het Engels, Spaans, Frans en Pools beschikbaar is. Sinds de oprichting in 2017 is het platform behoorlijk snel gegroeid. Met name het grote aanbod van cryptocurrencies valt in de smaak bij nieuwe traders. Daarom heeft Bitcoin Meester niet alleen klanten in Nederland, maar over de hele wereld. Oorspronkelijk begon Bitcoin Meester als een broker. Maar inmiddels is het een exchange geworden. Dat houdt in dat ze zelf de cryptocurrencies van je kopen en verkopen. Terwijl een broker niet meer dan een bemiddelaar is. Het voordeel van een exchange is dat je rechtstreeks handelt en dus profiteert van snelle transacties.

oprichters bitcoin meester

De veiligheid van deze Nederlandse crypto exchange

Inmiddels tellen cryptocurrency exchanges en brokers ook als een financieel instituut. Daarom is Bitcoin meester geregistreerd bij de Nederlandsche Bank. Daar zit een hele serie regels en voorwaarden aan verbonden, met name met het oog op de veiligheid. Bitcoin Meester voldoet dan ook aan verschillende veiligheidsvoorschriften. Ze worden zorgvuldig gecontroleerd en zijn in het bezit van onder andere het ISO 27001 certificaat. Bij het aanmaken van een account dien je allerlei bewijsmaterialen aan te leveren. Denk daarbij aan een foto van jezelf met de huidige datum. Verder is het verplicht om je bankrekening te verifiëren. Via iDEAL is dat binnen enkele minuten geregeld.

Maak hier direct een gratis account aan bij Bitcoin Meester

Alle mogelijkheden om je account af te schermen van criminelen

Bij beleggen in cryptocurrencies is er geld in het spel. Het is daarom geen wonder dat internetcriminelen maar wat graag hun aandacht richten op online trading platforms. Bij Bitcoin Meester krijg je volop de gelegenheid om je account te beveiligen. Zo is het bijvoorbeeld alleen mogelijk om via tweestapsverificatie, ook wel 2FA genoemd, in te loggen.

Je gaat eerst naar de website en voert je inloggegevens in. Als die kloppen krijg je een e-mail op het geregistreerde adres. Daarin staat een code die je invoert om daadwerkelijk toegang te krijgen tot je account. Naast deze verplichte maatregel is er de mogelijkheid om je account nóg ietsje beter te beveiligen. Dat doe je via tweestapsverificatie via de Google Authenticator. Daardoor krijg je de code niet in je mailbox, maar naar je smartphone gestuurd. Om in te loggen heeft iemand niet alleen je wachtwoord nodig, maar ook je telefoon zelf. Hierdoor wordt het een stuk moeilijker om onbevoegd toegang te krijgen tot jouw account bij Bitcoin Meester.

Google authenticator

De betrouwbaarheid van deze Nederlandse exchange

Er lijkt geen reden te zijn om Bitcoin Meester te wantrouwen. Voor Nederlanders is het zelfs een van de weinige cryptocurrency aanbieders waar je op kantoor langs kunt gaan. Ze zijn gevestigd in Aalsmeer en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 68955820. Bitcoin Meester organiseert zelfs speciale middagen waar je het team desgewenst kunt ontmoeten. Het is een van de meest open exchanges van cryptocurrencies en dat past ook wel bij de Nederlandse cultuur.

De klantenservice van Bitcoin Meester is in het Nederlands

Voor Nederlandse gebruikers is het een voordeel dat Bitcoin Meester in ons land gevestigd is. Want hierdoor is de klantenservice ook volledig in het Nederlands beschikbaar. Het is overigens ook gewoon mogelijk om de helpdesk in het Engels te benaderen. Tijdens kantooruren staat een medewerker je vriendelijk te woord via de telefoon of de live chat. Via e-mail contact opnemen met Bitcoin Meester is ook geen enkel probleem. We hebben goede ervaringen met de helpdesk. Als we op het internet rondkijken dan zien we dat andere gebruikers eveneens positief zijn over de klantenservice van Bitcoin Meester. Het is zelfs niet ongebruikelijk om buiten de officiële openingstijden toch nog geholpen te worden door een medewerker.

Het aanbod van cryptocurrencies bij deze online exchange

De exchange heet Bitcoin Meester, maar je kunt er gelukkig veel meer digitale muntsoorten verhandelen dan alleen Bitcoin. Het zijn er met meer dan 200 in totaal zelfs uitzonderlijk veel. Daar komen uiteraard continu nieuwe munten bij. Bitcoin Meester is daarom ook geschikt wanneer je naast de bekende en grote munten ook kleinere en opkomende crypto’s wenst te verhandelen. Die laatste groep brengt meer risico met zich mee. Daar staat tegenover dat de kans om echt veel winst te maken ook een stuk groter is.

aanbod crypto's bij bitcoin meester

De kosten voor handelen van coins bij Bitcoin Meester

Een account aanmaken bij Bitcoin Meester is volledig gratis. Dat zie je inmiddels bij de meeste crypto brokers en exchanges. Bitcoin Meester maakt winst door de fees: de kosten die je betaalt voor iedere transactie. Geld storten en opnemen en het beheer van je account kost dus niets. Het probleem bij Bitcoin Meester is dat de transactiekosten behoorlijk hoog zijn. Ze werken met een zogenaamd VIP systeem. Wat inhoudt dat je een lager percentage kwijt bent aan fees voor trades naarmate je tijdens 30 dagen meer handel drijft.

De fees voor het traden van cryptocurrencies bij Bitcoin Meester

Een VIP systeem om korting te krijgen klinkt aantrekkelijk. Maar na het doen van wat meer onderzoek valt het toch wel erg tegen. Voornamelijk omdat de standaard kosten redelijk hoog zijn, namelijk 1% per transactie. Via het VIP systeem krijg je meer korting als je een hoger niveau bereikt. In totaal zijn er 10 niveaus. Welk level je bent wordt bepaald aan de hand van het bedrag dat je de afgelopen 30 dagen hebt verhandeld. We hebben ze hieronder met de bijbehorende korting in een overzicht gezet. 

NiveauHandelsvolume tijdens de afgelopen 30 dagenKorting
VIP 1€ 1,000.00%
VIP 2€ 500,000.10%
VIP 3€ 1.000,000.20%
VIP 4€ 5.000,000.30%
VIP 5€ 10.000,000.40%
VIP 6€ 25.000,000.50%
VIP 7€ 50.000,000.60%
VIP 8€ 100.000,000.70%
VIP 9€ 500.000,000.80%
VIP 10€ 1.000.000,000.90%

Hoge kortingen zijn alleen beschikbaar voor de grootste traders

De eerste niveaus van het VIP systeem van Bitcoin Meester zijn haalbaar voor de gemiddelde trader. Hoewel hier ook wel weer haken en ogen aan zitten. Want de korting wordt alleen berekend over de laatste 30 dagen. Wanneer je af en toe wat cryptocurrencies koopt of verkoopt betaal je altijd de hoogst mogelijke fee. Doorsnee traders laten hun digitale munten over het algemeen lange tijd vaststaan. Dus het VIP systeem klinkt leuk, maar is voor het grootste deel van de klanten niet zo heel interessant. Let vooral ook op de hoogste niveaus. Je dient dan voor tonnen tot een miljoen euro per 30 dagen te traden. Dat is slechts weggelegd voor een klein groepje.

Transacties: hoe zit het met de snelheid en gebruiksgemak?

Zoals hierboven besproken zijn er geen kosten verbonden aan het storten van geld naar en van je tegenrekening. Hieronder lichten we toe wat de mogelijkheden zijn wat betreft transacties en orders. We besteden extra aandacht aan de snelheid en de gebruiksvriendelijkheid.

Geld storten op je account doe je via deze methodes

Er zijn een hoop mogelijkheden om geld naar je account te storten. De meeste Nederlanders zijn over het algemeen met name benieuwd of iDEAL een optie is. Bij het Nederlandse Bitcoin Meester is dat uiteraard het geval. Verder kies je bijvoorbeeld voor een Sofort, Giropay EPS en Bancontact. De enige betaalmethode die echt ontbreekt is betalen via creditcards. Het gemak is wederom te prijzen. Met een druk op de knop transfereer je snel, veilig en eenvoudig geld.

Meld je hier aan bij Bitcoin Meester

Crypto kopen met Ideal

De snelheid van het doorvoeren van transacties

Beleggers in crypto’s leggen steeds meer de aandacht op het vlug uitvoeren van hun orders. Bitcoin Meester is een exchange, een groot voordeel als het snelheid aankomt. Dat komt omdat digitale munten behoorlijk volatiel zijn. Soms maakt een tijdsbestek van slechts enkele minuten veel uit voor de uiteindelijk marge en dus winst of verlies. Platforms die jouw orders in korte tijd doorvoeren hebben daarom de voorkeur. Wat dat betreft is Bitcoin Meester een goede keuze. Zelfs het aanmaken van een account gaat stukken sneller vergeleken met concurrenten. Binnen een uur kun je al aan de slag.

Voor transacties heeft Bitcoin Meester een eigen systeem om te zorgen voor een uitzonderlijk snelle afhandeling. Je orders gaan in eerste instantie niet direct naar de bijbehorende blockchain. In plaats daarvan verifieert Crypto Meester de transactie eerst zelf. Bij goedkeuring wordt je order meteen doorgevoerd en je cryptomunten dus gekocht of juist verkocht. Uiteindelijk komt deze order uiteraard ook gewoon in de blockchain terecht. Het voordeel is dat trades vrijwel onmiddellijk worden uitgevoerd. Je bent daarom veel vrijer om te traden en speelt als geen ander in op schommelingen op de cryptomarkt.

De opties om specifieke orders uit te voeren

Steeds meer platformen om cryptocurrencies te traden beginnen op professionele exchanges en brokers te lijken. Dat merk je onder andere aan de opties die je krijgt om speciale orders door te geven. Bij Bitcoin Meester zijn dat de stop loss order en de buy order. Het zijn versies van de stop limit order. Je geeft in feite een grens door voor koop of verkoop van een product wanneer de waarde een bepaalde grens bereikt. Bij een buy order doe je dat onder de huidige waarde. Een stop loss order is een mooie manier om risico’s te beperken. Je stelt deze in zodat je automatisch crypto’s verkoopt wanneer ze de ingestelde grenswaarde of lager bereiken. Hierdoor voorkom je grotere verliezen, vandaar de naam “stop loss order”. Het is goed om te zien dat Bitcoin Meester deze methodes heeft ingevoerd. Aangezien het niet alleen zorgt voor meer gebruiksgemak, maar ook het risico op enorme verliezen beperkt.

De ingebouwde wallet bij Bitcoin Meester

Er wordt duidelijk goed nagedacht over wat klanten nodig hebben bij Bitcoin Meester. Want alle munten die je koopt bij het platform sla je ook op in de wallet die bij je account hoort. Op zich klinkt dat allemaal logisch en voor de hand liggend. Maar we weten dat je bij concurrenten deze luxe vaak niet hebt. Je slaat dan bijvoorbeeld slechts een klein deel van de beschikbare cryptocurrencies op in je eigen wallet. Voor andere trades dien je gebruik te maken van een extern exemplaar. Een ander positief punt van de wallet van Bitcoin Meester is dat het bedrijf 95% van de totale inhoud offline opslaat. Oftewel, bij een hack kan maximaal 5% buitgemaakt worden. Tegelijkertijd ben je wel helemaal vrij om snel te traden. Want die 5% is genoeg om jouw trades onmiddellijk door te voeren. Bitcoin Meester heeft een van de beste, veiligste en meest gebruiksvriendelijke wallets die je kunt vinden.

bitcoin meester wallet

Staken bij Bitcoin Meester

Staken is een mooie manier om passief geld te verdienen aan je crypto’s. Een compleet platform biedt klanten dan ook de mogelijkheid aan om te staken. Wederom is het erg eenvoudig om je crypto’s vast te zetten en de rente op te strijken. Via je account zie je met een paar klikken op je muis of op je touchscreen welke cryptocurrencies je kunt staken en wat de rente is. Iedere 24 uur wordt je winst berekend. Staking bij Bitcoin Meester vraagt om weinig kennis en functioneert net zo gemakkelijk als de rest van het platform.

De gebruiksvriendelijkheid van het platform van Bitcoin Meester

Zoals je hebt kunnen lezen is er bij Bitcoin Meester aandacht voor de ervaring van de gebruiker. De uitdaging is om eenvoud te combineren met vrijheid. Je wilt namelijk makkelijk kunnen traden maar nog wel alle opties overhouden. Een beginnende trader dient het platform te begrijpen terwijl meer ervaren beleggers zich niet beperkt voelen. Bitcoin meester heeft uitstekend werk verricht om dit voor elkaar te krijgen. Het platform is overzichtelijk, de navigatie is een fluitje van een cent en je hebt toch nog veel vrijheid.

Een overzichtelijk platform voor beginners en experts

Bitcoin Meester heeft een eigen wallet, meer dan 200 verschillende coins, een hele hoop betaalmethodes en de optie om stop limit orders door te geven. Op zich is dat al best veel voor een crypto trader. Via de homepage zie je desgewenst de koersen per cryptocurrency. In je eigen profielpagina zie je al je bezittingen op een rijtje en lees je af hoeveel winst of verlies je maakt. Het is een groot voordeel dat de wallet zo goed functioneert. Hierdoor blijft alles op één plek en verlies je niet zo snel het overzicht. Je hebt het gevoel dat je altijd alles in de hand hebt en je wordt op geen moment overweldigd door allerlei vragen en opties die je niet zo goed kent. Maar wanneer je ze nodig hebt zijn ze snel te vinden. Bitcoin Meester heeft kort samengevat een geweldige interface. Het helpt dat alles in het Nederlands is, het platform zeer responsief is en transacties razendsnel worden uitgevoerd.

bitcoin meester app

Traden op de website en de applicatie voor smartphones

Traden doe je bij Bitcoin Meester via de website of de applicatie voor smartphones. Zowel Apple als Android gebruikers downloaden die gewoon via de bijbehorende store. Via de applicatie heb je net zoveel mogelijkheden als die de website. Het werkt allemaal behoorlijk soepel en je verliest niet snel het overzicht. Bitcoin Meester heeft overduidelijk goed nagedacht over de gebruikerservaring en hier de nodige tijd en energie in gestoken. Dit is dan ook een van de weinige online platformen voor crypto’s waarbij de website ook op je telefoon correct wordt weergegeven en responsief is.

Een overzicht van online reviews over Bitcoin Meester

Voor een complete en eerlijke indruk van Bitcoin Meester kijken we ook altijd even online naar de opinie van andere traders. Wat opvalt is de hoge waardering die de klantenservice krijgt. Verder prijzen de meeste gebruikers de snelheid van het uitvoeren van de transfers. Het enige echte minpunt die regelmatig herhaald wordt zijn de hoge fees. Over de gebruiksvriendelijkheid zijn vrijwel alleen maar positieve berichten te vinden.

Conclusie: Bitcoin Meester is een voortreffelijke maar relatief dure crypto exchange

Crypto Meester is in de eerste plaats een veilige exchange waar je met een gerust hart cryptocurrencies verhandelt. De klantenservice is voortreffelijke en het platform is intuïtief en snel. Verder is het aanbod van cryptocurrencies enorm en worden transacties snel doorgevoerd. Hieraan merk je de voordelen van een exchange ten opzichte van een broker. Het enige echte grote nadeel zijn de fees. Die zijn wel erg hoog als je niet veel handelt. Tegelijkertijd betaal je nergens anders voor. Dus wanneer je wenst te staken of gewoon te profiteren van stijgende koersen is dat een minder groot probleem. Het vreemde aan Bitcoin Meester is dat het aantrekkelijk is voor uitzonderlijk actieve traders met veel kapitaal en mensen die amper tot niet traden. De middengroep die zo nu en dan een transactie uitvoert betaalt namelijk hoge fees en blijven die betalen. Want je VIP-status reset elke 30 dagen. Bedenk daarom goed tot welke groep jij behoort voordat je een account aanmaakt bij Bitcoin Meester.

Gerelateerde artikelen

Veelgestelde vragen

Is Bitcoin Meester betrouwbaar?

Er lijkt geen reden te zijn om Bitcoin Meester te wantrouwen. Voor Nederlanders is het zelfs een van de weinige cryptocurrency aanbieders waar je op kantoor langs kunt gaan. Ze zijn gevestigd in Aalsmeer en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 68955820. Bitcoin Meester organiseert zelfs speciale middagen waar je het team desgewenst kunt ontmoeten. Het is een van de meest open exchanges van cryptocurrencies en dat past ook wel bij de Nederlandse cultuur.

Klik hier voor meer informatie

Is de klantenservice van Bitcoin Meester in het Nederlands?

Voor Nederlandse gebruikers is het een voordeel dat Bitcoin Meester in ons land gevestigd is. Want hierdoor is de klantenservice ook volledig in het Nederlands beschikbaar. Het is overigens ook gewoon mogelijk om de helpdesk in het Engels te benaderen. Tijdens kantooruren staat een medewerker je vriendelijk te woord via de telefoon of de live chat. Via e-mail contact opnemen met Bitcoin Meester is ook geen enkel probleem. We hebben goede ervaringen met de helpdesk. Als we op het internet rondkijken dan zien we dat andere gebruikers eveneens positief zijn over de klantenservice van Bitcoin Meester. Het is zelfs niet ongebruikelijk om buiten de officiële openingstijden toch nog geholpen te worden door een medewerker.

Klik hier voor meer informatie

Wat is het aanbod van crypto’s bij Bitcoin Meester?

De exchange heet Bitcoin Meester, maar je kunt er gelukkig veel meer digitale muntsoorten verhandelen dan alleen Bitcoin. Het zijn er met meer dan 200 in totaal zelfs uitzonderlijk veel. Daar komen uiteraard continu nieuwe munten bij. Bitcoin Meester is daarom ook geschikt wanneer je naast de bekende en grote munten ook kleinere en opkomende crypto’s wenst te verhandelen. Die laatste groep brengt meer risico met zich mee. Daar staat tegenover dat de kans om echt veel winst te maken ook een stuk groter is.

Klik hier voor meer informatie

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met cryptomunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *