Bitvavo review: veiligheid, tarieven, service en aanbod

Home » Bitvavo review: veiligheid, tarieven, service en aanbod

De Nederlandse online broker Bitvavo is in 2017 opgericht in Amsterdam. In een relatief korte periode zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van digitale valuta in Nederland. Inmiddels zijn ze op weg om ook grote delen van Europa over te nemen. In deze review bespreken we of de snel stijgende populariteit van Bitvavo terecht is. We beoordelen de online broker en exchange onder andere op veiligheid, aanbod, gebruiksvriendelijkheid, klantenservice en kosten. Verder benoemen we bijzonderheden die je ervaring beïnvloeden. We proberen latijd een zo’n volledig en eerlijk mogelijk overzicht van een aanbieder te geven. Daarom nemen we online reviews van andere klanten ook in overweging om tot een eindbeoordeling te komen. In de laatste alinea tref je de eindconclusie aan.

De veiligheid van Bitvavo voor het verhandelen van cryptocurrencies

Vanzelfsprekend is er geld in het spel wanneer je cryptocurrencies gaat verhandelen. Daarom weegt veiligheid zwaarder dan alle andere eigenschappen van een online broker of exchange. Internetcriminelen laten hun oog namelijk graag vallen op dergelijke ondernemingen. Voor aanbieders van cryptocurrencies en andere beleggingsinstrumenten is het dus van belang om klanten een veilige omgeving te leveren waarin ze onbekommerd handeldrijven. Een goed teken is alvast dat Bitvavo ingeschreven staat bij De Nederlandsche bank. Verder voldoen de servers aan de eisen van de ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1 en SOC 1 – 3 keurmerken.

Zelf verantwoordelijk voor de veiligheid met tweestapsverificatie

Hoe veilig jouw bezittingen zijn is niet alleen afhankelijk van de broker. Want hoe je zelf met je account en gegevens omgaat speelt ook een rol. Kies bijvoorbeeld een complex wachtwoord en ga hier zorgvuldig mee om. Bij Bitvavo bepalen klanten zelf of ze gebruik maken van tweestapsverificatie, ook wel tweefactorauthenticatie genoemd. Om in te loggen heb je meer nodig dan een naam en wachtwoord. Die voer je allebei eerst in het inlogscherm in. Vervolgens ontvang je een code op de telefoon die aan je account gekoppeld is. Voer die code in en je krijgt toegang tot je account. Daarom is het voor kwaadwillenden niet voldoende om jouw wachtwoord in handen te krijgen. Het is altijd aangeraden om te kiezen voor tweestapsverificatie wanneer een account financiële waarde vertegenwoordigt.

bitvavo tweestapsverificatie

Veilig inloggen door verificatie van het IP-adres en apparaat

Bitvavo registreert de IP-adressen en de apparaten waarmee jij inlogt op je account. Zit er een onbekend device bij? Dan ontvang je een e-mail met een link. Door hierop te klikken geef je aan dat jij degene bent die probeert in te loggen. Zonder het openen van deze link is het onmogelijk om in te loggen via een nieuw apparaat. Bitvavo is wat dat betreft behoorlijk grondig. Want het hierboven beschreven principe geldt voor zowel devices als IP-adressen. Beide dienen bekend te zijn bij het systeem.

Een wallet om al je coins op te slaan

Wanneer je een account aanmaakt bij Bitvavo krijg je ook toegang tot je persoonlijke wallet. Hier sla je al je munten op en start je snel een transactie. Met name beginnende investeerders zullen blij zijn met deze toevoeging, want het maakt het traden van cryptocurrencies een stukje gebruiksvriendelijker. Het betreft een cold wallet. Dat houdt in dat je coins offline staan opgeslagen. Hierdoor is het voor hackers onmogelijk om toegang te krijgen tot jouw bezit. Bovendien hou je alles op één plek waardoor je profiteert van een beter overzicht. Ervaren cryptotraders gebruiken in veel gevallen liever hun eigen wallet. Bijvoorbeeld omdat ze dan via verschillende platformen kunnen handelen. Desgewenst koppel je deze wallet gewoon aan je Bitvavo account.

bitvavo crypto bewaren

Werknemers met kennis en ervaring

Als financieel bedrijf ben je voor de veiligheid deels afhankelijk van je personeel. Criminele personeelsleden hebben in het verleden veel schade aangericht bij andere online brokers. Ze spelen bijvoorbeeld gegevens door zodat het geld van klanten niet veilig is. Tot op heden zijn dergelijke problemen en gevaren nog nooit vastgesteld bij Bitvavo. Dat komt mede omdat al het toekomstig personeel een grondige screening doorstaat. Ze hebben onder andere een verklaring omtrent goed gedrag nodig om de sollicitatieprocedure door te komen. Bovendien worden ze jaarlijks meerdere malen bijgeschoold. Door deze trainingen blijven personeelsleden op de hoogte van nieuwe gevaren en dreigingen.

Bitvavo is een online broker en een exchange

Er zijn meerdere redenen waarom Bitvavo opvalt in vergelijking met de concurrentie. Dat het platform zowel een exchange als een broker is, springt meteen in het oog. Voor je begint met handeldrijven kies je bovenin desgewenst voor de exchange. Standaard log je op het online broker gedeelte van Bitvavo in. Aangezien dit over het algemeen meer geschikt is voor beginners.

Beleggers met meer ervaring kiezen voor de exchange. Ze ontvangen meer informatie en meestal zijn de transacties sneller en goedkoper. Een exchange heeft namelijk zelf cryptocurrencies in bezit. Als klant koop en verkoop je ze rechtstreeks en vrijwel onmiddellijk. Een online broker is een tussenpersoon. Je geeft je order door en de broker gaat op zoek naar de beste deals. Het doorvoeren van een opdracht duurt daarom ietsje langer. Daarnaast is het mogelijk dat de prijs van de aankoop iets afwijkt van de prijs ten tijde van het invoeren van de opdracht.

Geld storten bij Bitvavo: mogelijkheden en tarieven

Bitvavo is een Nederlandse online broker en exchange en daarom betaal je er ook gewoon met iDEAL. Dat is de meest gekozen betalingsmethode onder inwoners van Nederland. Dit type transactie is helemaal gratis. Voor andere mogelijkheden betaal je wel een fee per transactie die je uitvoert. Op de website van Bitvavo vind je een compleet overzicht met de kosten en het maximale bedrag dat je per transactie overmaakt. De gratis mogelijkheden zijn dus iDEAL, Bancontact, SEPA Bank Transfer en SEPA Instant Transfer.

De kosten van het uitvoeren van een transactie bij Bitvavo

Het klantenbestand van Bitvavo groeit bijzonder snel. Daar zijn natuurlijk redenen voor. Naast het gebruiksvriendelijke platform spelen de tarieven een rol. Bij Bitvavo maken klanten gebruik van lage kosten om munten te kopen. De tarieven die je betaalt spelen uiteindelijk een belangrijke rol voor de winst die je maakt. Want geld dat je kwijt bent door een transactie moet je goedmaken met rendement. Dit weegt zwaarder bij actieve beleggers die wekelijks veel transacties doorvoeren. Bij Bitvavo betaal je per opdracht 0,25%. De hoogte van dit percentage is afhankelijk van je handelsvolume van de afgelopen 30 dagen. Als je meer verhandelt gaan de kosten naar beneden. Maar de eerste daling vindt pas plaats nadat je in 30 dagen meer dan €100.000,- aan transacties hebt doorgevoerd. Dat is wel vrij stevig en de doorsnee belegger komt bij lange na niet aan dit bedrag. Het tarief daalt van de gebruikelijke 0,25% naar 0,20% wanneer je een voor een ton aan crypto’s verhandelt.

bitvavo kosten

De gebruiksvriendelijkheid van online broker en exchange Bitvavo

Een hoge mate van veiligheid en gunstige tarieven zijn essentiële eigenschappen wanneer financiële transacties worden uitgevoerd. Maar als investeerder in cryptocurrencies zie je ook graag een gebruiksvriendelijke interface. Dat is niet alleen prettig, maar het helpt je ook om beter handel te drijven. Je vindt bijvoorbeeld veel eenvoudiger het product dat je zoekt en het is gemakkelijk om een aan- of verkoop te doen. Met de gebruiksvriendelijkheid van Bitvavo zit het helemaal goed. Het platform is erg overzichtelijk. Je vindt probleemloos wat het aanbod is en hoe het de cryptocurrencies die je bezit vergaat. Het uitvoeren van een transactie doe je met een paar klikken van je muis of tikken op de touch screen van je telefoon.

Een online broker voor beginners en ervaren traders

De interface van Bitvavo ziet er zeer professioneel uit. Je hebt direct een duidelijk overzicht en wordt niet doodgegooid met grafieken van koersen en schreeuwerig nieuws over nieuwe producten en beleggingstips. Maar met een druk op de knop tover je wel de belangrijkste koersinformatie naar boven. Daarom is Bitvavo ook zeker geschikt voor ervaren traders die op zoek zijn naar onderbouwde analyses. Voor beginners is Bitvavo een zeer gebruikersvriendelijke broker waarbij je snel en moeiteloos cryptocurrencies koopt en verkoopt.

De applicatie voor smartphones van Bitvavo

Online broker en exchange Bitvavo heeft een eigen trader applicatie voor smartphones. Je installeert de software gewoon op Android of iOS. Net zoals de website is het zeer eenvoudig in het gebruik. Het ontwerp is vrijwel identiek aan de website, behalve dat de interface geoptimaliseerd is voor de smartphone. Een goed bruikbare applicatie is eigenlijk wel een vereiste voor een platform waar je crypto’s verhandelt. Want hierdoor ben je in staat om snel op veranderingen in te spelen, onafhankelijk van je locatie.

Informatie verzamelen en beslissingen nemen via Bitvavo

Online broker en exchange Bitvavo richt zich voor een groot deel overduidelijk op beginners. Daarom is het opvallend dat er op de website zeer weinig informatie te vinden is. Er zijn geen artikelen over cryptocurrencies in het algemeen. Verder is er geen sectie met nieuws en recente ontwikkelingen. Voor de meer ervaren belegger is dat ook erg jammer. Desgewenst win je informatie uit via anders websites. Maar het is wel zonde dat Bitvavo door het ontbreken van nieuws en koersinformatie niet helemaal compleet is. We stellen wel op prijs dat je aanwijzingen vindt voor het beveiligen van je account, zoals het inschakelen van tweestapsverificatie.

bitvavo aanbod crypto

Het aanbod van cryptocurrencies bij Bitvavo

Bij Bitvavo worden louter cryptocurrencies aangeboden. De online broker is een specialist en daarom hebben ze een aanzienlijk aanbod. Klanten kiezen inmiddels uit meer dan 150 digitale munten en het aantal neemt alleen maar toe. Over het algemeen worden nieuwe munten die aantrekkelijk zijn voor belegger snel opgenomen in het aanbod. Vanzelfsprekend biedt Bitvavo bekende munten zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple. Maar er zitten dus ook minder bekende crypto’s tussen die een groter potentieel hebben om te groeien.

De klantenservice van Bitvavo

Als klant heb je twee manieren om contact op te nemen met de klantenservice bij klachten en vragen. Telefonisch contact is helaas geen optie. Het is dus in geen geval mogelijk om een werknemer rechtstreeks te spreken. In plaats daarvan neem je contact op via de e-mail of de live chat. Ze zijn op werkdagen van 09:00 tot 21:00 bereikbaar en in het weekend van 10:00 tot 18:00. Over het algemeen ontvang je snel een reactie van een hulpvaardige medewerkers. Een extra voordeel voor Nederlanders is dat de klantenservice volledig in het Nederlands beschikbaar is. In het Engels maak je gebruik van dezelfde diensten. Bitvavo werkt nog aan de integratie van andere grote talen in Europa, zoals Duits, Frans Italiaans en Spaans.

Crypto’s staken bij Bitvavo

Naast het traden van crypto’s kan staken erg lucratief zijn. Bij Bitvavo is dat gewoon mogelijk. Wanneer je kiest voor staken zet je cryptocurrencies vast. Die worden vervolgens als proof gebruikt om te verifiëren wie de eigenaar is van welke coins. Dit is niet mogelijk voor alle soorten cryptocurrencies. Maar een steeds groter deel geeft klanten deze optie, met name de nieuwe munten. Crypto staking is momenteel erg populair aangezien je een vaste rente opstrijkt. Bovendien groeit je vermogen wanneer de desbetreffende munt in waarde stijgt. Lees hier alles over crypto staking.

Ervaringen van gebruikers van Bitvavo

Meningen verschillen en niet iedereen heeft altijd dezelfde ervaring met een online broker. Daarom kijken we voor onze reviews ook altijd op het internet om een algemene indruk van de mening van klanten te krijgen. Wat opvalt is dat het overgrote deel van de particuliere reviewers erg positief is over Bitvavo.

Veel benoemde positieve eigenschappen van Bitvavo

De gebruiksvriendelijkheid wordt door veel gebruikers geprezen. Het is eenvoudig om een account aan te maken bij Bitvavo. Via zowel de applicatie als de website ga je snel en gemakkelijk transacties aan. Verder zijn klanten erg tevreden met het overzicht dat geboden wordt. Je ziet in een oogopslag wat je bezittingen zijn. De opdeling in een online broker en exchange wordt ook als zeer positief ervaren. Beginnende gebruikers verliezen hierdoor niet snel het overzicht. Terwijl ervaren beleggers meer dan genoeg opties hebben om succesvol te handelen. Daarom is Bitvavo een platform dat zowel beginnende als doorgewinterde traders aanspreekt. Nederlands sprekende klanten zijn enthousiast over de Nederlandse klantenservice. Wanneer je daar behoefte aan hebt is Bitvavo een zeer aantrekkelijk platform om crypto’s te traden.

Eigenschappen van Bitvavo die de meningen verdelen

Een groot deel van de gebruikers is enthousiast over de ingebouwde wallet. Je hoeft er zelf niet achteraan en het scheelt je een hoop tijd. Zeker wanneer je nog niet zoveel ervaring hebt met het traden van cryptocurrencies. Anderen vinden de wallet echter omslachtig. Hoewel het niet heel lastig is om je eigen wallet te koppelen wanneer je daar behoefte aan hebt.

Dit zeggen negatieve recensies over Bitvavo

Klanten beoordelen Bitvavo voor het grootste deel positief. Desondanks zijn er een aantal negatieve aspecten die meerdere malen benoemd worden. Het uitvoeren van transacties verloopt kennelijk niet zo snel als gehoopt. Hierbij gaat het onder andere om het aan- en verkopen van cryptocurrencies. Dat is uiteraard erg vervelend. Want snel inspelen op schommelingen is een mooie manier om winst te maken. Geld van je account bij Bitvavo naar je bankrekening storten kan helaas ook wel even duren. Naast deze twee klachten zijn er weinig negatieve kritieken op Bitvavo die door een wezenlijke groep klanten wordt herhaald.

Conclusie: Bitvavo is een veilige en klantvriendelijke crypto trader

Zoals op te maken uit deze review zijn we behoorlijk positief over Bitvavo. Het platform is veilig en klanten kunnen er met een gerust hart terecht om cryptocurrencies te traden. De kosten die je maakt zijn overzichtelijk en vergeleken met de concurrentie relatief laag. Over het aanbod valt ook weinig te klagen. Je kiest inmiddels uit ruim 150 munten en Bitvavo is er over het algemeen snel bij om nieuwe munten toe te voegen.

De klantenservice reageert over het algemeen snel wanneer je contact opneemt via de live chat of e-mail. Helaas is het niet mogelijk om telefonisch hulp te zoeken bij vragen of problemen. Een pluspunt voor Nederlanders is dat Bitvavo Nederlands is. Want niet alleen spreekt de klantenservice hierdoor Nederlands, je maakt ook gewoon geld over via de meest gebruikte methode in ons land: iDEAL. Bitvavo is zowel een online broker als een exchange, wat redelijk uniek is. Hierdoor is het een geschikte aanbieder voor beginnende en ervaren traders. Het enige verbeterpunt is het ontbreken van informatie betreffende cryptocurrencies en het traden ervan.

In onze ervaring worden transacties snel uitgevoerd. Geld overstorten naar je bankrekening kost eveneens weinig tijd. Hoewel een aantal reviews van klanten op het internet aangeven dat ze hier juist wel problemen mee hebben gehad. Al met al is Bitvavo absoluut een betrouwbare partij om crypto’s te traden.

Gerelateerde artikelen

Veelgestelde vragen

Hoe bewaar je de cryptocurrencies bij Bitvavo?

Wanneer je een account aanmaakt bij Bitvavo krijg je ook toegang tot je persoonlijke wallet. Hier sla je al je munten op en start je snel een transactie. Met name beginnende investeerders zullen blij zijn met deze toevoeging, want het maakt het traden van cryptocurrencies een stukje gebruiksvriendelijker. Het betreft een cold wallet. Dat houdt in dat je coins offline staan opgeslagen. Hierdoor is het voor hackers onmogelijk om toegang te krijgen tot jouw bezit. Bovendien hou je alles op één plek waardoor je profiteert van een beter overzicht. Ervaren cryptotraders gebruiken in veel gevallen liever hun eigen wallet. Bijvoorbeeld omdat ze dan via verschillende platformen kunnen handelen. Desgewenst koppel je deze wallet gewoon aan je Bitvavo account.

Klik hier voor meer informatie

Kun je bij Bitvavo geld storten met IDEAL?

Bitvavo is een Nederlandse online broker en exchange en daarom betaal je er ook gewoon met iDEAL. Dat is de meest gekozen betalingsmethode onder inwoners van Nederland. Dit type transactie is helemaal gratis. Voor andere mogelijkheden betaal je wel een fee per transactie die je uitvoert. Op de website van Bitvavo vind je een compleet overzicht met de kosten en het maximale bedrag dat je per transactie overmaakt. De gratis mogelijkheden zijn dus iDEAL, Bancontact, SEPA Bank Transfer en SEPA Instant Transfer.

Klik hier voor meer informatie

Wat zijn de kosten per transactie bij Bitvavo?

Het klantenbestand van Bitvavo groeit bijzonder snel. Daar zijn natuurlijk redenen voor. Naast het gebruiksvriendelijke platform spelen de tarieven een rol. Bij Bitvavo maken klanten gebruik van lage kosten om munten te kopen. De tarieven die je betaalt spelen uiteindelijk een belangrijke rol voor de winst die je maakt. Want geld dat je kwijt bent door een transactie moet je goedmaken met rendement. Dit weegt zwaarder bij actieve beleggers die wekelijks veel transacties doorvoeren. Bij Bitvavo betaal je per opdracht 0,25%.

Klik hier voor meer informatie

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met cryptomunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *