BOTS: een review van de Nederlandse crypto trading robot

Home » BOTS: een review van de Nederlandse crypto trading robot

Heb jij al nagedacht over het inzetten van een crypto trading bot om geld te verdienen? BOTS is een relatief nieuwe applicatie die het verhandelen van digitale valuta voor jou regelt. Het is een van de vele alternatieven, want crypto’s traden is helemaal in. Iedere maand verschijnen er nieuwe digitale munteenheden en de potentiële winstmarges zijn enorm. Geen wonder dus dat veel nieuwkomers ook een poging wagen. Helaas zijn de risico’s hoog. Dat geldt voor alle cryptocurrencies, maar nog een beetje meer voor munteenheden die nog niet zo lang bestaan. In het meest gunstige geval verlaag je dit risico met een bot en realiseer je een mooi rendement. In dit artikel lees je of het uitproberen van BOTS de moeite waard is.

BOTS

Wat is een crypto trading bot precies?

Om BOTS te beoordelen is het belangrijk om enige kennis te hebben over crypto trading bots. In het kort zijn het programma’s die het verhandelen cryptocurrencies van jou overneemt. Dat klinkt wellicht eenvoudig. Maar onderling zit er veel verschil tussen beschikbare bots. Een aantal zijn enorm complex en analyseren talloze koersen en maken voorspellingen. Andere bots zijn relatief eenvoudig. Je stelt hierbij zelf bepaalde thresholds in om een munteenheid te kopen of juist te verkopen.

De voordelen van het gebruik van een cryptobot

Een belangrijk pluspunt voor een bot ten opzichte van een menselijke handelaar is dat een robot geen pauze nodig heeft of andere taken hoeft uit te voeren. In andere woorden, een trading programma gaat 24 uur per dag en 365 dagen per jaar door. Tenminste, zolang jij het programma laat draaien op een computer of je smartphone. Ideaal, want de markt voor cryptocurrencies sluit nooit. Hierdoor hou je alles in de gaten en verhandel je cryptocurrencies op de meest profijtelijke tijdstippen en voor de beste koerswaarde. Daarnaast houden robots het altijd zakelijk. Ze worden niet gedreven door emoties en hypes hebben geen vat op de software. Voor de standaard cryptotraders is dat een enorm voordeel. Aangezien bepaalde rages er regelmatig voor zorgen dat een bepaalde groep veel geld verliest.

voordelen-crypto-bot

BOTS beleggen: een kort overzicht van de applicatie

BOTS is een Nederlandse applicatie. Dat maakt in feite niet zoveel uit, omdat het traden van crypto’s een internationale aangelegenheid is. Maar het is toch leuk om te weten dat RevenYOU uit Haarlem verantwoordelijk is voor BOTS. Bovendien geeft dat toch net ietsje meer vertrouwen dan een trading programma’s waarvan de ontwikkelaar aan de andere kant van de wereld gevestigd is. Daarnaast weet je zeker dat je in het Nederlands communiceert met de medewerkers van RevenYOU. Altijd handig, aangezien een goed functionerende en bereikbare klantenservice eigenlijk wel een vereiste is.

De eigenschappen en bijzonderheden van BOTS

De onderliggende algoritmes van programma’s om digitale munteenheden te verhandelen zijn vaak onzichtbaar voor de gebruiker. Daardoor is het lastig om op voorhand vast te stellen hoe succesvol een bot is. Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat je als menselijke handelaar samenwerkt met de bot. Je geeft rechtstreekse opdrachten en bepaalt voor een deel hoeveel autonomie een trader bot heeft. Uit het maken van winst of verlies door een individuele gebruiker vallen dus geen conclusies te trekken. Uiteraard is dat wel het geval wanneer de ervaring van een grote groep gebruikers vergelijkbaar is. BOTS zet vol in op gebruiksvriendelijkheid. Hierdoor proberen ze een nieuwe groep beleggers aan te spreken. Dat is een mooie ambitie, maar het levert daarnaast onverantwoord beleggersgedrag op van beginners die niet goed weten waar ze mee bezig zijn.

Bij BOTS kies je uit een verzameling geautomatiseerde traders

Een account aanmaken bij BOTS is zo gebeurd. Via de Google Play Store en de Apple App Store is het programma te downloaden. Het is niet mogelijk om een computer of browser te gebruiken om toegang te krijgen, BOTS is exclusief gemaakt voor smartphones. Na het aanmaken van je account kom je in een tab met een compleet overzicht, het dashboard. Hierin zie je wat je beleggingen zijn en wat je winst is. Wanneer je BOTS voor het eerst opstart is het dashboard nog leeg. Het is eerst tijd om een bot uit te kiezen. Aangezien BOTS een bijzondere opzet heeft waardoor je als gebruiker heel wat opties hebt.

Kies uit een lijst van gerangschikte bots

Klik na je eerste keer inloggen bij BOTS op de knop “start je eerste bot”. Je krijgt een lijst te zien met alle beschikbare bots. In dit geval is een bot een verzameling parameters en algoritmes die door iemand anders zijn ingesteld. Als beginner is het lastig om te zien hoe zo’n bot echt werkt. Gelukkig helpt de applicatie je. Aangezien de bots gerangschikt zijn. Bovenaan staat bijvoorbeeld de “Bot van de week”. Door naar beneden te scrollen tref je een hele selectie aan. Daar staat een minimale beschrijving bij. Bijvoorbeeld dat de bot veel risico neemt of juist niet. Verder vind een sectie met nieuwe bots en rangschik je de mogelijkheden op specifieke cryptocurrencies.

Het uitkiezen van de beste bot voor jou

Een deel van je keuze komt aan op subjectiviteit. Wil je veel risico nemen of juist niet? In welke digitale munteenheden heb jij vertrouwen? Maar bij BOTS krijg je ook harde feiten gepresenteerd. Selecteer een bot en de applicatie presenteert een beschrijving, inclusief behaalde resultaten. Bedenk wel dat de cijfers altijd uit het verleden zijn. Mooie getallen zijn dus geen garantie voor een een positief rendement in de toekomst.

Verschillende categorieën voor risico’s geven je inzicht

Beleggen is het vinden van de balans tussen risico en rendement. Over het algemeen is het risico hoger wanneer de kans op een hoog rendement toeneemt. BOTS geeft gebruikers inzicht in het risico dat ze nemen. Dat doen ze aan de hand van het toekennen van een risicoprofiel. Dat zijn er twaalf. Achter elk van de beschikbare bots staat een getal dat het betreffende risicoprofiel aanduidt. Het hoogste risiconiveau is 12. Volgens de applicatie staan bots met een 1 gelijk aan spaargeld en obligaties. In onze ogen is dat laatste verstrekt onmogelijk. Maar het is wel fijn dat je als belegger desgewenst gebruik maakt van dergelijke indicatoren voordat je een beslissing neemt.

BOTS is louter een beleggingsapplicatie voor cryptocurrencies

Met handelsplatform BOTS is het alleen mogelijk om digitale munteenheden te verhandelen. Daarin wijkt het dus af van meer traditionele beleggingsapps. Gebruikers daarvan verhandelen bijvoorbeeld ook aandelen, CFD’s en obligaties. Momenteel is het via een groot deel van deze programma’s eveneens mogelijk om te dealen in cryptocurrencies.

BOTS review

De kosten van beleggen bij BOTS van RevenYOU

Beleggen gaat uiteindelijk maar om één ding: het maken van zoveel mogelijk winst. Een deel van de beleggers haalt ook veel plezier uit het beleggen zelf. Zij waarderen de spanning en het strategische aspect. Maar zelfs dan is het met name leuk wanneer je geld verdient. De kosten van een applicatie spelen hoe dan ook een cruciale rol. Aangezien hogere kosten leiden tot minder winst. Bij BOTS zijn de kosten verdeeld over drie verschillende commissies. Dat zijn:

 • Een commissie voor het storten van geld op je account
 • Een commissie voor het toevertrouwen van geld aan een bot
 • Een commissie voor het storten van geld van BOTS naar je bankrekening

Gelukkig is de applicatie zelf wel helemaal gratis te downloaden.

Je betaalt wanneer je geld op je account stort

De eerste keer dat je betaalt bij BOTS is wanneer je geld op je account stort. Dat is dus nog voordat je echt begint met beleggen. Je betaalt 0,2% over je ingelegde vermogen. Dat lijkt weinig, maar bedenkt wel dat het rendement bij beleggen vaak slechts een paar procentpunten bedraagt. Die 0,2% zul je dus weer terug moeten verdienen voordat je winst maakt.

Bij BOTS betaal je wanneer je een bot uitkiest

Met geld op je account ben je nog nergens. Aangezien je specifieke crypto bots dient te selecteren. Hiervoor moet je wederom betalen. Dat is een van de eigenschappen van BOTS die veel gebruikers tegenstaat. Aangezien je al twee keer geld kwijt bent voordat je daadwerkelijk begint met beleggen. Voor iedere bot betaal je wederom 0,2% op het totale bedrag dat je toevertrouwt. Een gedeelte van het bedrag gaat naar BOTS en een ander gedeelte naar degene die verantwoordelijk is voor het algoritme. Dat laatste is leuk voor specialisten die winstgevende bots ontwerpen. Maar jij als belegger hebt hier uiteindelijk niets aan. Het enige resultaat is dat je al 0,4% in het rood staat voordat je ook maar een enkele digitale munt verhandeld hebt.

Voor het storten van geld naar je bankrekening betaal je wederom commissie

Wanneer je winst behaalt zijn er twee opties: het geld uit laten betalen of doorgaan met beleggen om nog meer te verdienen. Veel beleggers laten hun geld in cryptocurrencies staan. Geen gek idee, gezien de enorme groei in waarde over de afgelopen jaren. Maar uiteindelijk is het noodzakelijk om je winst naar een bankrekening te storten. Tenminste, wanneer je het wenst te gebruiken om iets te kopen. Cryptocurrencies zijn eigenlijk betaalmiddelen. Maar zo worden ze amper gebruikt. Slechts de allergrootsten, zoals Bitcoin, worden geaccepteerd bij standaard winkels. Om echt te profiteren van de winst laat je het uitbetalen in standaard geld. Oftewel, je stort het naar een bankrekening. Bij BOTS betaal je hier 1,5% commissie over.

Het minimale bedrag waarmee je belegt bij BOTS

Bij BOTS dient elke storting van je bankrekening naar je account minstens €50,- te bedragen. Dat geldt dus niet alleen voor de eerste keer. Het is bijvoorbeeld wel mogelijk om eenmalig €60,- over te maken. Maar elke transactie dient minimaal een bedrag van €50,- te zijn.

beste crypto bot

De betrouwbaarheid van BOTS als crypto trader

Wat betrouwbaarheid en veiligheid betreft bevinden bots voor het traden van cryptocurrencies zich in een grijs gebied. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft bijvoorbeeld geen grip op dergelijke applicaties. Door verschillende financiële instituten wordt de geldigheid van cryptocurrencies slecht beperkt of helemaal niet erkend. Dit is geen probleem waar BOTS zelf iets aan kan doen. Iedere transactie van een digitale munteenheid valt buiten de controle van autoriteiten die doorgaans de financiële rechten van consumenten beschermen. Daarom geldt het bovenstaande voor elke applicatie waarmee je belegt in cryptocurrencies.

Initiatieven van BOTS om een geldig en erkend platform te worden

Het verhandelen van cryptocurrencies doe je dus voor een deel op je eigen risico. Je moet eenvoudigweg vertrouwen hebben in de trader en de cryptomunt zelf. BOTS is inmiddels een relatief grote partij. De oprichting en vestiging in Nederland geeft daarnaast een stukje vertrouwen aan gebruikers. Verder is het prijzenswaardig dat BOTS streeft naar erkenning van het AFM. Daarbovenop zijn ze van plan om onder toezicht van De Nederlandsche Bank te (DNB) vallen. Op het moment van schrijven is dat nog niet gelukt. Maar de ambitie geeft in ieder geval een positief signaal af wat betreft de betrouwbaarheid van BOTS. Hoewel er ook signalen zijn dat het initiatief slechts een slimme marketingtruc is.

Zo zit het met de klantenservice bij BOTS

Zelf hebben we geen slechte ervaringen met de klantenservice van BOTS. Maar eerlijk gezegd zijn we dan ook niet echt tegen een probleem aangelopen. De reacties op het internet over de klantenservice van BOTS lopen sterk uiteen. Een aantal gebruikers geeft bijvoorbeeld aan dat ze dagen moeten wachten op een reactie. Daarnaast zijn er veel klachten over de duur van het terugstorten van je investeringen naar je bankrekening. Het is geen excuus, maar de populariteit van BOTS is wellicht overweldigend voor de oprichters en medewerkers. Gezien de tegenstrijdige reviews is het lastig om op het moment een oordeel te vellen over de klantenservice bij BOTS. Maar het is wel duidelijk dat het niet allemaal op rolletjes loopt.

Controverse rondom het bedelen om reviews

Dat BOTS er alles aan doet om populair te worden is begrijpelijk. Maar je kunt wat ons betreft ook te ver gaan. Het bedrijf heeft volgens Quote gevraagd aan medewerkers en aandeelhouders om een review te schrijven. De aanleiding daarvoor is de grote hoeveelheid negatieve berichten op het internet. In onze ogen overschrijd je echt een grens wanneer je voor je eigen producten reviews gaat schrijven op het internet. Zelfs een van de CEO’s liet een sprankelende review achter. Over het algemeen is het verboden voor medewerkers om een review te plaatsen. Zo is dat bijvoorbeeld te lezen in de voorwaarden van de toonaangevende website Thrustpilot. Helaas reageerden de leidinggevenden van BOTS laconiek op dit feit. Volgens hen zijn werknemers juist de beste reviewers, aangezien zij de software door en door kennen. Een slappe reactie die weinig vertrouwen uitstraalt. Dergelijke ontkenningen en het verdraaien van feiten komt regelmatig voor bij de leidinggevenden van BOTS. Mede daarom wordt het streven om het bedrijf aan te melden bij de AFM en DNB in twijfel getrokken.

Samenvattend: de sterke punten van BOTS van RevenYou

BOTS heeft als voordeel dat het erg gebruiksvriendelijk is. Als gebruiker hoef je weinig verstand te hebben van cryptocurrencies. Je kiest eenvoudigweg een bot uit op basis van prestaties. Dat is mooi meegenomen, maar het leidt ook tot gevaren. Bij het verhandelen van crypto’s is het belangrijk dat je weet wat je doet. Vooral omdat het een van de meest risicovolle beleggingsproducten is. De belangrijkste voordelen van BOTS:

 • Je kiest uit een groot aantal bots voor het verhandelen van crypto’s.
 • De beschikbare bots staan gerangschikt op rendement en succes.
 • BOTS is gebruiksvriendelijk.
 • De applicatie geeft aan de hand van niveaus neer wat het risico ongeveer is.
 • In grote lijnen is BOTS veilig en betrouwbaar.

Samenvattend: de negatieve eigenschappen van BOTS van RevenYou

Helaas is de eindconclusie over BOTS niet louter positief. De applicatie scoort slecht op een aantal belangrijke punten. Een mooi rendement halen wordt belemmerd door hoge commissies. In totaal ben je 0,2% + 0,2% van het totaalbedrag kwijt voor het storten op je account en het plaatsen van geld op een bepaalde bot. RevenYOU maakt het wel heel bont bij het storten van geld naar je bankrekening. Je betaalt 1,5% van het totaalbedrag. Hierdoor gaat het rendement wel heel snel verloren. Verder zijn er twijfels over de klantenservice en deden recente opmerkingen van leidinggevenden weinig goeds voor de betrouwbaarheid.

 • Hoge commissies zijn funest voor je rendement.
 • Op het internet staan veel negatieve recensies van gebruikers.
 • Leidinggevenden vroegen medewerkers en aandeelhouders om een positieve review te schrijven.
 • De klantenservice reageert niet altijd even snel en adequaat.
 • Via de applicatie investeer je alleen in cryptocurrencies en niet in andere beleggingsinstrumenten.

Is BOTS een geschikte applicatie om crypto’s te verhandelen?

Er staat één eigenschap eenzaam bovenaan wanneer er geld in het spel is: betrouwbaarheid. BOTS heeft ons persoonlijk niet in de steek gelaten. Maar bij het schrijven van een onafhankelijke review telt niet alleen de mening van slechts één gebruiker. Gezien de grote hoeveelheid negatieve reviews en reacties op het internet valt de betrouwbaarheid van BOTS in twijfel te trekken. De nonchalante reacties van de leidinggevenden op verschillende controverses doen weinig goeds voor het vertrouwen. Het is niet zo dat BOTS gebruikers probeert op te lichten. Maar er mag desondanks meer verwacht worden wanneer klanten goed geld betalen om gebruik te maken van de applicatie. Een beetje meer transparantie en eerlijkheid is op z’n plaats.

Leren hoe je de beste cryptomunten vindt?

Stap voor stap ontdekken hoe je al crypto kunt kopen voor € 1,-

Gerelateerde artikelen

Meestgestelde vragen

Wat is een crypto trading bot?

Crypto trading bots zijn programma’s die het verhandelen cryptocurrencies van jou overneemt. Dat klinkt wellicht eenvoudig. Maar onderling zit er veel verschil tussen beschikbare bots. Een aantal zijn enorm complex en analyseren talloze koersen en maken voorspellingen. Andere bots zijn relatief eenvoudig. Je stelt hierbij zelf bepaalde thresholds in om een munteenheid te kopen of juist te verkopen.

Wat is het minimale inleg bedrag bij BOTS?

Bij BOTS dient elke storting van je bankrekening naar je account minstens €50,- te bedragen. Dat geldt dus niet alleen voor de eerste keer. Het is bijvoorbeeld wel mogelijk om eenmalig €60,- over te maken. Maar elke transactie dient minimaal een bedrag van €50,- te zijn.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met cryptomunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *