Hoeveel is een Satoshi waard?

Satoshi is de kleinste eenheid van Bitcoin, net als de ‘cent’ van de Dollar, de ‘penny’ van de Britse Pond en nog veel meer. Het is net als elke andere fysieke munteenheid en vernoemd naar Satoshi Nakamoto, de anonieme schepper(s) van de wereldberoemde cryptomunt Bitcoin. Satoshi is gelijk aan 0,00000001 BTC, of een honderdmiljoenste van een Bitcoin. Daardoor is één bitcoin gelijk aan 100.000.000 Satoshi’s.

1 Satoshi = 0,00000001 BTC

Bitcoins moeten in fracties verdeeld worden voor micro-transacties zoals het kopen van een kop koffie, het kopen van een pizza of het sturen van een kleine hoeveelheid Bitcoin naar iemand. Maar vanwege de hoge volatiliteit van deze crptomunt wordt het niet als een geschikt ruilmiddel gezien. Sinds de waarde van een enkele Bitcoin gestegen is tot duizenden en duizenden dollars, zijn Satoshi’s steeds belangrijker geworden. Bovendien kunnen potentiële investeerders in plaats van een hele Bitcoin te kopen, BTC kopen voor minder dan 1 euro. En dat maakt de cryptomunt veel toegankelijker.

Nieuwe tokens uiteindelijk in Satoshi’s geteld

Omdat de block rewards van Bitcoin elke vier jaar gehalveerd worden, zullen de nieuwe tokens die elke 10 minuten gemaakt worden uiteindelijk in Satoshis geteld worden in plaats van in Bitcoin. Omdat er al Satoshis in omloop zijn, moet de productie van nieuwe Bitcoins op een bepaald moment in de 21e eeuw gestopt worden. Het zal niet haalbaar zijn om voor altijd nieuwe Bitcoins in kleinere verhoudingen te blijven produceren.

Hoeveel is een Satoshi waard?

Eén Satoshi is altijd honderd miljoenste van een Bitcoin waard. Daarom zou, om één Satoshi op bijvoorbeeld 1 dollar te waarderen, één Bitcoin 100.000.000 dollar waard moeten zijn.

Begin je aan jouw crypto avontuur

Satoshis zijn een uitstekende methode om te beginnen met beleggen in Bitcoin. Door een cryptocurrency exchange als Gemini, Coinbase, Binance of Kraken te kiezen kan men moeiteloos beginnen te beleggen met behulp van deze digitale dienstverleners. Deze websites maken het eenvoudig om kleine hoeveelheden Bitcoin en andere bekende cryptocurrencies te kopen. We wensen jou veel succes met je crypto avontuur!

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen