Wat betekent crypto mooning en is het realistisch?

Voor veel crypto investeerders was 2021 een fantastisch jaar. Veel digitale munten beleefden een enorme prijsstijging. De term ‘mooning’ kwam dan ook te pas en te onpas voorbij. Wat betekent deze uitspraak? Lees snel verder voor het antwoord!

Wat betekent mooning?

Wanneer crypto investeerders het hebben over ‘mooning’ doelen ze op een flinke prijsstijging van een cryptomunt. Het vliegt bij wijze van spreken ‘zo hoog als de maan’ en niemand weet wat de eindbestemming is. Wel wil iedereen graag in de crypto raket zitten die naar de maan gaat. Het is lastig om het precieze moment te bepalen wanneer je moet verkopen na een prijsstijging. Het beste is om te kopen wanneer de koers laag is en te verkopen wanneer de koers hoog is. Dit wordt een korte termijn beleggingsstrategie genoemd. Deze strategie vereist veel geduld en discipline. Je moet kunnen wachten tot het juiste moment om een stap te zetten.

Leren en hard werken gaat je ver brengen

Als je je crypto met winst wilt verkopen, moet je begrijpen hoe de markt werkt en hoe deze werkt. Dit is niet iets dat kan worden geleerd van het kijken naar een YouTube video. Het vereist veel ervaring en hard werken. Cryptocurrency trading is niet zoals elke andere markt. Je hebt geen idee wat de markt hierna zal doen of hoe het zal reageren op bepaalde gebeurtenissen. Er is geen garantie dat je geld zult verdienen. Het idee van ‘moonen’ is fantastisch, maar als je niet weet wat je doet, kun je al je geld verliezen.

Wanneer is er een crypto moon?

De crypto markt is onvoorspelbaar en het is onmogelijk om te voorspellen wat er gaat gebeuren. Je moet nooit geld investeren dat je je niet kunt veroorloven te verliezen. Leer traden en gebruik die kennis om geld te verdienen. Veel crypto traders verdiepen zich in het leren lezen van grafieken. Ze focussen zich bijvoorbeeld op het jaargemiddelde van een bepaalde cryptomunt en proberen zo een bepaalde trend te ontdekken. Aan de hand daarvan tracht men te voorspellen of een cryptomunt gaat stijgen of dalen. Oftewel: zal een crypto ‘mooning’ gaan of niet?

Goede handelsstrategieën pakken vaak beter uit

Je alleen maar focussen op crypto mooning is niet gezond. Je kunt beter een aantal handelsstrategieën hanteren. Zo is het mogelijk om geld te verdienen met margehandel. Ook daarbij moet je echt weten wat je doet. Bij margehandel leen je geld van een crypto exchange om digitale valuta te kopen. Hierdoor kun je meer kopen dan je je kunt veroorloven en toch geld verdienen. Vaak handel je op basis van een hefboom. Maar wees uiterst voorzichtig met marge handel. Je kunt er namelijk veel mee verdienen, maar ook verliezen. Investeer dan nooit meer geld dan dat je bereid bent om te verliezen. En blijf altijd koel en rationeel, ook bij een koersdaling. Laat je nooit meeslepen door emoties, want dat pakt verkeerd uit.

Onderzoek is de sleutel tot succes

Er zijn veel manieren om geld te verdienen met cryptocurrency, maar je moet eerst je onderzoek doen. Als je niet weet hoe je een exchange en bijbehorende handelsstrategieën correct moet gebruiken, is kans op geldverlies gaat. ‘Mooning’ gebeurt echt niet elke dag en voor veel investeerders blijft het een droom om duizenden procenten winst te maken. We wensen je veel succes met traden!

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen