Waarom is Do Your Own Research (DYOR) zo belangrijk voor crypto investeerders?

Do Your Own Research (DYOR) is uitspraak die je regelmatig hoort in de cryptowereld. Het wil zeggen dat je altijd zelf onderzoek moet doen voordat je investeert in een bepaalde cryptomunt of token. Natuurlijk komt daar wel het een en ander bij kijken. In dit artikel lees je wat DYOR precies inhoudt en hoe jij het kan toepassen.

Wat betekent Do Your Own Research (DYOR)?

De essentie van Do  Your Own Research, simpelweg afgekort tot DYOR, is vrij simpel uit te leggen. Je moet zelf onderzoek doen voordat je ergens in investeert. Het gaat immers om jouw geld en het is jammer wanneer je het door een verkeerde beslissing verliest. Vertrouw daarom altijd op jezelf en eigen onderzoek en niet op die van iemand anders. Door onderzoek te doen vergroot je bovendien jouw kennis van crypto en beleggingen. Het aanbod aan cryptomunten is tegenwoordig zeer groot. Er zijn er wel duizenden. Door je ergens te verdiepen verbreed je aan de ene kant jouw kennis én aan de andere kant verklein je het aanbod dat mogelijk interessant is voor jou.

Waarom de tijd nemen voor onderzoek zo belangrijk is

Zonder DYOR is de kans groter dat je verliezen lijdt. Het is immers niet verstandig om ergens in te investeren zonder dat je weet welk doel het project heeft. Bovendien staat de cryptomarkt bekend als zeer volatiel. Koersstijgingen van honderd procent en koersdalingen van 50 procent zijn geen uitzondering,  Je kunt eindigen met een hoog rendement, maar bij een verkeerde keuze ook al je geld kwijtraken.  De tijd nemen om onderzoek te doen naar een crypto project, munt of token is dan ook noodzakelijk.

Een aantal handige tips voor DYOR

Hopelijk hebben we inmiddels duidelijk gemaakt dat DYOR essentieel is voor een succesvol avontuur op de cryptomarkt. Maar hoe doe je dat dan? Bij deze een aantal tips:

1 – Onderzoek welk team er achter het project zit: Heeft men veel ervaring in de financiële wereld of met crypto. Zijn er in het verleden successen geboekt en klopt hun CV? Kortom: is het team betrouwbaar genoeg om mee in zee te gaan?
2 – Bekijk de roadmap: Dit is het plan dat het team achter een cryptoproject/munt/token heeft. Zo beschrijven ze onder andere hun specifieke doelen en plannen voor de korte, middellange en lange termijn.
3 – Lees de whitepaper: In dit document staat onder andere beschreven hoe het nieuwe cryptoproject/platform een bepaald probleem wil oplossen. Daarnaast staat in de whitepaper vaak heel precies uitgelegd hoe een crypto werkt en wat juist deze munt/token uniek maakt.
4 – Bekijk de social media pagina’s: Is er sprake van een enthousiaste gemeenschap en hoe actief is het project op social media? Het is vaak een teken van betrouwbaarheid als er veel contact is met de volgers, of dat nu via Facebook is of Twitter, Telegram en Reddit.
5 – Onderzoek of er een audit heeft plaatsgevonden: Dit is een onderzoek naar de code van een smart contract die betrekking heeft op een bepaalde blockchain of cryptocurrency. Op die manier worden bepaalde fouten en problemen met de beveiliging in de code snel en vakkundig vastgesteld. Bij eventuele issues worden er verbeteringen voorgesteld. Een audit toont aan of een project  levensvatbaar is en of er ruimte is voor groei en verbetering.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen