OCO-order, oftewel men annuleert de andere bestelling: wat betekent het?

Binance mag zich de grootste cryptocurrency exchange ter wereld noemen. De winst lag in 2020 tussen de 800 miljoen en 1 miljard dollar. In oktober 2021 had het ongeveer 28.6 miljoen gebruikers. Het uitgebreide aanbod aan handels- en ordermogelijkheden speelt zeker een rol bij de populariteit van deze exchange. Zo kun je er tegenwoordig een OCO order plaatsen. Dit is de afkorting van ‘One-Cancels-the-Other’, oftewel ‘men annuleert de andere bestelling’. Wat betekent dit?

Wat betekent een OCO order?

Waarschijnlijk heb je wel eens van een stop-limit order en een limit-maker order gehoord. Een One-Cancels-the-Other (OCO) order combineert deze orders met elkaar. Dit werkt vrij simpel. Op het moment dat de stopprijs bij een stoplimietorder wordt geactiveerd wordt de andere order geannuleerd. Dit proces vindt automatisch plaats, dus je hoeft verder niets meer toe. Wanneer je een van de orders annuleert vervalt het gehele OCO-paar.

Welke regels gelden er voor een OCO-order?

Voor het uitvoeren van een OCO order gelden een aantal regels. Bij de limiet prijs van een zogeheten limit maker order moet je eerst gebruik maken van de market price (marktprijs). Vervolgens selecteer je de stop prijs van de stop limit order. Bij een kooporder werkt het net een beetje anders. Je selecteert eerst de limiet prijs van de limit maker order. Vervolgens selecteer je de marktprijs en daarna de stop prijs van de stop limit order.

Deze order in de praktijk

Laten we de bovenstaande uitleg eens verduidelijken met een praktijkvoorbeeld. Stel je voor dat je een verkooporder met een OCO wilt plaatsen. Op het moment dat de laagste prijs 20 is, moet de limiet prijs hoger dan 20 zijn en de stopprijs juist lager dan dit bedrag. Bij een kooporder met 20 als laagste prijs, dient de limiet prijs lager dan 20 en de stopprijs hoger dan 20 te zijn.

OCO-order plaatsen: hoe doe je dat?

Probeer je voor te stellen dat je Binance bezoekt. Je hebt 500 euro geïnvesteerd en besluit dit om te zetten in 500 USDT. Jouw enthousiasme over de SOL/USDT markt is erg groot. Daarom wil je graag investeren voor een mooie prijs. De laatst verhandelde prijs van Solana (SOL) is 150 USDT met een weerstand op ongeveer 155 USDT. Je wilt graag SOL kopen op het moment dat een prijs van 147 USDT wordt bereikt. Tegelijkertijd wil je het moment dat de weerstandsprijs wordt bereikt echt niet missen. In dat geval is het handig om een OCO-order te plaatsen die een combinatie vormt van een limit buy order en een stop limit buy order.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen