Hodl: hier komt de wereldberoemde cryptocurrency term vandaan

Hodl: is dat niet gewoon een fout gespeelde term uit de cryptowereld? Nee, het is een echt bestaand fenomeen. Wie zich ook maar een beetje verdiept in crypto komt het vroeg of laat tegen. Maar wat betekent Hodl en waar komt het vandaan? Lees snel verder voor het antwoord!

Wat betekent Hodl?

Ooit gehoord van de zin ‘Hold on for dear life’? Nu wel, want het is de betekenis van de veelgehoorde crypto term Hodl. Het geeft precies weer waar veel crypto investeerders in geloven, namelijk dat je jouw cryptomunten vast moet houden. Verkoop ze niet als de situatie even wat minder positief is op de cryptomarkt. Uiteindelijk loont het om je cryptocurrencies te houden. Hodl maakt dan ook deel uit van de ‘buy-and-hold’ strategie van veel crypto beleggers. Oftewel: houd je munten hoe dan ook vast.

Een berichtje van een aangeschoten crypto investeerder

De geschiedenis van de inmiddels wereldberoemde term ‘Hodl’ gaat terug tot 18 december 2013. Destijds postte een enthousiaste crypto investeerder genaamd ‘GameKyuubi’ een berichtje op een forum waarin hij vertelde dat hij klaar was met daytraden. Nee, het vasthouden van Bitcoin zou zijn nieuwe strategie zijn. Maar het nuttigen van een of meerdere drankjes blijkbaar ook. Hij schreef namelijk: HODL! in plaats van HOLD. De typefout is een geheel eigen leven gaan leiden en inmiddels niet meer weg te denken uit de wondere wereld van crypto.

Hodl: soms werpt het zijn vruchten af

Misschien heb je kort geleden een cryptomunt gekocht waarvan je verwacht dat het flink in waarde gaat stijgen. Als de man die in 2013 besloot om Bitcoin te Hodl’en dat daadwerkelijk heeft gedaan, dan is hij nu spekkoper. Ga maar na: 1 Bitcoin kostte in 2013 slechts 123 dollar. Inmiddels heeft het een waarde van 50.000 dollar ruim overschreden. Een stijging van duizenden procenten. De Hodl strategie werpt dus ondanks pieken en dalen zijn vruchten af.

Hoe begin je met Hodl’en?

Om the hodl’en moet je natuurlijk in het bezit zijn van een cryptomunt. Bitcoin is een populaire keuze onder veel investeerders. Bovendien hoef je echt niet een hele Bitcoin munt te bezitten. Een fractie ervan is ook prima om winst mee te maken. Of kies in plaats daarvan voor een van de duizenden altcoins die de markt tegenwoordig overspoelen. Verdiep je goed in de cryptomunt of token voordat je een investering doet. Probeer in elk geval de volgende vragen te beantwoorden

  • Wat is het doel van het crypto project/token/munt?
  • Welk team zit erachter? Heeft men veel ervaring in de cryptowereld?
  • Wat wil het project in de toekomst bereiken?

Tijd om te gaan hodl’en

Met het beantwoorden van bovenstaande vragen ben je goed op weg. Natuurlijk zijn er nog talloze andere factoren waar je op moet letten voordat je investeert, zoals de prijs van een token. Heb je allerlei vragen beantwoordt en nog steeds een goed gevoel over een cryptocurrency? Dan is het tijd om erin te investeren. Kies een betrouwbare exchange, zoals Binance of Bitvavo. En wordt daarna lid van de inmiddels grote Hodl gemeenschap door je munten een crypto wallet op te slaan. We wensen je veel succes!

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen