Alles wat je moet weten over de crypto term Lambo

Waarschijnlijk ken je het automerk Lamborghini wel. Het produceert luxe sportwagens en heeft een hoofdkantoor in het Italiaanse Sant’Agata Bolognese. Maar wist je dat er een connectie is met crypto? Investeerders hebben het vaak over een ‘Lambo’ kopen wanneer ze flinke winst maken. Waar komt deze bijzondere term eigenlijk vandaan?

Wat betekent Lambo en wat is de connectie met crypto?

Vrijwel elke crypto investeerder droomt er van om stinkend rijk te worden. Op tijd instappen en de juiste handelsbeslissingen maken moet uiteindelijk leiden naar financiële vrijheid. Maar dat niet alleen, want eenmaal rijk moet er ook een Lambo voor de deur staan. Dit is de afkorting van ‘Lamborghini’, een zeer luxe Italiaanse automerk. Het gebruik van de term ‘Lambo’ komt vaak voor op crypto forums. In plaats van dat iemand vraagt ‘wanneer gaan de crypto koersen stijgen?’ schrijft hij of zij: ‘When Lambo?’ (wanneer Lambo?)

Lambo kopen met crypto winst

Crypto investeerders hebben een geheel eigen taal ontwikkeld, en ‘Lambo’ maakt daar zeker deel van uit. Het symboliseert de rijkdom die je met crypto kan vergaren. Ga maar na: een gemiddelde Lamborghini kost minstens 200.000 dollar (176.000 euro) Investeerders die tien jaar geleden of zelfs nog eerder hun geld staken in Bitcoin plukken daar nu de vruchten van. De kans is best groot dat ze inmiddels rondrijden in een Lambo.

Lamborghini Huracan

Peter Saddington is het perfecte voorbeeld van een succesvolle investeerder die van zijn crypto winst een Lambo heeft gekocht. Deze man uit Atlanta betaalde in 2017 45 Bitcoins om een Lamborghini Huracan ter waarde van 200.000 dollar te kopen. Toen Saddington een aantal Bitcoins kocht in 2011 waren ze 3 dollar per stuk waard. Dat is nog eens een goede deal!

Winkelen bij de Lambo dealer

In 2017 beleefde de crypto markt een bull run. De koers van Bitcoin en altcoins ging door het dak. Heel wat mensen werden binnen korte tijd miljonair. Een deel van deze groep ging winkelen bij de Lamborghini dealer. Volgens CNBC had een Lamborghini dealer uit Californië in december 2019 twe betalingen met crypto. Op dat moment was Bitcoin 19.000 dollar waard.  Overigens is niet iedereen het eens met het kopen van Lamborghini’s van crypto winsten. “If all that we accomplish is lambo memes and immature puns about ‘sharting,’ then I WILL leave” schreef hij in 2017 op Twitter.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen