Moon / Moonen: wat betekent deze enthousiaste uitspraak?

‘To the moon!’ is een uitspraak die enthousiaste crypto investeerders graag doen. Misschien ben je nieuw op de cryptomarkt en heb je geen idee wat het betekent. In dit artikel leggen we graag de achterliggende betekenis van moon/moonen aan je uit. Wel zo fijn om op de hoogte te zijn!

Wat betekent moon/moonen?

Moon/moonen betekent dat een cryptomunt een sterke prijsstijging doormaakt. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Denk bijvoorbeeld aan een positieve ontwikkeling rondom de cryptomarkt of de achterliggende blockchain, zoals een technische update. Ook uitspraken van bekende investeerders doen een crypto soms moonen. Zo steeg de prijs van Dogecoin in 2021 aanzienlijk na positieve uitspraken van de succesvolle ondernemer Elon Musk. En wist je dat Musk van plan is om Dogecoin letterlijk ‘naar de maan’ te brengen door in het eerste kwartaal van 2022 een ‘Doge-1 Mission to the Moon’ te lanceren?

Waarom stijgt de prijs van sommige cryptomunten?

Er zijn nog veel meer oorzaken te noemen van een prijsstijging op de cryptomarkt. daarvan is dat mensen er meer interesse in krijgen. De adoptie neemt steeds meer toe. Er zijn veel investeerders die op zoek zijn naar nieuwe investeringsmogelijkheden. En natuurlijk hopen ze dat precies hun cryptomunt gaat moonen. Naarmate er meer mensen op de markt komen, neemt de vraag naar de markt toe. Dit maakt het makkelijker om de crypto te verkopen, wat de prijs opdrijft. Deze cryptocurrencies beleefden in 2021 een enorme prijsstijging:

  • Gala (GALA):445 procent
  • Ceek VR (CEEK): 25,270 procent
  • Anyswap (ANY): 16,652 procent
  • XYO (XYO): 15,808 procent
  • Axie Infinity (AXS): 15,132 procent
  • The Sandbox (SAND): 12,763 procent
  • Polygon (MATIC): 11,485 procent
  • Terra (LUNA): 11,249 procent
  • Solana (SOL): 9,160 procent
  • Flux (FLUX): 7,613 procent

Maar... een moon duurt niet voor eeuwig

Een ding waar je je bewust van moet zijn is dat moonen niet eeuwig duurt. Na een flinke prijsstijging volgt er vaak een dip. Dit is onderdeel van het spel en moet je mee om kunnen gaan. Een factor die de prijs van een cryptomunt bepaalt is de hoeveelheid die ervan in omloop is. Hoe meer schaarste, hoe hoger de prijs uiteindelijk zal worden. Een andere factor die de prijs beïnvloedt, is het aantal handelaren. Als het aantal handelaren toeneemt, dan zal de prijs stijgen. Maar andersom geldt natuurlijk hetzelfde.

Wat is het tegenovergestelde van ‘moon’?

Soms vindt precies het tegenovergestelde van een ‘moon’ plaats. Wanneer er een exchange gehackt wordt veroorzaakt dit vaak een schokgolf op de markt. Dit heeft een negatieve invloed op de prijs. De angst bestaat dat de hack herhaald wordt. En niemand wil natuurlijk dat zijn of haar cryptomunten worden gestolen. Mensen worden bang om te investeren in crypto en dit zorgt voor een prijsdaling. Tegelijkertijd zorgt positief nieuws, zoals een exchange die strengere beveiligingsmaatregelen bekend maakt, voor een prijsstijging.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen