Wat betekent Overbought in Crypto?

Overbought betekent in de cryptowereld wanneer er veel kopers zijn op de markt en de prijs hierbij omhoog schiet. Dit kan gebeuren wanneer er een algemene stijging is in de prijzen van cryptocurrency of wanneer bepaalde munten overgewaardeerd raken.

Wat betekent overbought?

In de wereld van cryptocurrency is overbought een term die wordt gebruikt om aan te geven dat een bepaald muntsysteem te sterk is en dat er een neerwaartse correctie zal plaatsvinden. Dit kan gebeuren wanneer er teveel mensen in een korte tijdspanne kopen, waardoor de prijs omhoog schiet.

Een stijging op de cryptomarkt

Als je kijkt naar de lijst met de top 10 cryptovaluta in termen van marktkapitalisatie, zie je dat sommige ervan sterk zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Dit is een goed voorbeeld van overbought in de cryptomarkt. Sommige munten zijn dan sterk gestegen in waarde, waardoor ze wellicht overgewaardeerd zijn.

De Relative Strength Index of RSI

Om te bepalen of een markt overbought of oversold is, kijken traders naar de Relative Strength Index (RSI). De RSI is een technische indicator die de verhouding tussen de totale waarde van de stijgende prijzen en de totale waarde van de dalende prijzen weergeeft. Als de RSI een waarde heeft boven de 70, betekent dit dat de markt overbought is en dat er mogelijk een prijsdaling aankomt. Dit kan een signaal zijn om uit een positie te stappen of te verkopen. Het is daarom belangrijk om de RSI in de gaten te houden als je in crypto’s investeert, zodat je tijdig kunt verkopen of uitstappen als de prijzen gaan dalen.

De koers stijgt, maar het volume daalt

Overbought in crypto is wanneer de koers stijgt, maar het volume daalt. Dit betekent dat er minder kopers zijn die bereid zijn om de huidige prijs te betalen. Er is een sterke kans dat de prijs daalt omdat er geen kopers meer zijn die de prijs kunnen opdrijven. Overbought in crypto is vooral een probleem wanneer een daling van het volume wordt gevolgd door een daling van de prijs. Dit betekent dat er minder kopers zijn die ervoor kiezen om de markt in te gaan. Er is dan een sterke kans dat de prijs verder zal dalen.

Meer kopers dan verkopers

Overbought is een term die wordt gebruikt om aan te geven dat er meer kopers zijn dan verkopers in de markt, wat kan leiden tot een prijsdaling. Het is belangrijk om te weten wanneer de markt overbought is, zodat u kunt beslissen of u moet verkopen of niet.

De MVRV indicator

De MVRV is een technische indicator die wordt gebruikt door beleggers en handelaren om te bepalen wanneer een activum overbought of oversold is. Deze indicator maakt gebruik van het gemiddelde verkoopsprijs van een activum over de afgelopen 200 dagen en vergeleek het met de actuele prijs. Als de actuele prijs hoger is dan het gemiddelde, wordt dit als overbought beschouwd. Als de actuele prijs lager is dan het gemiddelde, wordt dit als oversold beschouwd. De MVRV kan ook worden gebruikt om te bepalen wanneer een activum een top of bodem bereikt heeft. Als de MVRV-indicator een waarde hoger dan 80% geeft, is dit een sterke indicatie voor een top. Als de MVRV-indicator een waarde lager dan 20% geeft, is dit een sterke indicatie voor een bodem.

Wat is de MVRV-indicator?

De MVRV-indicator is een kortetermijn indicator die beleggers gebruiken bij het bepalen van wanneer een prijs oververkocht of ondergewaardeerd is. De indicator berekenen is eenvoudig: neem de laatste 200 dagen van de prijs en vermenigvuldig deze met de huidige marketcap. Dit geeft je de MVRV. Als deze waarde hoger is dan 80%, is er een sterke kans dat de prijs snel zal dalen. Als de waarde onder de 20% ligt, is de kans groot dat de prijs snel zal stijgen. De MVRV-indicator is een nuttige tool om te bepalen wanneer een cryptocurrency overbought of oversold is.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen