Wat betekent Oversold?

Oversold betekent dat er meer verkopers dan kopers zijn in de markt en dat de prijzen, als gevolg hiervan, dalen. Dit kan gebeuren wanneer er negatieve nieuwsberichten zijn, of als beleggers massaal hun posities verkopen.

Wat betekent oversold precies?

Oversold betekent dat een security of een markt wordt verhandeld op een prijs die lager is dan waar die zou moeten zijn, gezien de fundamentele waarde ervan. Er zijn twee voorname redenen waarom een security of markt oversold kan raken: negatieve nieuwsberichten, of een massale verkoop door beleggers.

Een slecht nieuwsbericht of een massale verkoop

In het eerste geval kan een slecht nieuwsbericht ervoor zorgen dat beleggers hun posities in een security of markt massaal verkopen, waardoor de prijs daalt tot onder de waarde waar die zou moeten zijn. In het tweede geval kan een massale verkoop door beleggers ervoor zorgen dat de prijs van een security of markt daalt tot onder de fundamentele waarde ervan.

Een RSI lager dan 30

Oversold-gebieden worden aangegeven wanneer de Relative Strength Index (RSI) onder de 30 wordt getrokken. Dit betekent dat de prijs van een security of markt mogelijk lager is dan waar die zou moeten zijn, en dat er een prijsherstel inzet is. Beleggers kunnen posities bij oversold-gebieden innemen met het verwachte prijsherstel in het achterhoofd.

Hoe kan oversold optreden in de cryptomarkt?

Oversold kan optreden in de cryptomarkt wanneer er een duidelijke daling is in de prijzen van cryptovaluta, maar het aantal transacties neemt niet af. Dit betekent dat er meer verkopers zijn dan kopers en dat de prijzen dus verder zullen dalen. Om oversold te voorkomen, moeten er meer kopers zijn dan verkopers en moet er een vraag zijn naar de cryptovaluta.

Weinig vraag naar de munt

Een cryptocurrency wordt beschouwd als oversold wanneer de prijs ervan sterk is gedaald en het verhandelingsvolume is opgedroogd. Dit betekent dat er weinig vraag is naar de munt en dat er een goede kans is dat de prijs nog verder zal dalen. Om winst te maken wanneer een cryptocurrency oversold is, kunnen traders volgende manieren gebruiken:

  • Een buy-and-hold strategie: dit betekent het kopen van de munt wanneer de prijs laag is en het vasthouden ervan in de hoop dat de prijs weer zal stijgen.
  • Een swing trading strategie: dit betekent het kopen van de munt wanneer de prijs laag is en het verkopen ervan wanneer de prijs weer stijgt. Dit is een riskantere strategie omdat er een kans is dat de prijs verder zal dalen en je je investering zal verliezen.
  • Een day trading strategie: dit betekent het kopen en verkopen van de munt op dezelfde dag. Dit is een erg riskante strategie omdat de prijs snel kan veranderen en je snel geld kunt verliezen.

Manieren om te bepalen of een cryptocurrency oversold is

Wanneer een cryptocurrency oversold is, betekent dit dat de prijs ervan lager is dan de werkelijke waarde ervan. Er zijn veel verschillende manieren om te bepalen of een cryptocurrency oversold is. Een van de eenvoudigste manieren is door de prijs te vergelijken met de 200-daagse gemiddelde van de munt. Als de prijs lager is dan dit 200-daagse gemiddelde, kan dit een aanwijzing zijn dat de cryptocurrency oversold is.

Wat is de Relative Strenght Index? (RSI)

Een andere manier om te bepalen of een cryptocurrency oversold is, is door de Relative Strength Index (RSI) te bekijken. De RSI is een technische indicator die wordt gebruikt om te bepalen of een markt overbought of oversold is. Een waarde van RSI onder 30 wordt algemeen beschouwd als een aanwijzing dat een markt oversold is.

Op welk moment moet u verkopen?

Wanneer een cryptocurrency oversold is, kan dit een goede tijd zijn om te kopen. Dit is omdat de prijs ervan waarschijnlijk snel zal stijgen wanneer de markt weer herstelt. Als u rekening houdt met deze informatie, kunt u mogelijk winst maken door te investeren in een cryptocurrency wanneer deze oversold is.

Oversold: prijsdaling op korte termijn

Wanneer een cryptocurrency oversold is, betekent dit dat er een hoge verkoopprijs is in verhouding tot het aantal verkochte munten. Dit kan wijzen op een prijsdaling op korte termijn. De kans is groot dat de prijs snel zal stijgen wanneer de markt zich weer herstelt.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen