Wat is arbitrage en hoe verdien je er geld mee?

Wil je graag snel geld verdienen op een legale manier? Dan is arbitrage op een crypto exchange wellicht een goede optie. Veel crypto investeerders passen deze strategie graag toe tijdens hun handelsavontuur. Wat houdt het precies in? We leggen het je graag haarfijn uit.

Wat is arbitrage?

Tegenwoordig zijn er tientallen crypto exchanges actief. Bekende namen zijn bijvoorbeeld Binance, Coinbase en Bitvavo. Als investeerder kun je profiteren van het feit dat exchanges soms verschillende prijzen hebben voor cryptomunten. Dit fenomeen wordt ‘arbitrage’ genoemd. Het houdt in dat je een cryptomunt koopt op een exchange en het daarna snel verkoopt op een andere exchange voor een hogere prijs.

wat is arbitrage voor crypto

Profiteer van verschillende prijzen

Arbitrage is een strategie die al jaren op Wall Street wordt gebruikt. Inmiddels heeft het ook de snel groeiende cryptomarkt bereikt. Simpelweg profiteer je van het feit dat een aandeel op de ene exchange voor een lagere prijs van de hand gaat dan op een andere exchange. De kunst is om zo snel mogelijk te handelen. Dus koopt een munt en verkoopt het bijna onmiddellijk weer door.

Waarom arbitrage soms lucratief kan zijn

Soms pakt arbitrage goed uit. Op het hoogtepunt van de crypto hype in 2017 kostte Bitcoin bijvoorbeeld 17.212 dollar op Kraken. Op Bitstamp was het echter mogelijk om de munt voor 16.979 dollar te kopen. Dit bood een gouden kans op het gebied van arbitrage, aangezien je als investeerder 233 dollar per Bitcoin kon verdienen. En het enige wat je daarvoor moest doen was de munt kopen op Bitstamp en verkopen op Kraken. Uiteraard is dit een zeer grote spread en komt het niet heel vaak voor.

Welke vormen van arbitrage bestaan er?

Er zijn een aantal manieren waarop je arbitrage op de cryptomarkt kunt uitvoeren. Een populaire strategie is ‘ruimtelijke arbitrage’, wat inhoudt dat je digitale munten op twee verschillende exchanges verhandeld. Daarbij profiteer je zoveel mogelijk van prijsverschillen. Een nadeel van deze strategie is lange transactietijden en transactiekosten jouw winsten teniet kunnen doen.

Driehoeksarbitrage

Wil je het risico op lange transactiekosten en hoge kosten zoveel mogelijk vermijden? Dan is zogeheten driehoeksarbitrage ook een optie. Daarbij proberen investeerders te profiteren van prijsinefficiënties tussen verschillende cryptoparen op dezelfde exchange. Stel je voor dat je Bitcoin (BTC) koopt met USD. Vervolgens verkoop je de BTC voor ETH. Tenslotte ruil je ETH terug naar USD.

Het gebruik van arbitrage bots

Misschien heb je geen zin of tijd voor arbitrage, maar vind je het wel een interessante optie. Sommige investeerders die in hetzelfde schuitje zitten kiezen voor speciale arbitrage bots. Dit zijn bijvoorbeeld

  • io
  • Cryptohopper
  • Trality
  • Bitsgap
  • Gimmer
  • Blackbird Bitcoin Arbitrage

Vergelijk de beste Crypto brokers

Benieuwd waar je het beste crypto kunt kopen? Ik heb ervaring met talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kan kopen. Ik heb ze getest op basis van tarieven, aanbod, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Onderstaande drie brokers komen als beste uit de test. Met het gratis account kun je alvast bekijken welke crypto broker het beste bij je past.

Meest gekozen

4/5

9,4/10 Beoordeling

litebit
4/5

9,0/10 Beoordeling

bitcoin meester review
4/5

8,9/10 Beoordeling

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen