Wat kun je allemaal doen met Bitcoin?

Sinds deze digitale munt werd opgericht in 2009 kan niemand er meer omheen: Bitcoin. Regelmatig komt dit bijzondere betaalmiddel in het nieuws, bijvoorbeeld omdat er weer een hoogte- of dieptepunt is in de koers. Ook worden er soms nieuwe records gebroken, waar bepaalde investeerders flink van profiteren. Wat is Bitcoin en wat kun je er allemaal mee?

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een relatief nieuw betaalmiddel. Het is een digitale vorm van geld waar je net als met gewone valuta bijvoorbeeld producten en diensten mee kunt noemen. Bitcoin werd opgericht door Satoshi Nakamoto. Niemand weet de identiteit van dit persoon, want zijn of haar naam is een synoniem. Digitaal geld wordt ook wel een ‘cryptocurrency’ genoemd. Een van de voordelen van deze digitale munteenheid is dat de gebruikers zelf de uitgifte en controle reguleren. Dit houdt in dat gebruikers het Bitcoin netwerk gebruiken om transacties te controleren.

wat is bitcoin

Geen bemoeienis van derde partij

Bij een transactie met een cryptocurrency is geen derde partij, zoals de overheid of een financiële instelling, betrokken. Dit klinkt veel investeerders positief in de oren. Het geeft ze namelijk meer privacy tijdens transacties. Bovendien kan een derde partij de betaling niet beïnvloeden en/of manipuleren. Nadeel is echter dat de koers van Bitcoin behoorlijk kan schommelen. Je kunt er veel geld mee winnen én verliezen, dus hou daar rekening mee.

Zeer veilig betaalmiddel

Bitcoin heeft nog een groot voordeel: het is een van de veiligste betaalmiddelen die er bestaat. Het digitale netwerk is zeer goed beschermd en transacties worden altijd geverifiëerd. Wat veel Bitcoin investeerders ook aanspreekt is dat ze anoniem betalingen kunnen doen en/of ontvangen. Je hoeft je dus absoluut geen zorgen te maken over je privacy. Ook deze voordelen brengt Bitcoin met zich mee:

  • Je hebt volledige controle over je betalingen.
  • De transactie kosten zijn lager dan bij een bankoverschrijving.

Bitcoin netwerk gebruiken met speciale software

Misschien ben je van plan om Bitcoin te kopen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo maken sommige crypto investeerders gebruik van het Bitcoin netwerk met behulp van zeer sterke software. Daardoor is het mogelijk om Bitcoin transacties te verifiëren en op te slaan. Wel zul je enig verstand moet hebben van software. Ook is er een vrij grote investering nodig om op deze manier aan Bitcoin te kopen.

Hoe bewaar je Bitcoin?

Welke methode je ook gebruikt om Bitcoin te kopen: het is zeer belangrijk om de digitale munt(en) veilig te bewaren en te gebruiken. Je kunt daarvoor een digitale portemonnee gebruiken, die in de cryptowereld een ‘wallet’ wordt genoemd. De portemonnee heeft een eigen adres waar vanuit je betalingen doet en/of ontvangt.

Steeds meer te gebruiken over de hele wereld

De koers van Bitcoin kan elke dag anders zijn. Je koopt deze munt altijd tegen de koers die op dat moment geldt. Vervolgens kun je er mee betalen of actief worden op de cryptomarkt. Steeds meer openbare gelegenheden, zoals restaurants en casino’s, bieden de mogelijkheid om met Bitcoin te betalen.

Vergelijk de beste Crypto brokers

Benieuwd waar je het beste crypto kunt kopen? Ik heb ervaring met talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kan kopen. Ik heb ze getest op basis van tarieven, aanbod, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Onderstaande drie brokers komen als beste uit de test. Met het gratis account kun je alvast bekijken welke crypto broker het beste bij je past.

Meest gekozen

4/5

9,4/10 Beoordeling

litebit
4/5

9,0/10 Beoordeling

bitcoin meester review
4/5

8,9/10 Beoordeling

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen