Wat betekent Bug Bounty en hoe is het toepasbaar in de cryptowereld?

Moderne technologie is inmiddels niet meer weg te denken uit ons leven. Denk alleen al aan de vele digitale apparaten die we dagelijks in onze handen hebben, zoals de laptop en de smartphone. We moeten ons echter ook bewust zijn van de risico’s van het digitale tijdperk, zoals de kans op een hack. Bug Bounty vormt een oplossing voor dit probleem. Wat is het precies?

Wat is Bug Bounty?

Inmiddels is de blockchain deel geworden van de maatschappij. De afgelopen jaren zijn namelijk steeds meer mensen gaan investeren in cryptocurrencies. Helaas ligt de kans op een hack altijd op de loer. In gecentraliseerde gegevensopslagplaatsen en servers worden persoonlijke gegevens van mensen over de hele wereld opgeslagen. Helaas willen hackers deze informatie bemachtigen en dat lukt ze soms ook. Steeds meer bedrijven en organisaties maken daarom gebruik van een zogeheten ‘Bug Bounty programma’. Dit is een speciaal programma waarbij ethische hackers kwetsbaarheden opsporen in software programma’s en/of applicaties.

wat betekent bug bounty

Wat is het doel van Bug Bounty?

Bug Bounty programma’s hebben als doel om gegevensbescherming te garanderen. Ze benutten het talent van hackers die zich houden aan de wet. Zij streven er naar om de veiligheid van software programma’s, platforms en andere plekken op het internet te vergroten. Een andere naam voor ethische hackers is ook wel ‘white hat’, terwijl hackers met criminele doelstellingen de naam ‘black hat’ dragen.

Waarom is het onmisbaar voor moderne bedrijven?

Steeds meer bedrijven worden zich bewust van de voordelen van Bug Bounty en white hat hackers. Deze personen zijn zeer gespecialiseerd en weten precies hoe ze zwakke plekken in digitale systemen moeten vinden. Juist door de toenemende dreiging van black hat hackers zijn ethische hackers en Bug Bounty programma’s tegenwoordig onmisbaar voor ieder bedrijf dat zichzelf serieus neemt.

Bug Bounty en crypto: zo zit het

Ook cryptocurrency platforms maken inmiddels gebruik van Bug Bounty. Het verschil met traditionele platforms is dat er geen tussenpersonen betrokken zijn bij de Bounty campagnes. Cryptocurrencies zijn immers decentraal en willen zo min mogelijk bemoeienis van derden. Op dit moment brengen platformen zoals Bounty0X en Gitcoin hackers en bedrijven met elkaar in contact. In een speciale omgeving voert men door middel van smart contracts overeenkomsten uit. Alle betalingen worden gedaan in crypto.

Decentraal maakt aantrekkelijk

Het decentrale element maakt Bounty crypto toegankelijker dan traditionele y campagnes omdat niemand bepaalt wie er wel of niet mag deelnemen. In plaats daarvan zijn er smart contract functies die op een automatische en eerlijke manier er voor zorgen dat bedrijven altijd topkwaliteit ontvangen voordat er daadwerkelijk een betaling plaatsvindt. Bovendien verlagen betalingen in crypto de drempel om betalingen te doen, bijvoorbeeld in gebieden met een slechte infrastructuur en/of politieke problemen.

Gitcoin en escrow

Gitcoin is gebouwd op het Ethereum netwerk. Zodoende vindt het zoekproces naar een hacker plaats op de blockchain van Ethereum. De bounty van degene die betaalt bevindt zich voor de goedkeuring in een zogeheten ‘escrow’. Pas als alles in orde is wordt het geld (in dit geval crypto) betaald.

Hoe werkt Bounty0X?

Bounty0X heeft net als Gitcoin een plekje op de Ethereum blockchain. Het werkt wel net een beetje anders. Bounty0X focust zich namelijk op het genereren van bounty’s voor onder andere software ontwikkeling en marketing. Bovendien heeft het een eigen token genaamd BTNY om het netwerk zo goed mogelijk te laten functioneren. Het platform ondersteunt bovendien betalingen in verschillende tokens, te weten:

  • Ether
  • NEO
  • Tron
  • Waves
  • Stellar
  • EOSIO
Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Vergelijk de beste Crypto brokers

Benieuwd waar je het beste crypto kunt kopen? Ik heb ervaring met talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kan kopen. Ik heb ze getest op basis van tarieven, aanbod, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Onderstaande drie brokers komen als beste uit de test. Met het gratis account kun je alvast bekijken welke crypto broker het beste bij je past.

Meest gekozen

4/5

9,4/10 Beoordeling

litebit
4/5

9,0/10 Beoordeling

bitcoin meester review
4/5

8,9/10 Beoordeling

Gerelateerde artikelen