Wat is cloud mining en welke voordelen biedt het jou als gebruiker?

De cloud: het is een term die inmiddels niet meer weg te denken is uit onze digitale wereld. Het is in feite een netwerk waarbij jij als gebruiker niet weet op hoeveel en op welke computers bepaalde software draait. Ook weet je niet waar de computers staan. Het is een ‘wolk van computers’ en als gebruiker hoef je geen eigenaar te zijn van de hard- en software die wordt gebruikt. Je gebruikt als het ware de computer van iemand anders. Hetzelfde principe geldt voor cloud mining. Wat is het precies?

Wat is cloud mining?

De cloud komt steeds meer voor in onze digitale wereld. Google Drive is daar een goed voorbeeld van. De bestanden die jij hebt plaats je als het ware op de server van Google. Dankzij het internet ben je binnen enkele seconden bij jouw bestanden, zoals foto’s en video’s. Cloud mining is een ander fenomeen en steeds vaker terug te vinden in de cryptowereld. Dit houdt in dat iemand mined via computers of services die worden beheerd door een bedrijf of particulier. 

cloud mining

Bespaar tijd met cloud mining

De tijd dat alleen grote bedrijven gebruik maakten van de cloud is echt voorbij. Inmiddels kan iedereen die dat wil en elk persoon met interesse in minen er gebruik van maken. Bovendien neemt cloud mining de gemiddelde miner heel wat werk uit handen. InIn plaats van zelf aan de slag te gaan, doet een bedrijf het minen. Uiteraard betaalt de miner daar een vergoeding voor. Maar het resultaat mag er zijn. Zonder ook maar een seconde iets te hoeven doen ontvangt hij of zij de cryptomunten die zijn gemined.

Dure software aanschaffen niet meer nodig

Dankzij cloud mining is het niet meer nodig om zelf dure hardware aan te schaffen. Dit proces bespaart dus niet alleen tijd, maar ook geld. Mining software is tegenwoordig een flinke investering, dus dat scheelt een slok op een borrel. Bovendien hoeft de miner het proces niet meer in de gaten te houden. Ook dit is een taak die het cloud mining bedrijf, in ruil voor een vergoeding, voor zijn rekening neemt.

Cloud mining bedrijf inhuren: hier moet je aan denken

Misschien wil je graag gaan minen, maar heb je er geen tijd en/of geld voor. In dat geval is het een goed idee om gebruik te maken van cloud mining services. In principe leen je een server en betaal je daar een bedrag voor. Vaak is dit een relatief klein bedrag per jaar. Dit voorkomt dat de klant aan het einde van het jaar ineens voor torenhoge mining kosten komt te staan.  Uiteindelijk is het de bedoeling dat cloud mining winst oplevert. De kosten mogen niet hoger zijn dan de opbrengsten. Mining kost echter veel stroom. Zodoende is het belangrijk om de kosten die worden gemaakt goed in kaart te brengen. Vraag het bedrijf die je inhuurt daarom naar de volgende zaken:

  • Hoe lang duurt het contract?
  • Wat is de prijs per dag?
  • Zijn er clausules als er plotseling sprake is van een flinke koersdaling?

Word geen slachtoffer van oplichting

Cloud mining kan je veel voordelen opleveren. Zo kun je cryptocurrencies laten minen zonder er zelf voor iets te hoeven doen. Dat scheelt tijd en geld, maar pas wel op. Tegenwoordig zijn er zeer veel bedrijven die deze service aanbieden. Niet elke aanbieder is echter betrouwbaar. Oplichting komt helaas regelmatig voor. Het feit dat de personen achter deze bedrijven zich vaak hebben gevestigd in onbekende landen helpt niet. Voorkom dat je een slachtoffer wordt door je uitgebreid te verdiepen in het cloud mining bedrijf. Zoek naar betrouwbare partijen en lees reviews van eerdere klanten door. Dan komt het ongetwijfeld helemaal goed!

Vergelijk de beste Crypto brokers

Benieuwd waar je het beste crypto kunt kopen? Ik heb ervaring met talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kan kopen. Ik heb ze getest op basis van tarieven, aanbod, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Onderstaande drie brokers komen als beste uit de test. Met het gratis account kun je alvast bekijken welke crypto broker het beste bij je past.

Meest gekozen

4/5

9,4/10 Beoordeling

litebit
4/5

9,0/10 Beoordeling

bitcoin meester review
4/5

8,9/10 Beoordeling

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen