Wat is coinbase voor cryptocurrency?

Is het jouw droom om een crypto trader te worden? Dan hebben we goed nieuws voor je: het is gemakkelijker dan ooit. Of je succes boekt is natuurlijk nog afwachten, maar feit is dat er allerlei handels- en investeringsplatformen bestaan waar je kunt beginnen. Een bekende naam is bijvoorbeeld Coinbase. Hoe werkt dit crypto platform en welke voor- en nadelen heeft het? In dit artikel hebben we ze voor jou op een rijtje gezet.

Wat is Coinbase?

Coinbase is net als de cryptomarkt jong, maar veelbelovend. Het bedrijf werd opgericht in 2012 en vormde in eerste instantie een plek waar je Bitcoin eenvoudig kon verzenden en ontvangen. Net als de wereldberoemde cryptomunt groeide Coinbase snel. Inmiddels heeft het ruim 2700 medewerkers in meer dan honderd landen. Uniek kenmerk is wel dat dit bedrijf geen hoofdkantoor heeft omdat het gedecentraliseerd is.

coinbase

Welke cryptocurrencies zijn er beschikbaar op Coinbase?

Het cryptocurrency ecosysteem van Coinbase groeide de afgelopen jaren uit zijn voegen. Inmiddels ondersteunt het meer dan 10.000 financiële instellingen en 185.000 ecosysteem partners. En dit aantal zal in de toekomst alleen maar verder toenemen. Hetzelfde geldt voor het aantal gebruikers, dat wordt geschat op 73 miljoen. Coinbase gebruikers hebben de keuze uit meer dan honderd cryptocurrencies om te kopen en te verkopen. Een klein overzicht van de beschikbare munten:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Cardano (ADA)
  • Solana (SOL)
  • Algorand (ALGO)
  • Polkadot (DOT)
  • Stellar Lumens (XLM)
  • Polygon (MATIC)
  • Dogecoin (DOGE)
  • Shiba Inu (SHIB)

Extra handelsmogelijkheden op Coinbase Pro

Coinbase staat bekend om zijn overzichtelijke platform. Nieuwe en onervaren crypto traders maken er dan ook graag gebruik van om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Via de simpele interface kun je zowel crypto kopen als verkopen. Wil je graag wat meer uitdaging wat betreft handelen? Dan is er Coinbase Pro voor meer functies en ordertypes.  Zodoende is dit platform ook populair onder ervaren crypto traders. Zij kunnen eventueel ook gebruik maken van een mobiele app om slen cryptocurrencies te kopen en te verkopen.

Verdien geld met Coinbase Earn

De vele cryptocurrencies en het gebruikersgemak zijn niet het enige voordeel van Coinbase. Zo heb je ook de mogelijkheid om cryptomunten te verdienen door middel van rente of via Coinbase Earn. Op dit platform bieden cryptoprojecten cursussen aan om extra aandacht te genereren voor hun project. Je kunt deze cursus doorlopen voor extra kennis over de cryptomunt én geld. Voor elk onderdeel dat je doorloopt ontvang je namelijk geld. 7 tot 10 dollar voor een onderdeel is geen uitzondering. En het mooie is dat deze cursus vaak binnen een kwartier kan worden afgerond.

Heeft Coinbase ook nadelen?

Het is fijn dat Coinbase zoveel voordelen biedt, maar wees je ook bewust van de nadelen van dit platform. Zo is het standaard Coinbase platform vrij duur als je kijkt naar de transactiekosten. De prijzen van Coinbase Pro liggen over het algemeen lager. Daarnaast zijn eerdere klanten van Coinbase niet altijd te spreken over de klantenservice. Ze zijn niet altijd beschikbaar en behulpzaam, dus dat is jammer. Tenslotte ontbreken er ondanks het ruime aanbod toch nog een aantal belangrijke altcoins op Coinbase. Wellicht dat de lijst in de toekomst nog wordt aangevuld. Wij hopen met je mee!

Vergelijk de beste Crypto brokers

Benieuwd waar je het beste crypto kunt kopen? Ik heb ervaring met talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kan kopen. Ik heb ze getest op basis van tarieven, aanbod, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Onderstaande drie brokers komen als beste uit de test. Met het gratis account kun je alvast bekijken welke crypto broker het beste bij je past.

Meest gekozen

4/5

9,4/10 Beoordeling

litebit
4/5

9,0/10 Beoordeling

bitcoin meester review
4/5

8,9/10 Beoordeling

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen