Wat is crypto trading en hoe verdien je er geld mee?

Wie zich verdiept in de aandelenmarkt komt een aantal indrukwekkende cijfers tegen. Wist je dat de totale marktkapitalisatie van alle aandelen wereldwijd eind 2019 ongveer 70,75 biljoen dollar bedroeg? En de aandelenmarkt blijft groeien, helemaal nu er een nieuwe vorm van betalen is opgestaan: crypto. Crypto trading is inmiddels niet meer weg te denken uit de financiële wereld. Wat is het precies?

Wat is crypto trading?

Op een aandelenmarkt kopen en verkopen mensen kleine delen van een bedrijf. Zoals de naam al zegt worden dit aandelen genoemd. De cryptomarkt werkt volgens hetzelfde principe. Groot verschil is wel dat je niet een deel van een bedrijf koopt, maar cryptocurrencies. Dit zijn digitale valuta die een bepaalde waarde hebben. De waarde verschilt per cryptomunt en wordt bepaald door de markt. Oftewel: de vraag en aanbod. Hoe meer een bepaalde crypto wordt gekocht, hoe hoger de waarde.

crypto trading

Wat is de rol van blockchain?

Crypto trading is niet mogelijk zonder de blockchain. Dit is een netwerk waarop de transacties van digitale valuta worden opgeslagen in blokken. Het is niet mogelijk om een transactie uit het verleden aan te passen. Dit komt door het feit dat de blockchain iedere transactie valideert. Is het in orde, dan krijgt het voor altijd een plekje in de blockchain.

Hoe maak je winst met crypto trading?

Cryptotrading kan je veel geld opleveren, maar wees je ook bewust van de risico’s. De cryptomarkt is vrij jong en daarom erg volatiel. Dit betekent dat de koers van een bepaalde cryptomunt sterk kan stijgen, maar dat een daling ook mogelijk is. Uiteindelijk gaat het er om dat je een cryptomunt voor een hoger bedrag verkoopt dan van waar je het voor hebt gekocht. Krijg je dit voor elkaar, dan hou je er een mooie winst aan over.

Speculatie

Handelaren op de cryptomarkt doen regelmatig aan speculatie. Dit houdt in dat ze gokken of de koers zal stijgen of dalen. In het eerste geval gaat men ‘long’ en in het laatste situatie ‘long’.  Heb je een stijging of daling goed voorspeld? Dan verdien je geld. Dit betekent tegelijkertijd dus dat een andere crypto trader geld verliest.

Hefboom

Crypto trading biedt verschillende mogelijkheden. Zo zou je een hefboom kunnen gebruiken. Dit betekent dat je het bedrag dat je hebt ingezet (zowel voor long als short) kunt verhogen zonder daadwerkelijk extra geld te investeren. In plaats daarvan leen je het geld van een broker. Maar wanneer je er naast zit verlies je geld. Handelen met een hefboom brengt dus wel enige risico’s met zich mee.

Hoe bewaar je jouw cryptomunten?

Op het moment dat je een digitale valuta koopt heb je eigenlijk een stukje van een digitale code in handen. Natuurlijk is het wel iets meer dan dat. Het vertegenwoordigt een bepaalde waarde en als je succesvol weet te traden kan de waarde behoorlijk oplopen. Zodoende is het belangrijk om je crypto veilig op te bergen in een ‘wallet’. Dit is een digitale portemonnee waarvan er inmiddels verschillende versies bestaan.

Verschil tussen hot en cold wallet

Een ‘hot wallet’ is vaak onderdeel van een exchange en verbonden dus met het internet. Op het wereldwijde web zijn veel hackers actief, dus dit brengt wel enig risico met zich mee. Om de kans te verkleinen dat je munten worden gestolen zou je een cold wallet kunnen gebruiken. Dit is een digitale portemonnee die niet verbonden is met het internet. In plaats daarvan bewaar je jouw cryptomunten in een klein apparaatje. Wil je graag weer aan cryptotrading doen? Stuur ze dan naar een exchange en begin met handelen. We wensen je veel succes!

Vergelijk de beste Crypto brokers

Benieuwd waar je het beste crypto kunt kopen? Ik heb ervaring met talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kan kopen. Ik heb ze getest op basis van tarieven, aanbod, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Onderstaande drie brokers komen als beste uit de test. Met het gratis account kun je alvast bekijken welke crypto broker het beste bij je past.

Meest gekozen

4/5

9,4/10 Beoordeling

litebit
4/5

9,0/10 Beoordeling

bitcoin meester review
4/5

8,9/10 Beoordeling

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen