Wat is een airdrop en waarom is het zo populair?

Wie zich verdiept in de cryptomarkt krijgt vroeg of laat een aantal indrukwekkende cijfers onder ogen. Wist je dat er volgens CoinMarketCap inmiddels meer dan 13.000 cryptomunten bestaan? Op deze populaire website zijn ongeveer 9000 munten te vinden. Een deel daarvan is vrijgegeven door middel van een airdrop. Wat is een airdrop precies?

Wat is een airdrop?

Dat er tegenwoordig zoveel cryptocurrencies bestaan brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Aan de ene kant heb je ontzettend veel keuze. Er is voor elke investeerder wel een digitale munt te vinden die geheel aan zijn of haar wensen en/of doelen voldoet. Aan de andere kant zie je soms door de bomen het bos niet meer. Bovendien is de concurrentie tussen cryptoprojecten zeer hoog. Men moet allerlei tactieken bedenken om nieuwe investeerders aan te trekken. Het organiseren van een airdrop is een populaire manier  om de interesse van crypto liefhebbers te trekken. Dit houdt in dat er gratis cryptomunten worden weggegeven.

wat is een airdrop

Welk doel heeft een airdrop?

Een airdrop is in feite een promotiestunt van een cryptocurrency project. Het maakt deel uit van de marketingstrategie, naast het gebruik van social media, het schrijven van blogs en het verzenden van persberichten. We weten waarschijnlijk allemaal nog dat er in 2017 een enorme hype rondom cryptocurrencies ontstond. Airdrops droegen zeker bij aan de explosieve groei van de cryptomarkt. En nog steeds worden ze gebruikt om adoptie van bepaalde cryptoprojecten en/of tokens te versnellen. Tevens is het gebruik van een airdrop een goede manier om een project te promoten en is het een fijne beloning voor loyale investeerders.

Hoe kun je deelnemen aan een airdrop?

Misschien heb je ook interesse in een airdrop. In dat geval is het tijd om actie te ondernemen. Geïnteresseerden moeten zich bijvoorbeeld inschrijven voor een airdrop en ontvangen de munten/tokens vervolgens in hun wallet. Soms richt een airdrop zich op op leden van een bepaald blockchain platform. Denk bijvoorbeeld aan Bitcoin, Ethereum of Litecoin investeerders.

Hoe lang duurt een airdrop?

Een airdrop vindt meestal binnen een korte periode plaats, zoals een dag. Het is dan ook een snelle marketingtactiek om een bepaalde cryptomunt of een nieuw cryptoproject naamsbekendheid te geven. Uiteindelijk is het doel om een gemeenschap van investeerders te creëren, waardoor de token en/of het project kan groeien. Bovendien geeft een airdrop een token meteen een bepaalde waarde omdat de ontvangers er meteen mee beginnen te handelen.

Wat zijn de grootste airdrops uit de crypto geschiedenis?

Airdrops kunnen gunstig uitpakken voor zowel cryptoprojecten als investeerders. Diverse start-ups hebben dankzij een airdrop een vliegende start gehad. Een kort overzicht van de grootste airdrops uit de crypto geschiedenis:

  • Bitcoin Cash: Iedereen die in augustus 2017 in het bezit was van 1 Bitcoin ontving 1 BCH. De top van de airdrop waarde? Maar liefst 4300 dollar per BCH.
  • Oyster Pearl: 2227 PRL. De top van de airdrop waarde was bijna 11.000 dollar.
  • Minereum:000 MNE, dat een top bereikte van maar liefst 440.000 dollar.
  • BitTorrent: 100 miljard BTT tokens worden zes jaar lang (gestart in 2019) aan TRON (TRX) bezitters gegeven.

Vergelijk de beste Crypto brokers

Benieuwd waar je het beste crypto kunt kopen? Ik heb ervaring met talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kan kopen. Ik heb ze getest op basis van tarieven, aanbod, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Onderstaande drie brokers komen als beste uit de test. Met het gratis account kun je alvast bekijken welke crypto broker het beste bij je past.

Meest gekozen

4/5

9,4/10 Beoordeling

litebit
4/5

9,0/10 Beoordeling

bitcoin meester review
4/5

8,9/10 Beoordeling

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen