Wat is een algorithm en hoe pas je het toe?

Dagelijks zoeken mensen van over de hele wereld naar manieren om (snel) geld te verdienen. Het wereldwijde web is wat dat betreft een goudmijn. Zowel het internet als cryptocurrencies hebben onze wereld voorgoed veranderd. Tegenwoordig is het mogelijk om vanuit je luie stoel geld te verdienen. Tenminste, als je je verdiept in de materie achter fenomenen als crypto. Duik bijvoorbeeld eens in een aantal belangrijke crypto termen. Wat is bijvoorbeeld een algorithm?

Wat is cryptografie?

Om de term ‘algorithm’ te begrijpen moeten we eerst iets weten van cryptografie. Dit is immers waar de naam ‘crypto’ vandaan komt. Deze term wordt gebruikt voor het versleutelen of vercijferen van een bepaalde boodschap. Je kunt het zien als een geheimtaal om informatie te beveiligen. Zo wordt dit middel ingezet bij het beveiligen van transacties van digitale munten. Alleen de ontvanger en verzender hebben toegang tot de versleutelde informatie. Deze techniek moeten dan ook voorkomen dat cybercriminelen toegang krijgen tot transacties.

wat is een algorithm

Public Key Infrastructure (PKI)

Cryptografische algoritmen spelen een belangrijke rol bij het bovengenoemde proces. Ze hebben verschillende functies die de veiligheid van digitale transacties moeten garanderen. Denk bijvoorbeeld aan het versleutelen van gegevens en authenticatie. Tevens is het dankzij het algorithm mogelijk om een digitale handtekening te plaatsen. Algoritmes functioneren echter alleen wanneer cryptografische sleutels een de identiteit van de gebruiker wordt gekoppeld. Daarmee komen we aan bij de zogeheten ‘Public Key Infrastructure’ (PKI). Laat je vooral niet ontmoedigen door al deze Engelstalige technische termen. Simpel gezegd slaat een PKI systeem een brug tussen bepaalde identiteiten (zoals een e-mail adres) en cryptografische sleutels waarmee gegevens van deze identiteiten versleuteld en geverifieerd worden.

Traden op basis van algoritmes

Inmiddels is duidelijk dat de werking van een algorithm behoorlijk technisch is. Toch weten crypto investeerders het op een handige manier te gebruiken. Sterker nog: door bepaalde technieken toe te passen kun je er zelfs geld mee verdienen.  Geld verdienen terwijl je achter de computer zit: het is zeker mogelijk. Maar dit betekent niet dat het een fluitje van een cent is. Zo zul je tijd en aandacht moeten besteden aan de materie achter cryptocurrencies. Pas dan ben je in staat om een weloverwogen beslissing te nemen en om bepaalde kansen te identificeren. Zogeheten ‘day traders’ weten dit maar al te goed. Ze gebruiken een algoritme om dagelijks te handelen in verschillende cryptocurrencies. Dit houdt in dat ze op basis van een aantal regels bepalen wanneer ze een cryptomunt kopen of verkopen.

Analyseren van marktgegevens

Een daghandelaar gebruikt een handelsalgoritme om zijn of haar winst zoveel mogelijk te maximaliseren. Daarbij kijkt hij of zij naar een aantal historische gegevens (hoe presteerde de cryptomunt in het verleden) en de marktomstandigheden. Het analyseren van marktgegevens kost echter veel tijd en moeite. Helemaal wanneer je bedenkt dat er al meer dan 13.000 cryptomunten bestaan. Zodoende worden er soms trading bots gebruikt om een bepaald algoritme te identificeren. Het voordeel van geautomatiseerde hulp is dat het een enorme hoeveelheid marktgegevens kan analyseren.  Een een beetje extra hulp op de omvangrijke cryptomarkt is altijd welkom!

Vergelijk de beste Crypto brokers

Benieuwd waar je het beste crypto kunt kopen? Ik heb ervaring met talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kan kopen. Ik heb ze getest op basis van tarieven, aanbod, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Onderstaande drie brokers komen als beste uit de test. Met het gratis account kun je alvast bekijken welke crypto broker het beste bij je past.

Meest gekozen

4/5

9,4/10 Beoordeling

litebit
4/5

9,0/10 Beoordeling

bitcoin meester review
4/5

8,9/10 Beoordeling

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen