Wat is een ATH (All Time High) en waarom is het goed nieuws voor crypto investeerders?

Wanneer Bitcoin een ‘All Time High’ (ATH) bereikt staan de kranten er bol van. Of misschien heb je wel geïnvesteerd in altcoins en hoop je op een All Time High. Wat is het precies? In dit artikel leggen we het je graag haarfijn uit.

Wat is een All Time High?

Voor investeerders betekent een ATH goed nieuws. Het geeft aan dat de prijs van een cryptocurrency de hoogste prijs heeft bereikt. Een bijzonder moment want nog nooit was de prijs zo hoog. Veel cryptocurrencies komen op een gegeven moment op een exchange terecht. Ze hebben op dat moment een bepaalde prijs, bijvoorbeeld 10 euro. Op een gegeven moment stijgt de koers naar 20 euro, om vervolgens te dalen naar 15 euro. De 20 euro was in dat geval de ‘All Time High’.

wat is een all time high

Maximale prijs

In feite is de ATH de theoretische maximumprijs van een activa. Op dat moment had je het kunnen verkopen voor maximale winst. Misschien heb je dat gedaan en er een goed gevoel over. Toch kan de ATH op een bepaald moment weer doorbroken worden. Het goede nieuws is dat je om winst te boeken met een cryptocurrency echt niet altijd de complete munt in het bezit hoeft te hebben. Ook met een fractie van een crypto kun je bij een ATH financieel succes boeken.

ATH tijdens crypto bull run in 2017

Tijdens de cryptocurrency bull-run in 2017 hoorde je voortdurend de term ‘All Time High’. Niet zo vreemd, want veel cryptocurrencies bereikten op dat moment hun absolute top qua koerswaarde. In december 2017 bereikte Bitcoin bijna de 20.000 dollar. In 2020 en 2021 overschreed de populaire cryptomunt 60.000 dollar. En wie weet wat de toekomst brengt?

ATH en market cap

De term All Time High wordt niet alleen gebruikt voor de koers van een cryptomunt. Het geeft ook de waarde van de marktkapitalisatie (market cap) van een cryptocurrency of token aan. Zo is de market cap van Bitcoin inmiddels meer dan 750 miljoen dollar (650 miljoen euro) waard (cijfers uit 2021).

Wat te doen bij een ATH?

Een All Time High bereiken is natuurlijk de droom van iedere crypto investeerder. Het is een bijzonder moment wanneer een activa een koershoogtepunt bereikt, maar tegelijkertijd is voorzichtigheid gewenst. Een koersdaling kan altijd plaatsvinden na een hoogtepunt. Heb je het idee dat je voldoende winst hebt? Laat je dan (voor een deel) uitbetalen. Of blijf zitten in de cryptomunt (HODL) als je gelooft dat de ATH nog veel vaker doorbroken zal worden.

Vergelijk de beste Crypto brokers

Benieuwd waar je het beste crypto kunt kopen? Ik heb ervaring met talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kan kopen. Ik heb ze getest op basis van tarieven, aanbod, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Onderstaande drie brokers komen als beste uit de test. Met het gratis account kun je alvast bekijken welke crypto broker het beste bij je past.

Meest gekozen

4/5

9,4/10 Beoordeling

litebit
4/5

9,0/10 Beoordeling

bitcoin meester review
4/5

8,9/10 Beoordeling

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen