Wat is een All Time Low (ATL) en waarom komt het voor?

Als crypto investeerder wil je het liefst dat jouw digitale munt(en) een All Time High bereiken. Maar de praktijk, vooral op de cryptomarkt, kan weerbarstig zijn. Het komt namelijk ook wel eens voor dat een digitale munt een All Time Low (ATL) bereikt. Wat is het precies?

Wat is een All Time Low?

Soms bereikt de koers van een bepaalde cryptomunt of token een dieptepunt qua prijs. Dit houdt in dat de prijs nog nooit zo laag is geweest. Geen goed nieuws, maar soms komt het door omstandigheden voor. Er is bijvoorbeeld slecht nieuws over een cryptomunt of er is sprake van technische problemen. Of misschien is er wel sprake van beide. Hoe dan ook is er bij een dieptepunt in de koers sprake van een “All Time Low” (ATL).

wat is een all time low

Waarom komt een ATL voor?

Een ATL kan meerdere keren per jaar, maand of zelfs dag optreden. Het is geen goed teken wanneer dit gebeurt bij een token die al langere tijd op de markt is. Vaak is er dan sprake van slechts nieuws en/of afnemende interesse van investeerders. Bovendien kan een grote verkoop leiden tot hogere verkoopvolumes, waardoor de prijs van een cryptocurrency of token nog verder daalt. Het is dan maar de vraag of de activa ook weer herstelt in waarde.

Wat was de ATL van Bitcoin?

Bitcoin bestaat sinds 2009. Destijds was het nog geen cent waard, maar dat veranderde snel. Wist je dat de marktprijs van Bitcoin op 5 oktober 2009 0,00764 was? Dit werd vastgesteld door een de eerste Bitcoin exchange, New Liberty Standard. De gegevens zijn nog steeds te vinden op gearchiveerde pagina’s. Op een andere pagina staat de koers van Bitcoin in februari 2010, te weten $0.005472. Op 25 april 2010 was de  prijs 0.003 dollar, te zien op BitcoinMarket.com.

ATL voor nieuwe cryptomunten

Er zijn meer omstandigheden waarbij er een ATL kan optreden. Zo betreft het vaak ook de prijs die een crypto had toen het net actief werd op de markt. Het is moeilijk voor te stellen, maar ooit was Bitcoin nog geen cent waard.  Simpel gezegd geeft een ATL de minimale prijs aan waarvoor je een aandeel had kunnen kopen. Het voordeel van een lage prijs is vaak dat je er veel munten voor kunt kopen. Aan de andere kant is vooral aan het begin niet zeker of een nieuw project zich ook daadwerkelijk zal gaan ontwikkelen.

All Time Low als onderdeel van handelsstrategie

Een ‘All Time Low’ hoeft niet altijd een slecht teken te zijn. Het komt zelfs goed van pas bij de “laag kopen, hoog verkopen” strategie van sommige traders. Wel is het belangrijk dat je je goed verdiept in de cryptomunt en de koers analyseert. Daaruit wordt wellicht duidelijk of er sprake is van een opwaartse trend.

Vergelijk de beste Crypto brokers

Benieuwd waar je het beste crypto kunt kopen? Ik heb ervaring met talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kan kopen. Ik heb ze getest op basis van tarieven, aanbod, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Onderstaande drie brokers komen als beste uit de test. Met het gratis account kun je alvast bekijken welke crypto broker het beste bij je past.

Meest gekozen

4/5

9,4/10 Beoordeling

litebit
4/5

9,0/10 Beoordeling

bitcoin meester review
4/5

8,9/10 Beoordeling

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen