Wat is een buy wall en hoe werkt het?

Wie actief handelt in digitale valuta krijgt vroeg of laat te maken met een zogeheten buy wall. Dit is zeker een factor om rekening mee te houden. Wat is een buy wall en hoe werkt het precies?

Wat is een buy wall?

Soms ontstaat er op de markt een moment dat de grootte van de kooporders of het bedrag voor een cryptomunt hoger is dan het aantal verkooporders. In dat geval is er sprake van een buy wall. Een grote en brede buy wall is over het algemeen een goed teken. Dit betekent namelijk dat traders meer bereid zijn om te kopen dan te verkopen. Men gelooft dat de waarde van een cryptomunt of token in de nabije toekomst verder zal stijgen. Het resultaat is dat er meer gekocht dan verkocht wordt.

wat is een buy wall

Waarom is een buy wall gunstig voor crypto traders?

Een buy wall is gunstig wanneer er meer kooporders dan verkooporders zijn. Het ontstaat vaak wanneer er een aantal grote kooporders tegen dezelfde prijs in het orderboek belanden. Dit type wall kan ook het resultaat zijn van slechts een grote kooporder. Zowel rijke individuen als instellingen of een groep traders kan dus verantwoordelijk zijn voor een buy wall.

Wat is het orderboek?

Zojuist noemden wij de term ‘orderboek’. Dit is de plek waar crypto handelaren actief zijn. Kopers geven er hun aankoopprijzen weer en verkopers hun verkoopprijzen. We weten allemaal dat de prijzen in de (crypto) markt golfbewegingen doormaken. Een daling van de koersen is niet altijd te voorkomen. Het is echter een goed teken wanneer er sprake is van een buy wall omdat ze voorkomen dat de prijzen op de markt dalen. Dit komt door het feit dat er zeer veel orders tegen dezelfde prijs worden gecreëerd. En er is zeer veel geld nodig om de orders uit te laten voeren. 

Welke rol spelen ‘whales’ in het orderboek?

Rijke individuen, groepen of instellingen hebben letterlijk en figuurlijk het vermogen om grote hoeveelheden orders uit te voeren. Een of meerdere personen die in het bezit zijn een groot aantal cryptocurrencies met veel waarde staan ook wel bekend als ‘whales’. Door hun enorme vermogen zijn ze in staat om cryptocurrency prijzen (deels) te beïnvloeden. Men creëert bijvoorbeeld buy- en sell walls om de markt naar hun hand te zetten.

Wat is een sell wall en waarom is het een slecht teken voor de cryptomarkt?

Over het algemeen doet een buy wall zich voor slechts een korte periode voor. Orders worden lang niet allemaal vervuld. Dit geldt voor een zogeheten “sell wall”. Zoals je kunt raden is dit het tegenovergestelde van een buy wall. Dit geen goed teken voor crypto handelaren omdat er in dat geval sprake is van een flinke uitverkoop. Over het algemeen vullen traders de hoogste kooporder op de markt. Daarna is het de beurt aan de eerstvolgende laagste order. Dit proces gaat net zo lang door totdat een cryptomunt flink in waarde is gezakt.

Vergelijk de beste Crypto brokers

Benieuwd waar je het beste crypto kunt kopen? Ik heb ervaring met talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kan kopen. Ik heb ze getest op basis van tarieven, aanbod, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Onderstaande drie brokers komen als beste uit de test. Met het gratis account kun je alvast bekijken welke crypto broker het beste bij je past.

Meest gekozen

4/5

9,4/10 Beoordeling

litebit
4/5

9,0/10 Beoordeling

bitcoin meester review
4/5

8,9/10 Beoordeling

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen