Wat is een client en waarom is het zo nuttig?

Blockchain en software zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het heeft een geheel eigen administratie van transacties die met recht revolutionair kan worden genoemd. Steeds meer bedrijven, instellingen en organisaties maken gebruik van de blockchain om hun administratie te digitaliseren. Maar om contact te maken met de server in een peer-to-peer omgeving is een zogeheten client noodzakelijk. Wat is het precies en hoe kun je het gebruiken?

Wat doet een client?

Tegenwoordig is het mogelijk om vanaf een afstand via het wereldwijde web met andere entiteiten.  Denk bijvoorbeeld aan de interactie met en tussen nodes op de blockchain. Deze vorm van communicatie verloopt met behulp van een client. Dit onderdeel heeft verschillende belangrijke functies voor blockchain, software en crypto mining. Zo beheert het software die werking van mining apparatuur voor miners en deelt het de berekende hashes met het netwerk van blockchain.  Daarnaast draagt het bij aan het functioneren van het Ethereum netwerk, waar we zo verder op in zullen gaan.

client

Clients, wallets en GUI

Clients hebben ook invloed op de wallet waarin jij als crypto trader cryptomunten en tokens kunt opslaan, verzenden en ontvangen. Tegenwoordig worden veel digitale portemonnees invloed Graphic User Interfaces (GUI) geleverd. Dit staat bekend als een gebruiksvriendelijke techniek waardoor het beheren van cryptomunten gemakkelijker is dan ooit.

Block explorers

Wie het heeft over client, blockchain en wallets kan simpelweg niet om zogeheten block explorers heen. Het is een handig hulpmiddel om te zien welke functies en kenmerken noodzakelijk zijn voor een wallet om bepaalde cryptocurrencies en/of tokens in op te slaan. Tevens biedt een block explorer toegang tot belangrijke gegevens over de blockchain, zoals de block height, het totale transactievolume en individuele transacties. Dit alles wordt weergeven in een handig overzicht zodat iedereen het begrijpt.

Hoe kom je aan een client?

Hopelijk is inmiddels duidelijk dat een client een ander woord is voor speciale software waarmee je contact maken met andere software of services die gebruik maken van een server. Het enige wat je hoeft te doen om er gebruik van te maken is een simpele download. Clients komen overal terug in de online wereld. Gmail is er een goed voorbeeld van omdat het verbonden is met een e-mail server. Dit maakt het voor gebruikers mogelijk om e-mails te verzenden en te ontvangen.

Client en Ethereum

Ethereum is een van de meest bekende cryptocurrency platformen. Het biedt onder andere ruimte voor het bouwen van d’Apps. Door middel van een client zijn Ethereum nodes in staat om blokken op de Ethereum blockchain en op de smart contracts van het platform te lezen. In feite is een node een stukje client-software. Het verifieert alle transacties in een blok, waardoor het netwerk altijd accuraat en veilig is.

Vergelijk de beste Crypto brokers

Benieuwd waar je het beste crypto kunt kopen? Ik heb ervaring met talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kan kopen. Ik heb ze getest op basis van tarieven, aanbod, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Onderstaande drie brokers komen als beste uit de test. Met het gratis account kun je alvast bekijken welke crypto broker het beste bij je past.

Meest gekozen

4/5

9,4/10 Beoordeling

litebit
4/5

9,0/10 Beoordeling

bitcoin meester review
4/5

8,9/10 Beoordeling

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen