Wat is een close en waarom is het belangrijk voor (crypto) traders?

Wie handelt op de cryptocurrency markt komt vroeg of laat de term open/close tegen. Het is onderdeel van de handelsstrategie van crypto traders en bepaalt voor een deel hun succes. Maar wat is een close? We leggen het je graag uit, dus lees snel verder.

Wat is een close?

Een close heeft betrekking op de tijdsperiode waarin gehandeld wordt. Het werkt eigenlijk vrij simpel. Men spreekt van een ‘open’ waartegen een cryptomunt voor een bepaalde prijs en binnen een bepaalde periode handelt. Vaak is dit als de dag begint. Een cryptocurrency sluit altijd op een bepaalde tijd, meestal aan het einde van de dag. In dit geval spreek je van een ‘close’. Hoewel de termen ‘open’ en ‘close’ zowel op de cryptomarkt als op de aandelenmarkt worden gebruikt, past het beter bij de traditionele markt. De aandelenbeurs heeft namelijk een open- en sluitingstijd. Daardoor is de ‘open’ en ‘close’ eenvoudiger vast te stellen. Op de cryptomarkt is dit niet het geval omdat de handel 24/7 doorgaat.

close

Altijd en overal handelen met crypto

De gemiddelde aandelenbeurs is open van 8 tot 5, hoewel het verstandig is om het zelf te controleren. Voor de komst van het elektronische communicatienetwerk handelde men alleen tijdens reguliere markturen. Op de New York Stock Exchange was dit bijvoorbeeld van 9.30 uur tot 16.00 uur. Die tijden zijn allang voorbij, helemaal nu de cryptomarkt voet aan de grond heeft gekregen. Het is altijd en overal mogelijk om te handelen in digitale activa.

‘Close’ op crypto exchanges

De komst van de digitale handel heeft handelen na sluitingstijd mogelijk gemaakt. Een ‘close’ kan dus niet meer zo eenvoudig worden afgebakend als voorheen. Overigens zijn de volumes vaak wel lager dan bij normale handelstijden. Dat spreekt voor zich, aangezien ook beurs- en crypto handelaren moeten slapen.  Cryptocurrency exchanges zijn echter uniek in hun soort omdat ze 24/7 handel bieden. Bovendien kunnen traders een ‘open’ en ‘close’ positie innemen met behulp van bots, waardoor ze de hele dag kunnen handelen zonder iets te hoeven doen.

Zo gebruiken crypto traders een close

Zowel de ‘open’ als ‘close’ spelen een belangrijke rol bij het de handelsstrategie van beurs en cryptohandelaren.  Het verschil tussen de openingskoers en de slotkoers geeft namelijk een belangrijk inzicht in hoe een bepaald (crypto) aandeel presteert over bepaalde periodes.

Vergelijk de beste Crypto brokers

Benieuwd waar je het beste crypto kunt kopen? Ik heb ervaring met talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kan kopen. Ik heb ze getest op basis van tarieven, aanbod, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Onderstaande drie brokers komen als beste uit de test. Met het gratis account kun je alvast bekijken welke crypto broker het beste bij je past.

Meest gekozen

4/5

9,4/10 Beoordeling

litebit
4/5

9,0/10 Beoordeling

bitcoin meester review
4/5

8,9/10 Beoordeling

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen