Wat is een co-signer en waarom is het interessant voor bedrijven?

De cryptocurrency markt heeft de afgelopen jaren ontelbaar veel mensen winsten opgeleverd. Toch is het niet zonder risico’s om te handelen op deze relatief jonge markt. Zo proberen hackers regelmatig crypto wallets te hacken. Een van de manieren om dit te voorkomen is het gebruik van een cold wallet met een co-signer. Wat houdt dit precies in en waarom vergroot het de veiligheid?

Wat is een co-signer?

De term co-signer is nauw verbonden met de cryptocurrency wallet. Simpel gezegd betekent het dat een wallet meerdere handtekeningen heeft. Normaliter heeft een crypto wallet één private key die in handen is van de eigenaar van de cryptomunten. Het verschaft hem of haar toegang tot de wallet. Een hardware wallet zoals de Ledger Nano S werkt bijvoorbeeld op deze manier. Ondanks het feit dat een hardware wallet erg veilig is, zijn er toch manieren om je crypto nog beter te beschermen. Het gebruik van een co-signer is daar een goed voorbeeld van.

co-signer

Hoe werkt een co-signer?

Sommige crypto wallets vragen om meerdere private keys van verschillende mensen of organisaties. Pas na het geven van deze belangrijke info krijgt men toegang tot de opgeslagen cryptocurrencies. Iedereen die de private keys gebruikt is een co-signer. Er zijn verschillende manieren waarop het verstrekken van de handtekeningen wordt georganiseerd. Zo komt het vaak voor dat een individu of bedrijf twee van de drie private keys in het bezit moet hebben om bij de fondsen te komen. 

Waarom wordt een co-signer gebruikt?

Er zijn verschillende redenen om een co-signer te gebruiken. Ten eerste verbetert het de veiligheid van een crypto wallet aanzienlijk. Er zijn immers meerdere handtekeningen nodig om de digitale portemonnee te openen. Bovendien is een individuele gebruiker in het geval van diefstal van een of een of twee sleutels goed beschermd. Er zijn immers meer private keys nodig om de wallet te openen.

Waarom is het een interessante optie voor bedrijven?

Steeds meer bedrijven, organisaties en instellingen maken de overstap van crypto naar blockchain. Het gebruik van een co-signer biedt hen meerdere voordelen. Vaak gaat het bij cryptocurrency fondsen van een bedrijf om zeer hoge bedrijven. In dat geval vormt een wallet met slechts één private key een groot veiligheidsrisico. Maar door de private keys te eisen van meerdere personen verhoogt men de veiligheid aanzienlijk. Bij een wallet met meerdere handtekeningen is de kans op misbruik, manipulatie en/of diefstal nihil.

Vergelijk de beste Crypto brokers

Benieuwd waar je het beste crypto kunt kopen? Ik heb ervaring met talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kan kopen. Ik heb ze getest op basis van tarieven, aanbod, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Onderstaande drie brokers komen als beste uit de test. Met het gratis account kun je alvast bekijken welke crypto broker het beste bij je past.

Meest gekozen

4/5

9,4/10 Beoordeling

litebit
4/5

9,0/10 Beoordeling

bitcoin meester review
4/5

8,9/10 Beoordeling

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen