Wat is de betekenis van een dildo in een cryptografiek?

Wie eenmaal duikt in de cryptowereld raakt er aan verslingerd. Soms op een goede en soms op een slechte manier. Feit is dat er soms bijzondere termen worden gebruikt om crypto fenomenen te beschrijven. Neem nu het begrip dildo. Dat betekent op de cryptomarkt iets heel anders dan in de traditionele wereld. In dit artikel leggen graag uit hoe het zit.

Wat is een dildo in cryptoland?

Sommige cryptotermen zijn ronduit verwarrend of lachwekkend. Zo denk je bij een dildo waarschijnlijk aan iets heel anders. Crypto traders maak je er heel blij mee, mits het de juiste kleur heeft. Een dildo betreft namelijk een groene of rode kaars die aangeeft of er sprake is van een koersstijging of koersdaling. Het maakt dan ook onderdeel uit van de grafiek van een bepaalde crypto of token. Werp maar eens een blik op de koers van een cryptocurrency. Als het goed is zie je verticale lijnen in een grafiek staan. Dit zijn rode en groene kaarsen en ze staan zo fier overeind dat we ze een ‘dildo’ noemen.

dildo

Welke rol speelt een dildo bij het analyseren van crypto grafieken?

Succes op de cryptomarkt wordt deels bepaalt door strategie en analyse. Zomaar investeren in een cryptomunt pakt vaak niet goed uit. Er spelen een hoop factoren mee die leiden tot het stijgen of dalen van koersen. Crypto traders gebruiken grafieken om zowel het verleden als de toekomst van een bepaalde cryptomunt of token in beeld te brengen (voor zover dat kan). Een groene dildo is een goed teken omdat het een stijgende prijs weergeeft. Bij een rode dildo is juist het tegenovergestelde het geval.

Groene of rode candlesticks

Op het moment dat een cryptomunt een grote prijsstijging heeft zie je in de grafiek een gigantische groene candlestick. Het fenomeen lijkt nogal op het bekende seksspeeltje de dildo, vandaar de naam. Met name tijdens de bull run in 2017 liet deze candlestick zich graag zien. Destijds kreeg het fenomeen FOMO een geheel nieuwe betekenis. Investeerders zagen dat de koersen maar bleven stijgen en stapten massaal in. Maar tijdens de cryptocrash van 2018 kleurden de candlesticks vooral rood. Op dat moment verkochten juist veel crypto traders hun munten uit angst voor verlies. Dit zorgde voor een kettingreactie van paniekverkopen.

Welke invloed heeft een dildo op het handels- en investeringsgedrag?

Een groene of rode dildo speelt een belangrijke rol bij het investeringsgedrag van door de wol geverfde crypto beleggers. Men kijkt aandachtig naar de positie van de grafiek en probeert op basis daarvan te handelen. Een rode dildo betekent lang niet altijd dat je meteen moet verkopen. Dalingen komen nu eenmaal voor op de cryptomarkt. Sterker nog, soms is het verstandig om juist dan bij te kopen. Maar die keuze moet je toch echt zelf maken. Hoe dan ook is een dildo zeker een handig hulpmiddel bij het analyseren van een crypto grafiek.

Vergelijk de beste Crypto brokers

Benieuwd waar je het beste crypto kunt kopen? Ik heb ervaring met talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kan kopen. Ik heb ze getest op basis van tarieven, aanbod, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Onderstaande drie brokers komen als beste uit de test. Met het gratis account kun je alvast bekijken welke crypto broker het beste bij je past.

Meest gekozen

4/5

9,4/10 Beoordeling

litebit
4/5

9,0/10 Beoordeling

bitcoin meester review
4/5

8,9/10 Beoordeling

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen