Wat is een faucet en waarom is het zo populair?

Wist je dat Bitcoin een eigen beloningssysteem heeft? Het draagt de naam ‘faucet’ en keert uit in Satoshi’s. Hoe werkt een faucet en wat moet je er voor doen om het te ontvangen? We vertellen het je graag in dit artikel.

Wat is een faucet?

Cryptocurrencies zoals Bitcoin ontvang je natuurlijk niet zomaar. Nee, je moet er wel iets voor doen. Gelukkig hoef je er ook weer niet al te hard voor te werken. Om een zogeheten ‘facuet’ te ontvangen moet je een kleine taak of captcha doen op een website of app. Wist je dat de geschiedenis van dit beloningssysteem al best een tijdje teruggaat? De eerste faucet veroverde de markt in 2010 en hebben we te danken aan Gavin Andersen. Voor een klein beetje werk ontvingen mensen destijds 5 Bitcoin. Die tijden zijn inmiddels voorbij, maar gelukkig zijn er wel een hoop andere cryptocurrencies met een faucet. Populaire websites met faucets zijn onder andere:

  • com
  • Cointiply
  • Bitcoin Aliens
  • Moon Bitcoin
  • Bitcoinker

Verdien crypto met opdrachten

Door het spelen van spelletjes of het oplossen van een Captcha kun je cryptocurrencies verdienen. Het is echt zo simpel als het klinkt. Wel verdien je natuurlijk niet heel veel geld met een faucet. Doorgaans betreffen ze slechts een heel klein deel van een Bitcoin. De precieze beloning hangt af van de koers van Bitcoin. Toch is het soms mogelijk om ineens een willekeurige grotere beloning te ontvangen. Het ligt er dan maar net aan of je gelukt hebt.

Waarom bestaan faucets?

Faucets bestaan natuurlijk niet zomaar. Ze zijn een ideaal hulpmiddel om nieuwe investeerders kennis te laten maken met Bitcoin of andere cryptocurrencies. Zo moet je om een kleine beloning te verdienen soms een of meerdere video’s over crypto bekijken. Je verdient dus niet alleen geld, maar leert ook meteen iets mee. Met de kleine hoeveelheid cryptomunten die ze verdienen kunnen beginnende crypto investeerders oefenen met traden. Dat is uiteindelijk goed voor de crypto adoptie in het algemeen.

Hoe verdienen websites met faucets geld?

De websites die gratis crypto weggeven zijn over het algemeen heel populair. Dat is geen verrassing, want wie wil er nu geen gratis geld? Het is dan ook een goede vorm van promotie. Een faucet is een goede manier om mensen kennis te laten maken met de verschillende producten en services van een site. Aan de andere kant is de faucet markt op dit moment zeer competitief. Voor veel websites is het lastig om de kosten te dekken van de munten die worden weggeven. Het plaatsen van advertenties is lang niet altijd genoeg. Een website moet dus wel iets meer bieden dan faucets alleen om een echte publiekstrekker te worden.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen