Welke voordelen biedt een hosted wallet?

Tegenwoordig heb je de keuze uit verschillende digitale portemonnees om je cryptocurrencies in op te slaan. Ook kun je vanuit deze wallets digitale munten verzenden en ontvangen. Maar hoe kies je nu de wallet die perfect bij je past? Dat is afhankelijk van je wensen. Zo is een hosted wallet een optie als je de beveiliging van je digitale geld liever aan een andere partij overlaat. Wat houdt het precies in?

Wat is een hosted wallet?

Het is fijn om jouw cryptocurrencies op een veilige plek te kunnen bewaren. Het gebruik van een hosted wallet is wat dat betreft geen slecht idee. Dit is een digitale portemonnee waarin je jouw digitale valuta veilig kunt bewaren. Een van de handelsplatformen waar je dit kunt doen is Bitvavo. Nadat je er een account aan hebt gemaakt ontvang je gratis een hosted wallet voor elke digitale valuta die op deze exchange en broker beschikbaar is.

Welke voordelen heeft een hosted wallet?

Het gebruik van een hosted wallet biedt een aantal voordelen. Zo hoef je geen software te downloaden om cryptocurrencies te bewaren. De exchange en/of broker geeft de wallet gratis aan jou. Bovendien is het een fluitje van een cent om vanuit een hosted wallet cryptocurrencies te verzenden naar andere wallets. En ontvangen is al net zo simpel.

Bespaar tijd, stress en moeite

Je bespaart een hoop tijd, stress en moeite met een wallet die online staat. Zo heb je 24/7 toegang tot jouw digitale valuta. Wil je een of meerdere cryptocurrencies graag kopen, verkopen of inwisselen voor andere digitale valuta? Dan hoef je vaak maar op één knop te klikken. Bovendien zijn de meeste hosted wallets gebruiksvriendelijk en veilig. Je hoeft je als gebruiker geen zorgen te maken over de opslag van je cryptomunten en/of tokens.

Wat zijn de nadelen van een hosted wallet?

Maar natuurlijk brengt een hosted wallet niet alleen maar voordelen met zich mee. Het grootste nadeel is dat het verbonden is met het internet. Daardoor is het risico op een hack groter. Cybercriminelen liggen immers op de loer om jouw cryptomunten te stelen.

Welke alternatieven zijn er voor een hosted wallet?

Misschien vind je het idee van een hosted wallet niet zo fijn vanwege de kans dat een exchange en/of broker gehacked wordt. Niet zo vreemd, want dat is in het verleden wel vaker gebeurt. Bij cryptocurrencies met veel waarde raden we het gebruik van een hardware wallet aan. Dit apparaatje is niet verbonden met het internet. Daardoor hebben hackers gelukkig geen schijn van kans.

Externe wallet

Het kan ook zijn dat je een hosted wallet niet zo fijn vindt omdat een derde partij jouw cryptomunten in het beheer heeft. Dit is tegenstrijdig met een van de meest belangrijke elementen van cryptom namelijk decentralisatie. Stuit je dit ook tegen de borst? Je zou ook volledig onafhankelijk een externe wallet kunnen aanschaffen.  Focus je bij het kiezen van een wallet in elk geval op de volgende zaken:

1 – Beveiliging: Voldoende veiligheidsmaatregelen voorkomen dat jouw cryptomunten worden
2 –  Veiligheid: Veilige opslag voorkomt dat je jouw cryptomunten per ongeluk verliest
3 – Gemak: Het gemak en de eenvoud waarmee je jouw digitale valuta kan opslaan, verzenden en ontvangen

Of je nu kiest voor een hosted wallet of een ander type wallet: smaken verschillen. Bepaal welke optie het meest geschikt is voor jou en waar je je goed bij voelt.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen