Wat is een Initiële premie-aanbieding (IBO) en welke voordelen brengt het met zich mee?

Heb je wel eens van een Initial Bounty Offering (IBO) gehoord? Dit fenomeen kennen we in het Nederlands ook wel als een ‘initiële premie aanbieding’ . Voor wie graag wil helpen bij het opbouwen van een crypto project is het een interessante optie. Waarom is dit zo en wat is een IBO precies? We leggen het je graag uit in dit artikel.

Wat is een IBO?

Een IBO maakt deel uit van een ICO project. Het heeft als doel om een gebruikersbasis op te bouwen door mensen met verschillende vaardigheden deel te laten nemen aan het netwerk. Ze vervullen verschillende taken binnen het ICO project en ontvangen als beloning daarvoor cryptomunten. De uitbetaling vindt plaats als de ICO wordt uitgevoerd. Het uiteindelijke hoofddoel van de ‘Initial Bounty Offering’ is de lancering van een nieuw crypto project zo succesvol mogelijk maken.

Waarom is een IBO interessant voor crypto beleggers?

Veel crypto beleggers voelen zich aangetrokken tot een IBO omdat ze door het juiste werk te leveren een mooie beloning in de vorm van cryptotokens kunnen verdienen. Bovendien leveren ze een bijdrage aan de groei van een gemeenschap. Natuurlijk beschikken de deelnemers allemaal over andere vaardigheden en mogelijkheid. Ze kunnen onder andere worden ingedeeld in de volgende groepen:

  • Bouwers: Deze deelnemers beschikken over zeer veel potentie. Ze zijn in staat om moeilijke taken uit te voeren die essentieel zijn voor de groei en het functioneren van het systeem
  • Premiejagers: Deze crypto beleggers voltooien allerlei taken van de IBO. In de periode dat de IBO wordt uitgegeven ontvangen ze als beloning voor hun werk cryptomunten.
  • Speculanten: Deze personen ondersteunen de premiejagers bij hun missie. Dit doen ze door onder andere een deel van de beloningen te kopen. En als dank voor hun ondersteuning ontvangen ook zij weer extra cryptomunten.
  • Partners: Iedereen die samenwerkt met het project, zoals exchanges. Wie samenwerkt ontvangt bovendien de cryptomunt of token die bij de IBO hoort.

Wat gebeurt er na ontvangst?

Na het ontvangen van de beloning kun je als deelnemer aan het project op drie manieren jouw tokens gebruiken. Zo is het mogelijk om de ontvangen ‘bonus’ om te ruilen voor geld of andere cryptomunten. Een andere optie is om met de crypto tokens producten en/of diensten te kopen van het IBO project. Of hou de cryptomunt (HODL) tot er een prijsstijging plaatsvindt.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen