Wat is een microtransactie?

Wie actief is op de cryptomarkt ziet regelmatig de term ‘microtransacties’ voorbijkomen. Dit zijn kleine transacties die meestal minder dan een dollar kosten. Hoe werkt een microtransactie en waar kun je het voor gebruiken?

Wat zijn microtransacties?

Een microtransactie is een soort transactie die plaatsvindt binnen een spel of een andere softwaretoepassing. Deze transacties zijn meestal zeer klein, en kunnen zo laag zijn als 0,50 tot 2,00 euro. Deze transacties worden vaak gebruikt in online games om spelers aan te moedigen meer tijd te besteden aan het spelen van het spel, en om hen aan te moedigen virtuele items te kopen. Dit geldt bijvoorbeeld voor platforms en spellen, zoals Sandbox en Decentraland.

Waar worden microtransacties gebruikt?

Microtransacties worden vaak online gebruikt. Ze komen bijvoorbeeld voor in de gamewereld om allerlei functies of bepaalde spullen mee vrij te spelen. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuw product in een spel wilt kopen om je karakter mee aan te kleden betaal je via een microtransactie slechts een paar cent. Het is dan ook de ideale manier om game items vrij te spelen.

Waarom kiezen software ontwikkelaars voor microtransacties?

De crypto- en gamewereld zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Steeds vaker wordt er met crypto betaald voor een game of bepaalde items van een spel. Dit zijn vaak microtransacties. Sommige gamers beweren dat microtransacties noodzakelijk zijn omdat de ontwikkelaars geld willen verdienen aan hun spellen. Dit is echter niet altijd het geval. Ontwikkelaars bieden soms gratis games aan om mensen geïnteresseerd te krijgen in hun andere games. Sommige bedrijven gebruiken microtransacties als een manier om mensen hun andere spellen te laten uitproberen.

Nieuw business model

In het verleden hebben probeerden veel software ontwikkelaars extra kosten aan te rekenen voor extra functies. De meeste mensen vonden dit echter vervelend en betaalden liever een paar dollar voor het spel dan te betalen voor functies die ze niet eens wilden. Als gevolg hiervan hebben de meeste ontwikkelaars hun business model veranderd door micro transacties toe te voegen.

Kosten dekken

Sommige mensen zeggen dat microtransacties niet nodig zijn, en dat games gratis moeten zijn. Deze mensen realiseren zich echter niet dat spellen die gratis zijn, zoals FarmVille, slechts een paar honderd dollar per maand opbrengen. Als het spel niet genoeg geld opbrengt om de ontwikkelingskosten te dekken, dan zal het waarschijnlijk geen lang leven beschoren zijn. Bovendien is een kleine of snelle betaling met Bitcoin zo gedaan

Wat is het verschil tussen microtransacties en digitale valuta?

Veel mensen verwarren de “microtransacties” met digitale valuta. Er zijn echter een paar belangrijke verschillen tussen deze twee termen. Ten eerste worden microtransacties meestal gebruikt in games, terwijl digitale valuta wordt gebruikt in andere toepassingen. Ten tweede worden microtransacties in games gebruikt om spelers te belonen voor hun voortdurende deelname aan het spel, terwijl digitale valuta worden gebruikt om goederen en diensten buiten het spel om te kopen.

Waar wordt virtueel geld voor gebruikt?

Virtuele valuta wordt meestal in andere toepassingen gebruikt. Sommige websites verkopen digitale goederen voor echt geld. Deze digitale goederen omvatten muziek, films en videospelletjes. In sommige gevallen bieden de websites een percentage van de verkoopprijs als commissie voor de verkoop van het goed. In andere gevallen vragen de websites een vast bedrag voor elke verkoop.

Welk voordeel bieden microtransacties?

Het grootste voordeel van microtransacties is dat ze ontwikkelaars in staat stellen meer geld te verdienen zonder de prijs van de spellen te hoeven veranderen. Dit betekent dat gamers niet veel meer hoeven te betalen voor een spel, maar toch de functies krijgen die ze willen

Conclusie: waarom zijn microtransacties onmisbaar?

Kortom: microtransacties zijn een manier voor spelontwikkelaars om geld te verdienen aan hun spellen. Ze worden ook in andere toepassingen gebruikt om geld te verdienen aan andere producten. Het belangrijkste verschil tussen microtransacties en virtuele valuta is dat microtransacties worden gebruikt in online games, terwijl virtuele valuta over het algemeen buiten het spel worden gebruikt.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen