Wat is een miner reward?

Mining vormt een van de bouwstenen van het blockchain netwerk. Sterker nog: zonder dit proces kan crypto niet bestaan. Voor hun harde werk ontvangen miners dan ook een mooie beloning, de zogeheten miner reward. Wat betekent het precies en hoe werkt het?

Wat is mining?

Mining is het proces van het vinden en lokaliseren van nieuwe cryptocurrencies. Dit wordt gedaan door wiskundige problemen op te lossen met behulp van gespecialiseerde computers, die miners worden genoemd. De miners gebruiken gespecialiseerde software om deze problemen op te lossen en zij ontvangen beloningen in de vorm van nieuwe cryptocurrencies in ruil voor hun inspanningen.

Wat is een mining reward?

Een minder reward is een beloning die wordt gegeven aan mensen die op de een of andere manier hebben bijgedragen aan het netwerk achter cryptocurrencies. Meestal ontvangt de miner een aantal cryptocurrencies. Het idee achter de miner reward is dat het netwerk zal blijven draaien met of zonder de hulp van miners, maar als ze bijdragen aan het netwerk volgt er een beloning. Dit is een vrij eenvoudig concept dat de meeste mensen kunnen begrijpen.

Mining in de praktijk

Laten we eens  een praktijkvoorbeeld gebruiken. Stel je voor dat je een miner bent en een computer bezit computer om Bitcoin te minen. Jouw zoekt voortdurend naar nieuwe blokken en weet ze uiteindelijk te vinden. Wanneer je een blok vindt, stuur je het naar het netwerk. Vervolgens volgt er een beloning Bitcoins. Hoeveel je ontvangt is gebaseerd op het aantal blokken dat je gevonden hebt.

Een beloning is wel op zijn plaats

Het netwerk is altijd op zoek naar miners om het te helpen draaien. Het vormt de basis van alles. Zonder miners zou het netwerk niet goed functioneren, dus een beloning is wel op zijn plaats. Het is een win-win situatie voor iedereen die erbij betrokken is.

Waarom is minen zo lucratief?

Laten we nu eens kijken naar het grote geheel. Er zijn honderdduizenden miners over de hele wereld die elke dag bijdragen aan het netwerk. Elke dag voegt het netwerk nieuwe cryptomunten toe aan het systeem en maakt het meer munten beschikbaar. Naarmate het aantal munten toeneemt, stijgt ook de waarde van de munten. En wanneer dit gebeurt, stijgen ook de beloningen die miners ontvangen.

Minen is niet gemakkelijk

Het minen van cryptocurrencies is een zeer concurrerende markt. Zeer veel mensen hebben geprobeerd om in deze industrie te stappen, maar slechts een paar zijn daadwerkelijk succesvol. De reden hiervoor is dat het veel moeite, tijd en geld kost om nieuwe cryptocurrencies te minen. Het is ook een zeer dure business om in te stappen vanwege de hoge kosten van de apparatuur die nodig is om te minen.  De beloningen voor het succesvol delven van nieuwe cryptocurrencies zijn echter enorm en dit maakt het de moeite waard om het te proberen.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen