Wat is een mining contract?

Wie zich bezig houdt met minen krijgt vroeg of laat te maken met het zogeheten ‘mining contract’. Wat houdt dit precies in en hoe werkt het? In dit artikel leggen we het je graag uit.

Wat is mining?

Eerst even iets over het fenomeen mining zelf. Het is immers belangrijk om te weten hoe het werkt. Mining is het proces van het vinden van een oplossing voor een cryptografische puzzel. Als de puzzel wordt opgelost ontvangt de miner een beloning. De beloning wordt verdeeld onder alle miners die aan hetzelfde blok werken. Hoewel er sprake is van een verdeling, is het bedrag afhankelijk van hoeveel werk elke miner in de puzzel heeft gestoken.

Verdeling

De miner reward wordt in tweeën gedeeld wanneer het blok aan de keten wordt toegevoegd. Dan wordt het volgende blok in tweeën gedeeld, enzovoort. Dit gaat door tot er geen blokken meer zijn om aan de keten toe te voegen. Op dat moment is de blokketen compleet en wordt de valuta volledig verdeeld.

Moeilijkheidsgraad

Vanwege de manier waarop de beloningen worden verdeeld, zal de munt alleen maar meer waard worden na verloop van tijd. Dit betekent dat de moeilijkheidsgraad periodiek moet worden aangepast. Als de moeilijkheidsgraad te hoog is, zullen er minder munten worden gemijnd. Als de moeilijkheidsgraad te laag is, zullen er meer munten worden gemijnd. De ontwikkelaars van de specifieke munt hebben de mogelijkheid om de moeilijkheidsgraad op elk moment aan te passen. Dit maakt het mogelijk om de waarde van de munt op elk gewenst moment te verhogen of te verlagen.

Wat is een mining contract?

Een mining contract is een overeenkomst tussen twee partijen, waarin staat dat één partij (de miner) een bepaalde taak zal uitvoeren in ruil voor het ontvangen van een beloning. Wanneer je bijvoorbeeld Bitcoin mined ontvang je daarvoor een beloning. Hetzelfde geldt voor andere digitale munten, zoals Litecoin en Bitcoin Cash.

Hoe werkt een mining contract?

Om cryptovaluta te minen heb je een computer nodig. Er zijn verschillende manieren om te mijnen, maar de meest populaire is het gebruik van een GPU. Dit is een grafische kaart die gebruikt kan worden om cryptovaluta te minen. Je kunt ook de CPU van je computer gebruiken om te minen maar dit duurt veel langer en kost zeer veel energie.

Specifieke hoeveelheid crypto

Wanneer je je aanmeldt voor een mining contract, krijg je een specifieke hoeveelheid cryptocurrency om te minen. Je gebruikt vervolgens je computer om deze cryptocurrency te minen. Wanneer je het juiste blok vindt, krijg je daarvoor betaald. Hoeveel je ontvangt hangt af van de moeilijkheidsgraad van de cryptocurrency.

Waarom is het wel/geen goed idee om te minen?

Met minen  kunnen mensen geld verdienen zonder veel tijd of moeite te hoeven besteden. Ze sluiten dan ook maar al te graag een mining contract af. Wees je wel bewust van de nadelen van mining. Zo zijn er helaas ook veel oplichters actief. Het is belangrijk om de voorwaarden te lezen voordat je een contract tekent. En doe altijd onderzoek naar het bedrijf dat het contract aanbiedt. Je moet er echt zeker van zijn dat het bedrijf legitiem is.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen