Wat is een mining rig en waarom heb je het nodig?

Minen is een van de meest bekende termen uit de cryptowereld. Maar misschien klinkt de term ‘mining rig’ je iets minder bekend in de oren. In dit artikel bespreken we wat een mining rig precies is en waarom je er een zou willen hebben.

Wat is een mining rig?

Een mining rig is een computer die specifiek is ontworpen om te worden gebruikt voor het minen van cryptovaluta zoals Bitcoin of Litecoin. Deze rigs zijn meestal zeer krachtige computers, en speciaal ontworpen om digitale valuta te minen. Om een valuta te delven heb je een krachtige computer nodig met veel Random Access Memory (RAM) en een high-end grafische kaart. Daarnaast heb je ruimte nodig om je bestanden en gegevens op te slaan en een stroomvoorziening die een grote hoeveelheid elektriciteit kan leveren.

Waarom is het bouwen van een mining rig een goed idee?

Waarom zou iemand zijn eigen mijnbouwinstallatie willen bouwen? Het antwoord daarop is eenvoudig. Als je een krachtigere computer kunt bouwen dan je buurman, dan zul je meer cryptocurrencies kunnen minen dan hij. Dit betekent automatisch dat je meer geld gaat verdienen.

Hoe bouw je een mining rig?

Er zijn twee manieren om een mijnbouwinstallatie te bouwen. De eerste is het kopen van een kant-en-klare installatie en de tweede is het bouwen van je eigen installatie. De eerste optie is het meest simpel en het minst duur. Het nadeel is echter dat het veel langer duurt om de installatie op te zetten. De tweede optie is de meest tijdrovende, maar ook het meest lonend. Daarentegen betaal je er welmeer geld voor.

Waar moet je aan denken bij het bouwen van een mining rig?

Bij het bouwen van je eigen ming rig zijn er veel dingen die je moet overwegen voordat je begint. Allereerst moet je beslissen wat voor soort installatie je wilt bouwen. Er zijn drie hoofdtypen rigs. Een persoonlijke mining rig, een home server mining rig en een cloud mining rig. Elk type heeft zijn voor- en nadelen. Wij zetten ze even voor jou op een rijtje.

Persoonlijke mining rig

Dit is het meest populaire type mining rig. Het is echter ook het meest lastig om op te zetten. Het voordeel van dit type rig is dat het niet veel ruimte inneemt. Dit maakt het ideaal voor mensen die in een klein appartement wonen of die weinig ruimte hebben. Het nadeel van dit type rig is wel dat je alle onderdelen apart moet kopen en dat je het zelf in elkaar moet zetten. Dit kan een zeer tijdrovend proces zijn.

Home Server mining rig

Dit is vergelijkbaar met een persoonlijke mining rig, behalve dat deze is ingebouwd in een server. Dit betekent dat hij niet draagbaar is en dat hij veel ruimte inneemt. Hij kost ook veel meer dan een persoonlijke rig. Het voordeel van dit type mining rig is dat het zeer eenvoudig te installeren is en in een paar minuten in elkaar gezet kan worden. En dat is ook wat waard!

Cloud Mining rig

Dit type rig is het meest simpel om op te zetten. Het enige wat je hoeft te doen is je wallet adres uploaden naar de website van het bedrijf en zij regelen de rest. Het nadeel van dit type is dat het jou niet toestaat om uw eigen munten te minen. Je hebt dus minder de touwtjes in eigen handen, en niet iedereen vindt dat even fijn.

Hoe vind je de beste aanbieder van een mining rig?

Er zijn veel verschillende bedrijven die mining rigs aanbieden. Je kunt ze online vinden. De beste manier om ze te vinden is door te zoeken op Google met de term “mining rigs”. Als je eenmaal een paar bedrijven hebt gevonden waar je naar wilt kijken, vergelijk ze dan met elkaar door te kijken naar hun prijzen en specificaties.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen