Wat is een minnow?

Naar schatting telt de wereld inmiddels 300 miljoen crypto gebruikers. Dit is ontzettend veel, maar toch is dit maar 3.9 procent van de gehele wereldbevolking. Dagelijks komen er nieuwe crypto investeerders bij. Een goed teken wat betreft adoptie, maar we zijn er nog lang niet. Nieuwe crypto investeerders die vrij weinig munten bezitten dragen een speciale naam. Wat is een minnow? Lees snel verder voor het antwoord!

Wat is een minnow?

Veel mensen die nieuw zijn op de cryptomarkt beginnen voorzichtig. Ze investeren een klein bedrag en wachten af wat er gebeurt. Bovendien proberen te leren van bepaalde fouten. Het is dus zeker niet verkeerd om klein te beginnen. Deze groep investeerders valt onder de term ‘minnow’.

Gemeenschap van minnows

Cryptocurrency is een nieuw concept en er zijn veel dingen die men moet leren voordat ze het kunnen begrijpen. De beste manier om te beginnen met het leren over crypto’s is om betrokken te raken bij een gemeenschap. Er zijn veel gemeenschappen op het internet waar je lid van kunt worden om je te helpen leren over crypto’s. Misschien kom je in deze communities wel andere ‘minnows’ tegen. Probeer elkaar zoveel mogelijk te helpen en leer samen de meest belangrijke basisbegrippen uit de cryptowereld, zoals:

Hoe begin je als minnow met handelen?

Wanneer je eenmaal de basis hebt geleerd, kun je als “minnow” beginnen te handelen in crypto’s. Dit is mogelijk op verschillende crypto exchanges. Deze plekken functioneren als handelsplaatsen waar jedigitale munten kunt kopen, verkopen of verhandelen.  Bekende crypto exchanges zijn bijvoorbeeld Binance, Coinbase en Kraken. In Nederland zijn Bitvavo en BitcoinMeester erg populair. De meeste beurzen bieden een grote verscheidenheid aan crypto’s, zodat iedereen iets kan vinden dat hem of haar bevalt.

Begin met een klein bedrag en eindig groots

“Minnows” beginnen vaak met een klein bedrag en dat is zoals eerder gesteld erg verstandig. Je wilt namelijk niet al jouw geld in één keer verliezen. Begin klein en bouw jouw account in de loop van de tijd op. Handel je op een exchange? Stel dan een limietorder in om jouw munten tegen een bepaalde prijs te verkopen. Daardoor kun je verkopen zonder je zorgen te hoeven maken over de marktprijs.

Hou rekening met de volatiliteit van de cryptomarkt

Besef dat de prijzen van crypto’s zeer snel kunnen fluctueren. Sommige minnows valt dit rauw op hun dak. Vind je het lastig om met de volatiliteit om te gaan? Dan is het wellicht idee om een dienst te gebruiken die automatisch handelt in cryptocurrencies. Denk bijvoorbeeld aan een trading robot. Deze diensten kunnen jou helpen je digitale wallet te beheren en doen hun uiterste best om jou winst te bezorgen.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen