Wat is een Mnemonic phrase en waarom is het ideaal voor crypto beleggers?

De cryptowereld staat bol van de complexe termen en uitdrukkingen. Denk je net alles te weten, komt er weer wat nieuws voorbij. Wat te denken van de ‘mnemonic phrase’? Gelukkig zijn wij er om je haarfijn uit te leggen wat het betekent. Lees snel verder verder om uit te vinden wat een mnemonic phrase is.

Wat is een mnemonic phrase?

Een mnemonic phrase is een woord of woorden die worden gebruikt om iets te onthouden. Denk bijvoorbeeld aan een bepaald feit of een concept. Ook op de cryptomarkt komt dit trucje goed van pas. Je moet immers veel wachtwoorden onthouden om toegang te blijven houden tot je wallets en accounts.

Een korte geschiedenis van de mnemonic phrase

De mnemonische methode werd oorspronkelijk ontwikkeld door Hermann Ebbinghaus in de 19e eeuw. Hij verdiepte zich in de wondere wereld van het geheugen en ontdekte dat het mogelijk was lijsten van woorden te onthouden door ze als een soort code te gebruiken. Door ze vervolgens terug te coderen in hun oorspronkelijke vorm kon je de woorden veel beter onthouden.

Hoe werkt de mnemonische methode?

Bij het leren van een lijst woorden moet je eerst proberen elk woord te associëren met een plaatje. Dit kan door een woord te associëren met een voorwerp dat je kunt zien of door het te associëren met een geluid dat je kunt horen. Zodra je het woord met een beeld of geluid hebt geassocieerd, kun je het gebruiken sleutel om de andere woorden opde lijst te onthouden.

Mnemonic phrase in de praktijk

Laten we een praktijkvoorbeeld gebruiken met ‘auto’. Wanneer je dit woord probeert te leren, kun je het associëren met een bepaald beeld of geluid. Zodra je dit hebt gedaan, kun je deze deze associaties gebruiken om u te helpen de andere woorden in uw geheugensteun te onthouden.

Hoeveel woorden heeft een een mnemonische zin?

Er is geen vast aantal woorden in een mnemonische zin, zolang het je maar helpt om de lijst met woorden te onthouden. Meestal wordt echter aangeraden ongeveer 10 woorden te gebruiken, hoewel sommige mensen succes hebben geboekt met slechts 5 of 6 woorden.

Visualiseer een woord

Sommige mensen geloven dat de geheugensteuntjesmethode beter werkt als je een verhaaltje verzint bij elk woord op je lijst. Dit betekent dat je een verhaal verzint over het beeld of geluid dat bij elk woord hoort. Stel je voor dat je “boot” wilt onthouden. Probeer een bootje op de oceaan voor je te zien of een boot die wordt voortgetrokken door een sleepboot. Of misschien wil je graag het woordje “kat” onthouden. Stel je dan een kat voor die op een bank zit. Dit wordt een “geheugenpaleis” genoemd en werd gebruikt in de oudheid toen er nog geen schrift was. In die tijd moesten de mensen zich dingen herinneren aan de hand van beelden of geluiden.

Mnemonic phrase en crypto: onlosmakelijk aan elkaar verbonden

De mnemonic phrase en crypto zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij het creëren van een wallet ontvang je van de aanbieder, zoals een exchange, meestal een geheugensteuntje in de vorm van een aantal woorden. Deze woorden staan in een bepaalde volgorde. Op het moment dat je de toegang tot jouw wallet kwijt bent moet je de woorden invullen. Dit geeft jou een tweede kans om bij je fondsen te komen. Zodoende is het zeer belangrijk dat je de mnemonic phrase op een briefje schrijft en dit bewaard op een veilige plek, bij voorkeur zonder een verbinding met het internet.

Ideaal om te gebruiken

Het is bewezen dat de geheugensteun methode zeer effectief is voor het onthouden van lijsten met woorden. En het komt dus zeer goed van pas bij crypto. Een mnemonische zin is ideaal om te gebruiken en gemakkelijk aan te passen zodat je elk type informatie kunt onthouden.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen