Welke voordelen biedt een mobile wallet?

De term “mobile wallet” klopt qua betekenis niet helemaal. Het is namelijk niet echt een portemonnee, maar een software toepassing waarmee je veilig geld kunt versturen en ontvangen via het internet. Het staat ook bekend als een e-wallet. Een mobile wallet wordt veel gebruikt in de crypto industrie. In dit artikel vertellen we je er graag alles over.

Wat is een mobile wallet?

De beste manier om een mobile wallet te beschrijven is door het te vergelijken met een banksysteem. Misschien heb je van jouw bank een speciale app op je telefoon waarmee je geld kunt storten, opnemen en overschrijven van jouw rekening. Dit kun je allemaal doen met één druk op de knop. Een mobile wallet werkt vanuit hetzelfde idee. Het enige verschil is dat je in plaats van de app van je bank, de app van de wallet gebruikt, waarin zich digitale valuta bevindt.

Waarom is een mobile wallet zo populair?

Er zijn verschillende redenen waarom een mobile wallet erg populair is. Ten eerste werkt het natuurlijk heel simpel. Je betaalt met één klik voor jouw producten en/of diensten. Je hoeft geen bankkaart of creditcard meer mee te nemen om betalingen meer te doen. Laat staan dat je jouw pincode moet onthouden. In plaats daarvan log je in op de mobile wallet, die automatisch jouw gegevens onthoudt. Vervolgens klik je bij een aankoop op ‘betalen’ en bespaar je een zee van tijd. 

Overzicht van je financiën

Een andere reden waarom mensen een mobile wallet willen gebruiken, is dat ze hun financiën graag beter willen bijhouden. Wil jij dit ook? Dan is een dergelijke portemonnee zeker de moeite van het proberen waard. Je kunt meteen zien hoeveel crypto je bezit en welke transacties er zijn gedaan. Je beheert dus via je smartphone jouw cryptomunten. Dit beheer heb je geheel in eigen handen. Er is geen bank of andere financiële instelling meer nodig om jouw digitale geld op te slaan. Overigens worden jouw cryptocurrencies niet op de smartphone opgeslagen, maar op de blockchain. Dit maakt een mobile wallet uiterst veilig en betrouwbaar.

Hoe krijg je toegang tot de mobile wallet?

Jij bent de enige die toegang heeft tot de mobile wallet. Op het moment dat je deze digitale portemonnee aanmaakt ontvang je een code die ook wel de ‘private key’ wordt genoemd. Dit een reeks van getallen en letters die niet zomaar te onthouden is. Deze combinatie kennen we als de ‘seed phrase’. Om het voor jou iets gemakkelijker te maken wordt de reeks omgezet in een aantal woorden. Meestal zijn dit 12 of 24 woorden, afhankelijk van de wallet die je gebruikt.

Verklein het risico op diefstal met een mobile wallet

Door een mobile wallet te gebruiken verklein je het risico op diefstal of fraude. Veel mensen dragen hun bankpas bij zich. Dit kan gevaarlijk zijn als iemand jouw portemonnee of bankpas steelt. Met een mobile wallet zijn je zorgen om diefstal voorgoed verleden tijd. Je maakt immers gebruik van een app en bent in het bezit van een private key waar niemand anders toegang tot heeft. Kortom, er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een mobile wallet. Je bespaart er veel tijd mee, bent op de hoogte van jouw financiën en voorkomt dat je het slachtoffer wordt van diefstal

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen