Wat zijn redenen om een no-coiner te zijn?
In het recente verleden is er veel gesproken over hoe cryptovaluta de manier waarop we zaken doen gaat veranderen. En in wezen doet het dat al, aangezien steeds meer bedrijven en instanties blockchain gebruiken bij opslaan van data. Hoewel er sprake is van steeds meer adoptie, zijn er nog veel mensen die geen crypto gebruiken. Voor deze groep bestaat inmiddels ook een naam: no-coiners. Hoe zit?
Wat is een no-coiner?
De term ‘no coiner’ werd een aantal jaren geleden bedacht. De betekenis van de naam is vrij eenvoudig te raden: het is iemand die geen cryptocoins bezit. Een no-coiner is niet populair in de cryptowereld omdat hij of zij soms nogal fel uit de hoek kan komen. Dit persoon is er vaak heilig van overtuigd dat cryptocurrencies geen nut hebben en dat alleen criminelen er gebruik van maken.
Anders dan crypto enthousiastelingen
Tegenover no-coiners staan crypto enthousiastelingen. Deze groep denkt dat het een enorme verandering zal zijn voor iedereen die erbij betrokken is. De grote banken zullen verdwijnen omdat ze niet in staat zullen zijn om te concurreren met de nieuwe technologie. De overheid zal niet meer in staat zijn om de geldhoeveelheid te controleren omdat ze geen geld meer kunnen drukken. Iedereen zal in staat zijn om deel te nemen aan de economie en geld te verdienen zonder voor iemand anders te moeten werken.
Uit welke landen komen de meeste crypto investeerders?
Natuurlijk is het bovenstaande beeld op dit moment nog lang geen realiteit. En misschien zal het ook wel nooit gebeuren. Maar het enthousiasme over crypto neemt toe. Ga maar na: inmiddels zijn er meer dan 300 miljoen crypto investeerders van over de hele wereld. Dit is de top vijf van landen met de meeste crypto beleggers:
- India: 100 miljoen
- Verenigde Staten: 27 miljoen
- Nigeria: 13 miljoen
- Vietnam: 5.9 miljoen
- Verenigd Koninkrijk: 3.3 miljoen
Crypto adoptie en no-coiners
De vraag is wel: als crypto zo populair is, waarom zijn er dan nog zoveel no-coiners? Waar blijft de échte wereldwijde adoptie? Cijfers tonen namelijk ook aan dat ‘slechts’ 3.9 procent van de wereldbevolking een of meerdere cryptomunten bezit.
Een van de redenen is dat veel mensen bang zijn dat ze hun geld niet meer terugkrijgen als ze het verliezen. De cryptomarkt is erg volatiel en kent daarom sterke koersstijgingen en koersdalingen. Iemand met weinig ervaring kan bij een crypto dip in paniek raken en verkopen bij verlies. De kans dat je het geld dan ooit nog terugverdiend is inderdaad klein. Het is dan ook belangrijk om bij een koersdaling kalm en rationeel te blijven en niet te verkopen bij verlies.
Is crypto wel veilig genoeg?
Een andere reden voor de grote groep no-coiners is de angst dat crypto niet veilig genoeg is. In het (recente) verleden zijn diverse grote crypto exchanges gehackt, waaronder Mt. Gox in 2014. In de afgelopen tien jaar zijn de veiligheidsmaatregelen van exchanges en crypto exchanges echter verscherpt. Zo kunnen klanten van exchanges hun wallets extra beveiligen met twee-factor-authenticatie (2FA) en hun digitale geld bewaren in een wallet die niet verbonden is met het internet. Dit zijn zogeheten hard wallets en houden hackers buiten de deur. Crypto is niet honderd procent veilig, maar er zijn genoeg manieren om jouw digitale geld te beveiligen.
Michel van Ros
Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.