Wat is een Security Token?

De cryptocurrency markt maakt een ongelooflijke groei door. En samen met die groei komen nieuwe mogelijkheden voor investeerders. Neem nu Security tokens. Dit zijn een van de spannendste nieuwe beleggingsmogelijkheden in de cryptowereld. Wil je graag weten wat voor tokens dit zijn? Lees dan snel dit artikel!

Wat zijn security tokens?

In de financiële wereld worden effecten traditioneel gedefinieerd als investeringen die de schuld of het eigen vermogen van een of ander bedrijf vertegenwoordigen. Security tokens werken op dezelfde manier, maar dan op de blockchain. Met andere woorden: security tokens zijn digitale activa die gedekt worden door echte-wereld activa. Dat kan van alles zijn, van grondstoffen tot onroerend goed of zelfs fiat valuta.

Wat is het verschil tussen security tokens en digitale activa?

Het grote verschil tussen security tokens en digitale activa is dat security tokens eigendom van een bedrijf of goed vertegenwoordigen. Daardoor krijgen ze een reële waarde die op beurzen verhandeld kan worden. En omdat ze op de blockchain gebouwd zijn, bieden security tokens verschillende voordelen boven traditionele effecten. We bespreken ze uiteraard in dit artikel.

Hoe werken security tokens?

Security tokens zijn gebouwd op blockchain platforms zoals Ethereum. Daardoor zijn ze veel veiliger en transparanter dan traditionele effecten. Investeren in security tokens betekent dat je een stukje koopt van het onderliggende goed dat de token vertegenwoordigt. Als je bijvoorbeeld een security token koopt die het aandeel van een bedrijf vertegenwoordigt, heb je recht op een deel van de winst van dat bedrijf.

Wat zijn effectentokens?

Effectentokens kunnen ook onroerend goed, grondstoffen, en andere activa vertegenwoordigen. Dit opent een hele wereld van nieuwe investeringsmogelijkheden voor investeerders.

Wat is een STO?

Als een bedrijf security tokens lanceert, maken ze een whitelist van crypto-adressen waarin de investeerders mogen investeren. Investeerders moeten eerst Know Your Customer (KYC) en anti-witwas (AML) protocollen ondergaan. Als de whitelist er eenmaal is, kan het bedrijf zijn security token offering (STO) lanceren. Deze procedure lijkt op een initial coin offering (ICO) maar verschilt op sommige punten. Bij een STO ontvangen investeerders tokens die door activa in de echte wereld worden gedekt. Security tokens worden interessanter voor investeerders door hun verhoogde waarde.

Wat is het verschil tussen STO’s en ICO’s?

STO’s hebben de neiging beter gereguleerd te zijn dan ICO’s. Dit komt omdat STO’s onder de effectenwetgeving vallen, wat betekent dat bedrijven bepaalde informatie aan potentiële investeerders moeten bekendmaken, zoals hun financiële geschiedenis en de risico’s die het investeren in de token met zich meebrengt. Deze strengere regelgeving maakt STO’s tot een veel veiliger investering dan ICO’s, die vaak geassocieerd worden met fraude en oplichting.

Wat zijn de voordelen van security tokens?

Security tokens brengen verschillende voordelen met zich mee, zoals:

  • Ze hebben echte waarde omdat er traditionele activa achter staan.
  • Ze zijn veiliger en transparanter dan traditionele effecten, dankzij de blockchain technologie waarop ze gebouwd zijn.
  • Ze bieden veel nieuwe investeringsmogelijkheden, zoals investeren in grondstoffen of onroerend goed.
  • STO’s zijn beter gereguleerd dan ICO’s, waardoor ze een veiliger investering zijn en minder risico’s hebben dan andere investeringen in de blockchain, zoals NFT’s en crypto’s.

Waarom zijn security tokens een echte trend op de cryptomarkt?

Security tokens zijn een nieuwe trend in de wereld van crypto en bieden verschillende voordelen boven traditionele effecten. Dat is je hopelijk wel duidelijk geworden na het lezen van dit artikel. Als je in deze opwindende nieuwe industrie wilt stappen, doe dan zeker je onderzoek en begrijp de risico’s die ermee verbonden zijn.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen