Wat is een token swap en hoe werkt het?

Token swapping is een van de belangrijkste technologieën als het om crypto gaat. Sterker nog: het speelt een grote rol bij de enorme groei van deze markt. Maar wat is een token swap precies en hoe gaat het in zijn werk? Lees snel verder voor het antwoord!

Een blik op de indrukwekkende groei van de cryptomarkt

Innovatie is essentieel voor de enorme groei van de cryptocurrency markt. Op 6 april 2021 waren Bitcoin en andere cryptomunten met elkaar maar liefst 2000 miljard dollar waard, vergelijkbaar met de beurswaarde van Apple. Dat is inmiddels een tijdje geleden, maar het zegt wel veel over de potentie van crypto. Meerdere belangrijke veranderingen zijn voortgebracht door een cryptocurrency die de productiviteit, winstgevendheid en eenvoud wist te verbeteren. Token swapping is daar een heel goed voorbeeld van. Het werd werd gecreëerd om de tijd en kosten van het swappen van de ene cryptocurrency activa naar de andere te verminderen. In dit artikel vertellen we je er grag alles over.

Wat is token swapping?

Token swapping verwijst naar het proces van het omzetten van digitale tokens van de ene blockchain naar de andere. Het vindt bijvoorbeeld plaats wanneer een startup alleen geld ophaalt met behulp van blockchain en daarna zijn tokens migreert naar een andere, private blockchain. Dit gebeurt na de lancering van het primaire netwerk van het project. Er zijn ook andere redenen waarom blockchain initiatieven mogelijk naar verschillende blockchain-netwerken verhuizen. Zo maken sommige teams achter crypto tokens het voor investeerders en gebruikers mogelijk om het native token van het project in te wisselen voor een valuta die compatibel is met de nieuwe netwerken.

Wat maakt token swapping zo interessant?

Dankzij token swapping is het mogelijk om de ene cryptocurrency voor de andere om te ruilen zonder dat een fiat valuta conversie nodig is. Op dit moment zijn er voor crypto enthousiastelingen verschillende crypto-swappingdiensten op de markt. Daarmee kan ook jij cryptocurrencies heel eenvoudig kopen en verkopen voor andere fiat of digitale valuta.

Wat zijn de redenen om een token swap te gebruiken?

Beperkte liquiditeit en minder handelsparen op sommige exchanges stimuleren consumenten echter om rechtstreeks te ruilen tussen twee verschillende crypto-activa. Soms kan het verhandelen van minder gerenommeerde altcoins minder lonend zijn omdat ze niet volledig kunnen functioneren vanwege hun beperkte toegankelijkheid op exchanges. Er simpelweg te weinig liquiditeit. Gelukkig is er in dat geval een oplossing in de vorm van de token swap.

Hoe werkt een token swap?

Tokens en blockchains hebben bedrijven de mogelijkheid gegeven om een investering of handelssamenwerking via een token, waardoor bedrijven veel meer opties en autoriteit hebben dan de traditionele distributiemethoden voor aandelen. Tijdens een token swap wordt een vooraf bepaalde wisselkoers gebruikt om de ene cryptocurrency om te ruilen voor de andere. Een token swap betekent dat beleggers hun oude valuta’s moeten inwisselen voor nieuwe voordat hun waarde daalt. De reden daarvoor is dat het tegenstelling tot het verhandelen van cryptomunten gaat om het inwisselen van de ene cryptocurrency voor de andere.

Welke exchanges bieden token swaps aan?

Iedereen die van plan is zijn tokens in de toekomst te ruilen, moet  weten hoe een token swap werkt. Hopelijk is dat inmiddels al een beetje duidelijk. Door voldoende kennis vergroot je de kans op een succesvolle trade. We willen ook eerlijk zijn: soms kan het traden van tokens met een andere activa moeilijk zijn omdat het meerdere stappen met zich meebrengt. Bovendien kan de totale winst dalen als gevolg van de onvoorspelbaarheid van de cryptocurrency markt.  Om dit probleem te ondervangen, wordt een token-swap gebruikt. Gebruikers kunnen hun tokens eenvoudig en snel wisselen met behulp van de token-swapfunctionaliteit van de platforms op cryptocurrency exchanges. Bekende crypto exchanges die je daar voor kunt gebruiken zijn Uniswap en MetaMask.

Waarom een token swap traden eenvoudiger maakt dan ooit

Token swaps maken het leven van de gemiddelde crypto trader zoveel eenvoudiger. hoeft alleen maar de site te bezoeken, de optie token swap te kiezen en het bedrag in te voeren dat je bereid bent te ruilen voor de token die jouw voorkeur heeft. Daarna heb je het ruilproces met succes voltooid. De volgende stap van het proces wordt afgehandeld door smart contracts.  Het is niet zo gek dat verschillende investeerders graag token swaps gebruiken. Ze willen graag hun bezittingen, bijvoorbeeld een bepaalde cryptomunt, om bepaalde reden ruilen. Ze geloven bijvoorbeeld in de potentie van een andere cryptomunt. Wie niet waagt, wie niet wint!

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen