Wat is flipping en waarom is het een interessante handelsstrategie?

Er bestaan verschillende investeringsstrategieën waarmee je zowel op de aandelenbeurs als cryptomarkt succes kunt boeken. Een daarvan is “flipping”. Je ziet het steeds vaker voorbijkomen. Wat houdt flipping precies en hoe kun je er succesvol mee zijn?

Wat is flipping?

Wie de “flipping” strategie toepast koopt een activa met als doel om het later met winst door te verkopen. Over het algemeen vindt dit plaats binnen een korte periode. De populariteit van flipping onder crypto investeerders is de afgelopen tijd sterk gegroeid. Daarbij investeert men in tokens voor een beursnotering. Eenmaal op de markt verkoopt de “flipper” ze door voor winst.

Welke activa komt in aanmerking voor de flipping strategie?

Vrijwel elke activa of cryptocurrency is te gebruiken voor het flipping proces. Bitcoin is een van de meest populaire cryptomunten bij deze strategie. Het werkt vrij simpel. Je koopt eerst een bepaalde hoeveelheid Bitcoin, bijvoorbeeld op een exchange of bij een broker. Later hoop je het te verkopen tegen een hogere prijs. Deze strategie kan goed uitpakken wanneer er sprake is van veel volatiliteit op de markt.

Waarom is deze handelsstrategie interessant?

Voor wie winst wil maken op de aandelen en/of cryptomarkt is flippening een interessante strategie. Misschien heb je het idee dat de potentiële verliezen in een bepaalde sector van de aandelenmarkt gaan toenemen. In dat geval kun je er voor kiezen om de activa om te zetten in een activa uit een andere branche. Hetzelfde principe geldt ook voor cryptocurrencies. Daarbij maak je een switch van een crypto in een ‘bear’ periode naar een crypto die ‘bullish’ is. Natuurlijk is dit ook weer niet zo eenvoudig als het klinkt. Wie kiest voor flipping moet zijn of haar kansen goed inschatten. Maar het blijven kansen, dus het risico dat je strategie mislukt is er ook. We wensen je hoe dan ook veel succes met jouw handelsavontuur op de aandelen en/of cryptomarkt!

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen