Wat is groepsmining en welke voordelen biedt het?

Wil je graag winst maken met crypto via minen? Dan heb je mining tools nodig, zoals een geavanceerde computer om berekeningen te maken. Een andere optie is om je aan te melden bij een zogeheten mining pool. In dat geval neem je deel aan groepsmining. Wat houdt dit precies in?

Wat is groepsmining?

Groepsmining betekent dat je deelneemt aan een mining pool. Daarbij werken miners samen om een nieuw blok op de blockchain te creëren. Oftewel: ze minen samen. Elke individu draagt er aan bij en samen vormt men een sterke groep. Dit houdt de blockchain van een bepaalde cryptocurrency draaiende en zorgt voor meer liquiditeit, waardoor een cryptomunt beter verhandeld kan worden.

Overeenkomsten tussen goud vinden en cryptocurrency mining

Cryptocurrency mining en het vinden van goud heeft meer van elkaar weg dan je zou denken. In beide gevallen zoeken mijnwerkers naar het product. Bij gewoon goud hakt men bijvoorbeeld grond weg om te zien wat er onder zit, terwijl bij crypto mining gebruik wordt gemaakt van computers. Daarnaast werkt een groep in beide gevallen samen om een mooi resultaat te bereiken.

Cryptocurrency mining: zo gaat het in zijn werk

Cryptocurrency mining heeft in feite twee doelen: het maken van nieuwe digitale munten en het bevestigen van transacties op de blockchain. Om dit te bereiken gebruiken miners speciale mining apparatuur. Met behulp van computers moeten er ingewikkelde berekeningen worden uitgevoerd. De miner die de wiskunde som weet op te lossen mag het volgende blok op de blockchain verifiëren. Daarvoor ontvangt hij of zij een beloning in de vorm van crypto.

Waarom zijn mining pools een goede oplossing?

Bij het minen van cryptocurrencies zijn mensen over de hele wereld actief. Naarmate meer miners proberen een stuk van de taart te bemachtigen, wordt het ontdekken van gloednieuwe blokken computationeel veel moeilijker. Het gevolg? Er is meer computerkracht nodig. Om succes te bereiken is groepsmining soms noodzakelijk. Mining pools vormen wat dat betreft de perfecte oplossing. Op die manier vergroten miners namelijk de kans op het vinden van een blok. Ze werken immers samen als een team in plaats van als een individu. De computerbronnen worden met elkaar gecombineerd en dit verhoogt de kans om het gewenste resultaat te bereiken aanzienlijk.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen