Wat is Gwei en waarom heb je het nodig?

Misschien ben je de term ‘Gwei’ wel eens tegengekomen. Als het Ethereum netwerk blijft groeien kun je er simpelweg niet meer omheen. Ethereum gebruikers hebben het nodig om transacties te verrichten en te ontvangen. Wat betekent Gwei en wat kun je er mee?

Wat is Gwei?

Gwei is een term voor een zeer klein percentage van de cryptocurrency van Ethereum, ETH. Het wordt meestal gebruikt bij het beoordelen van aankoopkosten op het Ethereum netwerk. Eén Gwei komt overeen met 0.000000001 ETH. Wie ETH bezit of een smart contract of een andere toepassing wil bouwen op het platform moet begrijpen hoe Gwei werkt. Daarmee voorkom je dat je teveel betaald voor een transactie of het bouwen van een toepassing.

Betekenis van de term Gwei

De term Gwei wordt gebruikt voor een zeer kleine hoeveelheid ETH. Je kunt er de kosten van transacties op het Ethereum netwerk mee betalen. Gwei is een afkorting voor gigaWei. Wei is het kleinste systeem van het Ethereum netwerk. En één Gwei komt overeen met 1 miljard Wei en een miljardste Ether.  Door sommige gebruikers van het Ethereum netwerk wordt Gwei in sommige gevallen ook wel aangeduid als shannon, naar de Amerikaanse wiskundige en ook computersysteem onderzoeker Claude E. Shannon. Hij heeft de de structuur voor de informatietheorie gelegd.

Hoe meer Gwei je betaalt, hoe korter de verwerkingstijd

Wie wil handelen op het Ethereum netwerk moet een vergoeding betalen in de vorm van Gas. ‘Gwei’ is een andere benaming voor Gas. Wil je dat een transactie snel verloopt? Dan raden we aan om meer Gwei te betalen. Hoe meer je betaalt, hoe sneller een miner het verwerkt. Heb je meer tijd? Dan is het ook prima om minder Gwei te betalen bij een transactie. Maar in dat geval duurt de verwerkingstijd wel langer.

Gwei miljardair

Iedereen die in het bezit is van Ether heeft Gwei. Ben je in het bezit van 1 complete Ether munt? Dan mag je jezelf Gwei miljardair noemen. 1 Etherum valt op dit moment samen met ongeveer 1.000.000.000 Gwei.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen