Wat is het dark web en wat is de connectie met crypto?

Wist je dat het wereldwijde web 1,71 miljard websites telt? Het aantal websitepagina’s is inmiddels ontelbaar. Niet iedere site is toegankelijk voor de standaard internetter. Een deel van de websites is namelijk te vinden op het dark web. Wat is dit en welke connectie heeft het met crypto?

Wat is het dark web?

Het internet is groter dan we ons kunnen voorstellen. Deze revolutionaire technologie is niet meer weg te denken uit ons leven, maar heeft ook een duistere kant: het dark web. Dit onderdeel van het internet is niet rechtstreeks te vinden via zoekmachines. Mensen maken wel eens een vergelijking met een ijsberg. Het topje van het ijsberg is het publieke internet en kennen we allemaal. Maar de onderkant van de ijsberg bevindt zich in het donkere water en is niet te zien. Dit is het dark web, een plek waar (cyber)criminelen zich prima thuisvoelen.

dark web

Websites met illegale content

Google is sinds het einde van de jaren negentig de meest populaire zoekmachine ter wereld. Naar schatting heeft het zo’n 8 miljard pagina’s geïndexeerd. Maar als je de niet-geïndexeerde pagina’s meetelt is het wereldwijde web waarschijnlijk nog veel groter. Niemand weet alleen hoe groot, aangezien het dark web niet gemakkelijk te bezoeken is. Dit ‘topje van de ijsberg’ bevat ongeveer 4 procent van alle informatie die het internet bevat. En deze informatie is lang niet altijd legaal. In 2016 wees een onderzoek uit dat van de 2723 onderzochte websites op het dark web ongeveer 57 procent illegale content bevatten. Denk aan hacken, drugs en andere vormen van criminaliteit.

Het dark web en de connectie met crypto

Wie het heeft over het dark web en cybercriminaliteit komt helaas al snel uit bij Bitcoin. Een paar jaar geleden werd deze cryptomunt namelijk volop gebruikt om drugs te kopen via de beruchte Silk Road website. Bitcoin transacties zijn namelijk anoniemer dan transacties met traditionele valuta. Veel criminelen vinden dit interessant en gebruiken het bijvoorbeeld om geld te witwassen. Hoewel dergelijke handel plaatsvond toen Bitcoin nog in de kinderschoenen stond, heeft een negatieve invloed gehad op het imago van de munt.

Hoe bezoek je het dark web?

Wil je wel eens een kijkje nemen op het dark web? Dan kun je Google beter vermijden. In plaats van het bezoeken van een zoekmachine zul je een verzoek moeten doen om bepaalde informatie op te halen. Dit verzoek komt terecht bij verschillende servers zodat jouw IP-adres verborgen blijft. Maar dit doe je natuurlijk niet zomaar. Om op het Dark Web te komen heb je een zogeheten Tor browser nodig. Deze is te vinden in de Brave Browser. Dus verdiep daar eens in en download het als je de andere kant van het internet echt graag wil ontdekken.

Vergelijk de beste Crypto brokers

Benieuwd waar je het beste crypto kunt kopen? Ik heb ervaring met talloze brokers en exchanges waar je digitale munten kan kopen. Ik heb ze getest op basis van tarieven, aanbod, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Onderstaande drie brokers komen als beste uit de test. Met het gratis account kun je alvast bekijken welke crypto broker het beste bij je past.

Meest gekozen

4/5

9,4/10 Beoordeling

litebit
4/5

9,0/10 Beoordeling

bitcoin meester review
4/5

8,9/10 Beoordeling

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen