Wat maakt Hyperledger (Hyperledger Foundation) uniek?

Voor veel mensen is de cryptowereld nog steeds een mysterie. De technologie en de termen die er bij komen kijken worden als complex beschouwd. Toch kan het goed uitpakken wanneer je je verdiept in de vele termen die crypto rijk is. Het vergroot je begrip van het fenomeen en met de juiste kennis en inzet vergroot je jouw kans op winst. Wist je dat er bijvoorbeeld veel interessante organisaties op de cryptomarkt actief zijn? Neem nu de Hyperledger Foundation. In dit artikel vertellen we je er graag alles over.

Wat is Hyperledger?

Misschien ben je de term ‘Hyperledger’ wel eens tegengekomen. Maar de kans is ook best groot dat dat niet het geval is, omdat deze organisatie nog vrij nieuw is. De Hyperledger Foundation is een open source platform dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van blockchain technologie. Uiteindelijk wil het graag dat softwareontwikkelaars en andere bedrijven samen gaan werken om blockchain frameworks van zeer hoge kwaliteit te creëren. Hyperledger is het geesteskindje van de Linux foundation. Die heeft het voor elkaar gekregen om diverse samenwerkingsverbanden aan te gaan, waaronder:

  • Intel
  • IBM
  • Digital Asset

Wat doet Hyperledger?

Hyperledger is een platform voor de ontwikkeling van blockchain technologieën. Het is dus geen cryptocurrency, blockchain of bedrijf. Het is ontworpen met allerlei protocollen. Daardoor kunnen allerlei groepen er gebruik van bouwen om een eigen blockchain te bouwen. Hyperledger biedt allerlei tools om daar een succes van te maken. Het platform beschikt over tien codebases waarvan er twee actief worden gebruikt. De andere acht codebases zijn bedoeld om eigen blockchains te creëren.

Hoe verschilt het van traditionele cryptocurrency platforms?

Er is een belangrijk verschil tussen Hyperledger en traditionele crypto platforms die we graag even willen benoemen. Normaliter is er bij de blockchain van een cryptocurrency consensus nodig. Dit betekent dat de deelnemers aan het netwerk het met elkaar eens moeten zijn voordat er een aanpassing wordt doorgevoerd. Bij Hyperledger is overeenstemming echter niet nodig. In plaats daarvan mag iedereen zijn eigen blockchain bouwen.

Welke projecten staan er op het platform?

Steeds meer bedrijven en organisaties ontdekken de voordelen van Hyperledger. Je ziet het aantal projecten op het platform dan ook steeds meer toenemen. Het zijn er teveel om op te noemen, maar Social Plastic is wel een bijzondere. Het focust zich namelijk op duurzaamheid en zet interessant genoeg afvalplastic om in valuta waar je mee kunt handelen. Het project streeft er naar om afvalplastic drastisch te verminderen.  Ook deze projecten van Hyperledger zijn zeker de moeite waard:

  • Hyperledger Fabric: Dit zakelijke blockchain framework is ontworpen door IBM in samenwerking met andere bedrijven. Het biedt gedistribueerde ledger oplossingen voor allerlei industrieën en zorgt voor veiligheid en vertrouwelijkheid bij het versturen en verwerken van gegevens
  • Hyperledger Indy: Dit project focust zich op de decentralisatie van persoonlijke gegevens. Denk bijvoorbeeld aan ID-documenten als je burgerservicenummer en verzekeringspas.
  • PokitDok: Dit project focust zich onder andere op transacties en smart contracts binnen de zorgsector. Op die manier kan bijvoorbeeld de data van patiënten beter worden beschermd.
Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen