Wat is MicroBitcoin? (uBTC) en waarom is het handig om te gebruiken?

MicroBitcoin (uBTC) moet een betaalbaar alternatief worden voor de meest populaire cryptomunt van dit moment. Het is een miljoenste van een Bitcoin of 0.000001 van een Bitcoin. Waarom is het handig om te gebruiken?

Wat is het doel van MicroBitcoin?

De makers van MicroBitcoin streven er naar om crypto toegankelijker te maken voor een breed publiek. De adoptie van digitale munten is immers in volle gang. Bovendien is MicroBitcoin, afgekort tot uBTC, gemakkelijker te gebruiken dan Bitcoin omdat het veel kleiner is. Bovendien kun je uBTC razendsnel verzenden tegen weinig transactiekosten. Vaak is het slechts een kwestie van seconden.

Waarom zou je betalen met uBTC in plaats van BTC?

Sommige crypto investeerders pleiten voor het gebruik van uBTC in plaats van BTC. De waarde van Bitcoin is de afgelopen jaren enorm gestegen. Op het voorlopige hoogtepunt was het meer dan 60.000 dollar waard. Je kunt je voorstellen dat veel mensen niet meer in staat zijn om 1 Bitcoin te kopen. In plaats daarvan kopen ze een fractie van deze cryptomunt. Daar is niets mis mee, maar het is wel vrij lastig en verwarrend om bijvoorbeeld met 0.00045 BTC in de winkel te betalen.

Welke voordelen biedt dit betaalprotocol?

Inmiddels zijn er een aantal projecten ontstaat die zich richten op een kleine hoeveelheid van Bitcoin. Neem nu MicroBitcoin. Dit  is een betaalprotocol dat gebruik maakt van blockchain technologie. Je kunt er dus op een uiterst veilige manier transacties mee verrichten. Daarnaast is het gedecentraliseerd en open-source. Oftewel: niet afhankelijk van een centrale autoriteit, maar wel toegankelijk voor iedereen. MicroBitcoin is niet alleen handig voor het online versturen van geld. Je kunt er in een winkel ook producten en/of diensten mee betalen of donaties mee doen. Kortom: het is van alle markten thuis.

Online aankopen doen met MicroBitcoin

MicroBitcoin is ook populair voor het doen van online aankopen. Zo kun je er onder andere videogames en eBooks mee aanschaffen. Wil je jouw munten liever een tijdje bewaren? Sla ze dan op in een van de online wallets van MicroBitcoin. Het beschikt over zowel een desktop wallet als een webwallet als een android wallet.

Wat is de toekomst van uBTC?

Deze valuta gemakkelijk verzenden en ontvangen met slechts een paar klikken van uw muis. Een andere reden waarom je MicroBitcoin zou willen gebruiken is dat het erg goedkoop is. Het biedt veel voordelen, maar of het in de toekomst geadopteerd wordt door een groot publiek is nog even afwachten.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen