Wat is mining en hoe gaat het in zijn werk?

Cryptomunten komen natuurlijk niet uit de lucht vallen. Ze worden gecreëerd en in veel gevallen gebeurt dat door mining. Wat is het precies en hoe gaat het in zijn werk?

Wat is mining?

Cryptocurrency mining is een proces waarbij nieuwe munten worden gecreëerd. Het draait om het oplossen van complexe wiskundige problemen die zijn vastgesteld door de ontwikkelaars van een bepaalde cryptomunt. Deze problemen worden vaak puzzels genoemd. Zodra een probleem is opgelost, wordt het toegevoegd aan de blockchain. Dit is het openbare grootboek van alle transacties voor de munt.

Vraag en aanbod bepaalt waarde valuta

De waarde van de valuta wordt bepaald door vraag en aanbod. Naarmate meer mensen de valuta gebruiken, neemt de vraag toe. En als de vraag stijgt, stijgt ook de prijs van de munt. Het aanbod van de munt wordt bepaald door het aantal munten dat er is en door het aantal munten dat de ontwikkelaars besluiten te creëren.

Hoe verloopt het mining proces?

Het mining proces verloopt altijd hetzelfde. Het volgt deze stappen:

  • Stap 1: Een miner moet een blok transacties vinden, waarin de nieuwe munt voorkomt die hij aan de lijst wil toevoegen. Het blok moet ten minste één transactie bevatten met de munt die hij of zij wil toevoegen.
  • Stap 2: De miner moet vervolgens een transactie naar het netwerk sturen om zijn nieuwe toevoeging aan de lijst te bevestigen.
  • Stap 3: Wanneer het netwerk de bevestiging ontvangt, wordt de cryptomunt deel van de lijst en kan hij verhandeld worden voor een andere munt. Een andere optie is dat het gebruik wordt als beloning voor de miner die hem gevonden heeft.

Welke mining methodes zijn er?

Er zijn verschillende manieren om nieuwe cryptomunten te minen. De meest populaire methode heet “Proof of Work”. Dit betekent dat je een wiskundig probleem moet oplossen voordat je je beloning kunt claimen. Je kunt elk soort CPU of GPU te gebruiken om dit te doen.

Proof of Stake

Een andere manier om te mijnen heet “Proof of Stake“, waarbij je beloond wordt op basis van het aantal munten dat je in het netwerk hebt ingezet. Dit is een veel complexer proces, maar ook veel veiliger.

Wees je bewust van de voor én nadelen van mining

Cryptocurrency is nieuw, opwindend en populair. Het is echter ook zeer volatiele markt. , dus het is belangrijk om te begrijpen waar je mee bezig bent voordat je er aan begint. Dit geldt zeker voor minen. Lees je in en wees je bewust van de voor- en nadelen van minen. Zo kost het tijd, moeite en geld om te minen. De geavanceerde computerapparatuur die je er voor moet gebruiken is niet bepaald goedkoop. Aan de andere kant krijg je bij het leveren van goed werk een mooie beloning. En dat is natuurlijk wel lucratief.

Michel van Ros

Michel van Ros

Ik help mensen geld verdienen met het beleggen op de beurs en met het investeren in crypto munten. Op Beursgids.com laat ik je zien wat wel, en wat niet werkt. Zo weet je precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken op mijn website. Check hier de cursus beleggen op de beurs en de cursus beginnen met Bitcoin & cryptomunten waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen met beleggen en cryptomunten.

Gerelateerde artikelen